Ga naar inhoud


Dichter bij centrale, maar minder keuze in providers


Gast

Aanbevolen berichten

Binnenkort ga ik verhuizen richting het centrum van Veenendaal in een nieuwbouwwoning (ook een nieuwe wijk). Nu dacht ik minimaal dezelfde keuze in abonnementen en providers te krijgen als dat ik nu heb. Ik woon nu aan de rand van Veenendaal.

 

Toch krijg ik bij postcode checks maar weinig keuze te zien in netwerken. Het meeste kan alleen maar via het KPN netwerk aangeboden worden.

 

Ik dacht eerst mijn abonnement bij Orange (family livebox abo) mee te nemen, maar die leveren zelfs niet. Is dat nu tijdelijk vanwege de nieuwbouwwijk of kan dat zomaar voorkomen? Mijn nieuwe postcode is 3902KA met huisnummer 1.

 

Heeft iemand hier meer verstand van? De dame van Orange probeerde me wat uit te leggen over het kopen van bepaalde slots (?) door een provider voor een bepaalde wijk, maar ik begreep er weinig van.

 

Ik ben nu dat fijne lage prijsje van Orange family gewend en wil voor ADSL/telefonie eigenlijk niet meer uitgeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Is er niet toevallig iemand die in die nieuwe wijk gelijk glasvezel heeft aangelegd, dat schijnt regelmatig te gebeuren door kleine spelers op de markt zoals Lijbrandt zoiets aanleggen en daar heb ik eens naar gekeken omdat ik het op TV in "Radar" zag en daar krijgt in de nieuwe wijken van Hillegom Casema geen klant meer.

 

Als zoiets mogelijk is ben je ook klaar, vergelijk maar eens een pakket. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zit nu waarschijnlijk op een andere telefooncentrale, waar alleen KPN beschikbaar is. Dat is de meest logische uitleg.

 

Ook kan het zijn dat er op je adres geen koper aanwezig is maar alleen fiber waardoor je geen DSL kan nemen, en als laatste kan het ook nog gewoon zo zijn dat de postcode nog niet bekend is bij andere DSL-aanbieders dan KPN, niet in hun systemen voorkomt en het er dus op lijkt alsof DSL gewoon niet beschikbaar is.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Veenendaal is er volgens mij maar één telefooncentrale, dus die valt dan af. Ik heb geen idee of er fiber of koper is gelegd. Kan je dat bij de gemeente of de bouwmij achterhalen?

 

Volgens de dame van Orange was de postcode wel bekend, maar hadden ze zich niet ingekocht of zoiets vaags. Wat is wijsheid? Ik wil wel graag zsm breedband op mijn nieuwe adres.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Lijkt me stug maar één centrale, maar als het wel zo zou zijn dan heb je wel meerdere wijkcentrales en daar zit de crux. Als een externe provider dan de KPN zich daar nog niet ingekocht heeft dan kun je alleen maar via KPN netten.


Een wijkcentrale is hetzelfde als een telefooncentrale (ik kan me de verwarring voorstellen omdat er ook verdeelkastjes zijn; die zijn er echter weer meer per wijk), en ik heb net ff gecheckt: Veenendaal heeft idd maar één centrale, en op die centrale zijn alle netwerken beschikbaar.. Lijkt me sterk als je dichtbij het centrum ineens op een centrale van een andere plaats zou zitten.

Om het verhaal over dat 'inkopen' compleet te maken. De netwerkproviders kunnen ruimte in een centrale huren om hun apparatuur te plaatsen, hiervoor betalen ze aan KPN, tevens gebruiken ze het kabeltje van die centrale naar jouw huis en ook daarvoor betalen ze aan KPN. Als een centrale (en op zo'n centrale zitten dus vaak meerdere wijken, behalve in grote steden) te klein is is het door die kosten niet aantrekkelijk voor anderen dan KPN om er DSL aan te bieden en blijven die dus achterwege.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je schrijft een nieuwbouwwoning in een nieuwe wijk.

Wellicht is jouw (nieuwe) postcode nog niet bij alle

providers doorgedrongen danwel bekend.

 

HG CC

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds november 2023 glasvezel via Solcon (voor het laatst).

