Ga naar inhoud


Wat vragen over DVBDream


Wiend

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

Mijn draaibare schotel staat (en werkt perfect <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />), m'n Skystar 2 kaart is in de PC ingebouwd en werkt perfect en nou heb ik de DVBDream software geinstalleerd en dat werkt op zich ook perfect, maar over DVBDream heb ik wat vragen waar ik niet direct uit kom.

 

Op de homepage van DVBdream staat een verwijzing naar tutorials, maar deze links werken al een aantal dagen niet. Daarnaast heb ik ge-googled en diverse forums gelezen en zoveel informatie gelezen dat ik het ook niet meer weet. Ik zal wel dom zijn <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

1) Ik heb een Channelmaster schotel van 1,20 meter doorsnede met actuator. De schotel wordt bediend met een V-Box II positioner. Kan ik de schotel nou ook laten draaien door DVBdream (uiteraard via de V-BoxII) al dan niet met 1 of andere plugin? Handmatig bedienen gaat goed maar een stukje automatisering is ook nooit weg <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.

 

2) Al die codecs. Daar snap ik nou niet veel van? Welke codec moet je wanneer gebruiken en/of is er niet 1 codec die het altijd goed doet?

 

3) Hoe ga je nou te werk met DVDdream met feedhunten? De feeds die elders bekend gemaakt worden op forums of via rondzendlijsten kan ik allemaal ontvangen, als ik zelf ga zoeken zie ik iets staan dat de feedhuntoptie actief is, maar wat is de beste manier om DVDdream te gebruiken bij het feedhunten?

 

Alvast bedankt voor de reacties.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi aankomende mede feedhunter.

1 ik weet niet of je Vbox het signaal aan kan van je skystar twee kaart maar dat staat wel in de gebruiks aaanwijzing van je vbox .je heb dan geen speciale plugin nodig .

Ik heb even gekeken op internet als het goed is moet je je coax kabel in je vbox pluggen en ook weer uit naar je lnb je vbox maakt er dan een stuursignaal van voor je actuator ,

je moet dan wel in dvbdream je instellingen wijzigen ,maar daar kan ik je niet verder mee helpen want dat gebruik ik zelf niet meer en hoe hij ingesteld moet zijn voor de nieuwste versie weet ik niet maar daar kom je wel uit.

 

welke versie van dvbdream gebruik je ?

De codecs je kan kijken of je de Elecard codec hebt deze en nog een paar andere maar speciale ,kunnen het singaal wat uitgezonden wordt in 4.2.2 decoderen ,de meest gangbare intervideo, nvidia ,etc kunnen dat niet .

dus voor uitzendingen in 4.2.2 een spicale codec (deze kan je gewoon laten staan want hij decodeert ook de gewone signalen ,maar is soms van mindere beeld kwaliteit,maar dat is voor het hunten geen probleem .

Wat betreft het zoeken van feeds ligt het dus een beetje aan welke versie je gebruikt.

Maar in de regel scan je gewoon de freqnties waar in het verleden feeds op zijn geweest ,deze staan gewoon vermeld in de transponder lijsten van dvbdream ,

met de nieuwste versie zit de mogelijkheid van netwerk zoeken ,dat is zeg maar een tussen stap tussen de vaste freqntie scan en een blind scan .

maar voor een blind scan moet je een ander aperaat gebruiken bvb de maxplus,fortec lifetime ultra en nog een paar ontvangers .

zo eerst wel even genoeg ,maar je kan altijd contact op nemen.

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar voor een blind scan moet je een ander aperaat gebruiken bvb de maxplus,fortec lifetime ultra en nog een paar ontvangers .


gaat prima met een ss2, zeker als een rev2.3 hebt (auto symbolrate functie)

-blindscanner van AltX
of
-transponder finder van BxS

meer info-> blije sat

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Jalza,

 

Bedankt voor je reaktie. Ben vandaag nog even aan het stoeien geweest, maar ik krijg het met DVBdream (nog) niet voor elkaar de schotel automatisch te laten draaien.

 

Ik lees overal goede verhalen over de Maxplus (voor feedhunten) en de prijs is ook zeer redelijk, dus misschien ga ik dat ding van de week aanschaffen. Volgens mij moet de Maxplus wel via de V-Box de schotel kunnen laten draaien. Een mooie setup is volgens mij de maxplus om te zoeken en om de schotel te bedienen en dan de SkyStar2 kaart om te kunnen opnemen bijvoorbeeld. In de draaibare schotel heb ik alvast een LNB met 2 uitgangen geplaatst.

 

@Moonchild:

 

Hoe weet ik of ik een rev 2.3 heb?

 

Waar vind ik blindscanner van ALTx en Transponder finder van BxS? Ik zal zo ook wel ff googlen.

 

En Blije Sat, wie of wat is dat?

 

Ik ben maar een beginnertje, ben nog niet thuis in alle termen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...