Ga naar inhoud


Hulp bij uitrichten schotel nodig Emmen(x2)


Outta space

Aanbevolen berichten

Om direct met de deur in huis te vallen: ik kan wel hulp gebruiken bij het uitrichten van 2 schotels in Emmen. Aangezien ik net op mezelf ben gaan wonen zoek ik een tip/persoon die dit voor zo weinig mogelijk kan/wil doen.

 

Ik ben zelf al bezig geweest met het uitrichten van de schotel bij mijn ouders maar dat wil me nog niet echt lukken, bij mezelf moet ik hem nog bevestigen(dit lukt mezelf wel, moet alleen nog een geschikte positie bepalen) maar als het bij mijn ouders nog niet echt wil lukken die zie ik het eerlijk gezegd bij mezelf ook niet zitten.

Ik ben nu eenmaal niet echt een type wat veel geduld voor dit soort zaken heeft.

 

Dus als er hier iemand op het board is die een tip/adres voor me heeft, je zou mij en mijn ouders erg helpen. uiteraard kan dit via p.m.

 

Ohja wellicht ligt het aan mij, maar met zo'n satfinder wou het mij echt niet lukken.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tipjes:

Gebruik GoogleEarth en een geodriehoek als je geen kompas hebt. Op die manier kan je uitrekenen waarheen je schotel moet kijken.

Geduld heb je echt wel nodig, want het is niet net als een gewone antenne: eventjes draaien en klaar. Het kan een halfuur duren, maar ook vier uur. Uitrichten is millimeterwerk.

Let er ook op dat je schotel een aantal graden omhoog moet kijken (plm 30), achterop je schotel staat (meestal) een gradenboogje.

De satfinder is een must voor het perfect uitrichten; dat kan zo beter dan met het menu van je ontvanger.

Mut@nt HD51 OpenPli 6 | VU+ Duo | Topfield TF7710HD PVR (Enigma2 / HDMU)
Astra 19.2 | Astra 23.5 | Astra 28.2/5 | Hotbird 13.0 | Eurobird 9.0 | Digitenne

OSCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Om direct met de deur in huis te vallen: ik kan wel hulp gebruiken bij het uitrichten van 2 schotels in Emmen.


Ik zou even zoeken op sat-speciaalzaken bij je in de buurt en een rondje bellen.
Dan kom je tot de ontdekking dat er bijzitten die m.i. relatief voordelig e.e.a. voor je instellen / afstellen. Tenzij je tussen de EUR 40,- en EUR 50,- per adres veel geld vind... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Update: De schotel van mijn ouders is inmiddels bijna goed uitgericht, de nl zenders(bvn en regio, ze hebben geen cd-kaart) zijn goed, alleen de duitsers zitten op het randje en blokken. Hier moet nog een kleine finetuning plaatsvinden.

Mijn eigen schotel hangt inmiddels ook en het geweldige was toen ik hem aansloot op de ontvanger om hem proberen uit te richten, in een keer beeld en nog met goed signaal ook, een aardige kwestie van geluk en pure mazzel lijkt me.

Dit hebben we allemaal tot nog toe zelf gedaan. Als ik binnenkort weer wat tijd heb bij mijn ouders de schotel een klein stukje links of rechts draaien.

 

In iedergeval minimaal €90,= ex reiskosten(aanbod via mail) uitgespaard en dat is een leuk bedrag voor als je net opjezelf woont.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In iedergeval minimaal €90,= ex reiskosten(aanbod via mail) uitgespaard en dat is een leuk bedrag voor als je net opjezelf woont.


Ben blij dat `t gelukt is Outta space! Die €90,= ex reiskosten vind ik ook veel geld voor wat afstelwerk. Al begrijp ik best dat speciaalzaken er moeite mee hebben elders gekochte spullen voordelig te optimaliseren.
Zelf hoop ik nog steeds dat een tevreden klant je later ook weer eens weet te vinden al blijkt uit de praktijk dat wanneer je ze fantastisch goed en voordelig helpt ze voor een paar Euri minder evengoed weer naar een ander gaan... <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...