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W11, Intel Nuc i5 met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik zie het helaas vaker dat nieuwbouw wijken aan een nieuwe centrale gehangen worden en dat de nieuwe centrale een bitstream lokatie is.
nadeel is dat je dan alleen kpn en bbned kan krijgen..


Bistream via BBNed is duur, dus das ook geen optie.

Overigens is het alleen bij grote nieuwbouwwijken die te ver van een andere centrale verwijderd zijn, danwel te groot zijn voor de ruimte die nog over is. In dat laatste geval is het een kwestie van tijd voor andere aanbieders er COLO-space inkopen. Maar het is dus niet altijd zo, hier in Geertruidenberg wordt momenteel een wijk (of eigenlijk 3 wijken die tegen elkaar aan liggen) gebouwd waar 3000 woningen komen, maar die wijk is van 800 tot 1,5 kilometer van de huidige centrale verwijderd en komt daar dus ook gewoon op.

Wat jouw postcode betreft, Anzo, bij BBNed (ook in de backoffice) wordt simpelweg gemeld: Geen ADSL beschikbaar, probeer eens te achterhalen op welke centrale je zit..

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon er nog niet, de sleutel komt per 15 november. Eigenlijk weet ik ook niet zo goed waar ik moet zoeken om te achterhalen onder welke centrale het valt. Via Speedlinq zag ik wel dat zijn zowel via KPN als via BabyXL kunnen leveren op dit nieuwe adres.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier bij ons in Wijchen hebben we dat ook gehad in een nieuwe wijk, maar daar konden ze helemaal geen adsl krijgen omdat er glasvezel in de grond ligt.

En via upc ook geen internet omdat het burenalarm op dezelfde frequentie zou zitten op de kabel.

Er is toen een draadloze aanbieder in Wijchen begonnen, maar die is er sinds kort ook weer mee gestopt, want nu is adsl ineens wel mogelijk en het burenalarm is ook afgeschaft, dus nu keuze genoeg. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Vaak moet je dus in een nieuwbouwwijk een paar jaar geduld hebben en genoeg mensen die klagen, dan komt het vanzelf allemaal wel.

 

Groeten van Martin

Groeten van Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Hier bij ons in Wijchen hebben we dat ook gehad in een nieuwe wijk, maar daar konden ze helemaal geen adsl krijgen omdat er glasvezel in de grond ligt.


Maar als er glasvezel in de grond ligt zou het voor mij toch heel simpel zijn, want 9 van de 10 keer wordt er dan ook internet via aangeboden. Internet via de glasvezel dus, maar ik neem aan dat als dat bij Anzo zo was dat hij dat wel had geweten..

Anzo, misschien kan KPN (het is een long shot natuurlijk) je helpen met het erachter komen welke centrale het is. Dat er BBXL (weliswaar overgenomen door KPN maar vooralsnog een eigen netwerk) beschikbaar is wil iig wel zeggen dat het vast geen nieuwe centrale is, misschien hebben zij hun database dus wel op orde.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na jullie commentaar en hulp schoot me in ene te binnen dat er natuurlijk meer straten zijn in deze relatief nieuwe wijk. Zo wonen mijn ouders een paar straten verder in dezelfde wijk, maar is nu zo'n twee jaar opgeleverd. Ik heb hun postcode 3902JJ met huisnummer 3 ingevoerd en kan bij Orange dus het hele assortiment krijgen.

 

Met andere woorden, ik gok mee dat zijn hun database niet op orde hebben. Wat glasvezel betreft, die ligt er niet, maar er zijn wel loze leidingen in de wijk ervoor gelegd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar als er glasvezel in de grond ligt zou het voor mij toch heel simpel zijn, want 9 van de 10 keer wordt er dan ook internet via aangeboden.


In Wijchen was er destijds maar een enkele mogelijkheid via wireless (wifi). Heel veel mensen hadden destijds deze problemen. In sommige straten lag aan de ene kant glas en aan de andere kant lag koper. Dan kon de "koperkant" wel adsl krijgen, de glaskant niet.
Aangezien de mensen elkaar nog niet kenden (nieuwbouwwijk met tweeverdienders <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) werd er slechts in sommige gevallen een netwerkje extern (wireless) gedeeld. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Greetz

John

Er is zoveel te vragen dat ik het tóch eerst zelf probeer uit te zoeken. Dat is ook verrekte leerzaam.

 

Mijn boxen zijn allemaal powered by PLi.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...