Ga naar inhoud


Geen DVB-T in Almere ?


Gast

Aanbevolen berichten

Hi,

 

Tot ca. 4 weken geleden ontving ik op m'n Toshiba notebook via de ingebouwde DVB-T ontvanger RTV-NH zonder enig probleem(ook vond ik enige radiozenders, helaas werd afluisteren hiervan niet door m'n notebook ondersteund). Echter plotseling kon mijn notebook geen enkel DVB-T signaal meer ontvangen. In overleg met de servicedienst van Toshiba hebben we besluiten te wachten tot de "switch" omdat we dan zeker konden zijn van signaal. Tot op heden is echter niet gelukt om iets te ontvangen. Er wordt gewoonweg geen enkel DVB-T signaal door m'n notebook meer ontvangen.

 

Nu is mijnvraag: Is er iemand in de regio Almere die wel "Free to Air" DVB-T ontvangt en dan met name op een computer via ingebouwde tuner of dongle. Ook fijn om even te horen of er sowieso ontvangst in Almere is op -niet KPN- kastjes. Alvast bedankt

 

PS

www.geenbeeld.nl geeft 2 postcodes in Almere die ook geen ontvangst hebben.

(ik wil die van mij er graag weer opnieuw bij zetten maar zie niet meer hoe)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb in Almere Stad net buiten het centrum, 1325AH, starterswoningen achter het politiebureau, nog steeds prima ontvangst. Van 27 op 28 nov. moest ik mijn standaard Funke binnen-antennes wel veel beter richten voor een storingsvrije ontvangst (wijzen nu nagenoeg naar het zuiden).

 

Ik ontvang met een Topfield 300COT en met een TwinHAN pci-kaart (met de Conax-zenders via softcam en een kaartlezer).

 

In ieder geval, het gaat dus nog steeds perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi

 

Ok, bedankt voor de info. Het moet een probleem met de Toshiba zijn.

Zoals gezegd eerst werkte het en nu niets meer, uitgerekend op het moment dat ik het wil gaan gebruiken. Er zal iets met een driver zijn of zo of gewoon hardware kapot. Tuner doet het wel via de kabel. Alleen het DVB-T gedeelte lijkt het probleem. Helaas weet Toshiba TD niets van DVB-T dus een oplossing zie ik nog niet zo snel, zal ze weer bellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou eigenlijk nieteens precies weten van welke masten ik het signaal hier het sterkste door zou krijgen en wat bv. de mast die in Almere zelf zou staan, zou uitzenden...

 

Kanaal 21, 23 en 34 komen bij mij met een Funke binnen-antenne op het zuiden gericht (waarbij het signaal nog door een hele rij woningen moet komen) glashard door. Althans, mijn Topfield geeft geen onderscheid tussen signaalsterkte en kwaliteit maar het balkje is iets van 90% Het gaat hier dus om de regionalen, net5/discovery, Ned. 1, 2 en 3. De rest heeft ongeveer de helft signaal.

 

Logisch bekeken zou het signaal bij mij dus voornamelijk van Hilversum weg komen...

 

Toch ben ik benieuwd of ik hier ook Lopik op zou kunnen pikken (TV Gelderland). Echter ga ik die denk ik niet redden, het lukt iig niet met een König buiten-antenne (die ik nog binnen heb). Met een harkje zou het op zich wel moeten kunnen, maar die heb ik niet zo 1 2 3 voorhanden <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

 

[edit]

Nieuws!: Net nog een of andere "HQ" antenne erbij gepakt (ding met twee sprieten, ingebouwde versterker en nog een klapbare 'ring' voor het dvb-t signaal) en die met een lange kabel bij een raam aan de west-kant van m'n woning gezet en die ontvangt Lopik 30 met 30-40%..... TV Gelderland en Omroep Brabant erbij! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja, @Mitchel: Je zou best gelijk kunnen hebben dat Almere zelf sinds 26 november niet meer van het randstad netwerk deel uit maakt. Met mijn binnen antenne 90 graden gedraaid naar het oosten, meer richting Almere zelf (waar ook de mast ongeveer zou moeten staan en hoe ik de opstelling eerst altijd had), had ik na de netwerk-wijziging grote ontvangstproblemen.

 

Vooral het beruchte Discovery/Net5 kanaal komt met de antenne richting het oosten zeer instabiel door, netals de meeste zenders. Alleen de regionalen, wederom, glashard.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...