Ga naar inhoud


2e smartcard (Casema)


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb de HDD recorder aangeschaft van Samsung. Werkt goed. Nu heb ik een decoder over en die heb ik in de slaapkamer geplaatst.

 

Nu wil ik een 2e smartcard aanschaffen om af te zijn van het telkens uithalen van de smartcard. Ik heb Casema hierover gebeld en zij gaven aan dat voor de 2e smartcard ook abonnementsgeld moet worden betaald. Dat ben ik natuurlijk niet van plan. Ik ga niet het volle pond betalen voor de slaapkamer.

 

Heeft iemand ervaring met het verkrijgen van een 2e smartcard, zonder daarvoor ook het volledige abonnementsgeld te moeten betalen? Ik heb ooit hierover iets gelezen in een van de fora, maar kan de topic niet terugvinden.

 

En is het misschien mogelijk om de smartcard te 'kopieren' en dan deze in de andere decoder te stoppen. Ik heb een legaal abonnement en ben niet van plan iets te doen met een dreambox en/of cs.

 

Met vriendelijke groet,

 

Momoski

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je zou de smartwi kunnen proberen.

Dit is een draadloze cardsplitter voor interne sharing.

Hiermee kun je standaard 3 ontvangers aansluiten op 1 smartcard.

Ik zou wel eerst even proberen om er een te lenen van iemand, of er een te kopen

bij een dealer om de hoek waar je hem terug mag doen als hij niet werkt.

2X Sab triple hd, Wavefield T55 met Sirius,hotbird, Astra 19.2 en 23.5, 1x maxdigital xp1000, familiepakket.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Indien je alleen het basispakket afneemt, is het wel "gratis". Je betaalt dan alleen de aanschafkosten van de smartcard. Bij pluspakketten moet je meerdere keren betalen.

 

Alternatieven zijn smartwi (gemengde verhalen over de resultaten) of cardserver maar dat werkt met een dreambox/dbox2 en dus niet oplosbaar met jouw apparaten, behalve tegen hoge kosten.

2 x Dreambox 800 met dvb-c en dreambox 7025+ met 2x dvb-c verbonden met Synology NAS

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Ik heb het dus gehad icm Casema. Het werkte bij mij "bijna". Dat wil zeggen dat ik over het algemeen beeld had, maar dat per uur 2 a 3 keer het beeld op zwart ging voor een aantal seconden. Dus dat was niet goed genoeg.

 

Ik kwam er niet achter of dit nu met de verbindingskwaliteit te maken had of dat er een decodeerprobleem was, maar ik kreeg het niet weg.

2 x Dreambox 800 met dvb-c en dreambox 7025+ met 2x dvb-c verbonden met Synology NAS

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik heb een paar dagen geleden geprobeerd om SmartWi (1 zender en drie SmartWi versie 8 clients) in combinatie met Casema aan de praat te krijgen (dit in verband met het Digitaal Pluspakket welke Casema weigert om aan meer dan 1 kaart te koppelen).

 

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb het SmartWi pakket weer teruggebracht en mijn geld teruggekregen.

 

Voor de geinteresseerden:

Volgens de winkel waar ik SmartWi heb gekocht zou het moeten werken, mits ik maar de juiste firmware installeer etc etc.

Ik heb 3 Irdeto Access firmware versies uitgeprobeerd (1.232T1; 1,230T1;1,226T1) in combinatie met een Samsung DCB-9401R en een Samsung DCB-H360R digitale ontvanger. Telkens opnieuw de beschreven stappen nauwkeurig uitgevoerd. Ik kwam echter niet verder dan de melding "Smartcard defect" en "Onbekende Smartcard", afhankelijk van de firmware versie die ik op de SmartWi zender had geinstalleerd.

Ik zal wel incompetent <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> zijn want toen ik de boel ging terugbrengen werd mij verzekerd dat het werkt met de Casema kaart. Helaas had men in de winkel zelf geen kabelaansluiting en dus konden ze dat ook niet laten zien...

 

Ik hoor graag als het iemand wel lukt om SmartWi met Casema aan de praat te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...