Ga naar inhoud


Aanzienlijke uitbreiding digitale zenders via sat


Gast Paullo

Aanbevolen berichten

Ik vond op de website van www.digitale-televisie.be volgend bericht dat zich zou baseren op een persbericht van TVVlaanderen (niet terug te vinden op de site van TVVlaanderen)

 

Er is sprake van een uitbreiding van de zenderlijst van de goedgekeurde TVVlaanderen-ontvangers van 500 tot 750 kanalen.

 

"Aanzienlijke uitbreiding digitaal tv-aanbod via satelliet

 

 

ASTRA en TV Vlaanderen brengen u goed nieuws. Vanaf vandaag ontvangen digitale schotelijkers namelijk nog meer zenders! Door de huidige uitbreiding en de plannen voor 2007 breiden de eerstvolgende weken de preselectielijst voor goedgekeurde TV Vlaanderen ontvangers uit van 500 tot 750 kanalen! Concreet ontvangen schotelkijkers echter al wel vanaf vandaag via de ASTRA-1 satelliet een pak extra zenders.

 

Enkele hoogtepunten:

 

Tien Nederlandse regionale omroepen met zowel hun televisie- als radioaanbod. De televisie-zenders zijn terug te vinden op de TV Vlaanderen zenderlijst voor goedgekeurde ontvangers van 28 tot 37, de radio-zenders van 131 en 140. De uitzendingen van de regionale Nederlandse omroepen zijn een belangrijke mijlpaal omdat voor het eerst overheden en het bedrijfsleven samen hebben gekeken naar manieren om satellietdistributie voor lokale zenders mogelijk te maken. Laten we hopen dat dit ook een voorbeeld is voor Vlaanderen.

 

D-MAX: hét nieuwe kanaal uit de stal van Discovery Channel op nummer 175. Op dit ogenblik is deze uitstekende nieuwe zender alleen in het Duits te bekijken.

 

’s Avonds is er Fashion TV op nummer 42. Fashion TV is al 10 jaar de marktleider in modetelevisie en we zijn verheugd dat Fashion TV na een lange afwezigheid opnieuw via ASTRA te bekijken is.

 

Voor wie nog beter op de hoogte wil blijven zijn er de nieuwe Franse nieuwszenders van France 24. Op initiatief van President Chirac werden 2 splinternieuwe nieuwszenders uit de grond gestampt die vanaf 8 december hun opwachting zullen maken. France 24 op kanaal 52 brengt voor 75% Engelstalige nieuwsuitzendingen, France 24 op kanaal 53 doet het volledig in het Frans.

 

Ten slotte lanceert Al Jazeera op 15 november haar lang verwachte nieuwe Engelstalige nieuwszender. Al Jazeera International zal live uitzenden vanuit 4 wereldsteden en heeft geld noch moeite gespaard om een indrukwekkende journalistenlijst samen te stellen. Inclusief de legendarische Sir David Frost. Al Jazeera International is terug te vinden op nummer 54 van onze zenderlijst. De Arabische versie blijft uiteraard beschikbaar op kanaal 55.

 

De abonnementsformule van TV Vlaanderen blijft uiteraard ongewijzigd. Voor bestaande klanten is het belangrijk te melden dat zij opnieuw de zenderlijst dienen in te laden volgens de procedure van hun bestaande ontvanger. Meer informatie hierover vinden ze via de handleiding van het desbetreffende toestel.

 

Bron: persbericht TV Vlaanderen - 10 november 2006"

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
’s Avonds is er Fashion TV op nummer 42. Fashion TV is al 10 jaar de marktleider in modetelevisie en we zijn verheugd dat Fashion TV na een lange afwezigheid opnieuw via ASTRA te bekijken is.


Ik wist niet dat Fashion terugkwam.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een bron vermelding ontbreekt, meer info lijkt me wel gewenst ......

 

"Bron: persbericht TV Vlaanderen - 10 november 2006"

 

Stond in het forum van de vermelde website.

 

Ik heb het niet gevonden op de site van TVVlaanderen, is misschien voorzien voor publicatie op de website in de loop van volgende week.

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een zaplijst van 750 kanalen dus??? Toe maar...
In de jaren 70: 8 zenders , soms 10 <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ,
dus .... , een behoorlijke uitbreiding vind ik toch hoor devil-smiley-023.gif
Waar moet ik hier nu toch 750 TV-toestellen kwijt grinning-smiley-024.gifgrinning-smiley-035.gifgrinning-smiley-043.gif

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een zaplijst van 750 kanalen dus??? Toe maar...


Dit is op zich wél schokkend, want tot nu toe bestond de CDS/TVV lijst uit 500 kanalen met nog 500 vrij te kiezen, dit zou nu 250/750 worden. (Alhoewel de tvv lijst volgens mij elk pornodiazendertje nog in zijn lijst heeft staan.)

Ik vraag me af of dit uitbreiden van 500 naar 750 via een software-upgrade gaat of dat dit met alleen een re-scan aangepast kan worden...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben in alle geval wel benieuwd welke zenders er dan allemaal wel gaan bijkomen. Als het gaat om FTA-zenders is dat natuurlijk wel de verdienste niet van TVV of CDS en dat dit geen aanleiding is tot een verhoging van het abonnementsgeld lijkt mij nog wel het minste.

 

Als het gaat om dingen zoals de Discovery-kanalen e.a. dan is het natuurlijk iets anders.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een vogel die een ander zijn nest gebruikt noemt men KOEKOEK? <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Hoe noemt men de vogels die zich tooien met de pluimen van andere vogels? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...