Ga naar inhoud


Beeldkwaliteit CDS moet nu toch echt omhoog! [recent topic]


athloni

Aanbevolen berichten

JHVSat, ik heb gisteren die kinderachtige opmerking uit je handtekening gehaald en je daarop netjes gewezen en nu staat er weer een soortgelijke opmerking.

Ik heb nu dus je acount verwijderd want ik blijf natuurlijk niet aan de gang met je. Je kunt je opnieuw registreren en ik raad je aan dat pas te doen zodra je afgekoeld bent en weer op normale wijze deel wenst te nemen aan dit forum.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 497
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Deze beschrijving klopt voor een juridische vereniging, maar het woord vereniging kan ook algemener gebruikt worden (ik denk dat hier het misverstand zit):

 

http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=vereniging

ver·eni·ging (de ~ (v.), ~en)

1 groepering, gevormd door aaneensluiting van personen ter bevordering van een gemeenschappelijk belang

2 samenvoeging van een aantal zaken => aggregatie, conjunctie, junctie

3 samenkomst van een aantal personen

 

Misschien had in plaats van vereniging voor de duidelijkheid beter een aander woord gebruikt kunnen worden als groepering oid (alhoewel het nu een naamswijziging scheelt mocht er een officiële vereniging opgericht worden), maar dat doet niets af aan het feit dat het woord niet onrechtmatig gebruikt wordt. Het wordt nu gebruikt als Nederlands woord en niet als aanduiding van een officiële organisatie, wat het woord misschien wel als associatie oproept maar dus niet zo hoeft te zijn.

 

Voor wat betreft de argwaan tot belangenbehartiging van de achterban en wens tot controle van de acties van de NBS buiten het op de site gepubliceerde, of mensen die zelf denken betere contacten en resultaten te kunnen realiseren bij onder andere CDS, moedig ik bij deze van harte aan een eigen club op te richten (al dan niet in officiële verenigingsvorm <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />). Ik wil ze dan wel het advies geven dat je meer vliegen vangt met een lepel stroop dan met een vat azijn (hoewel je natuurlijk wel als groepering kritisch moet blijven tegen de partij met wie je praat, maar ook moet accepteren dat zij de machtspositie hebben en enkel schreeuwen en verwijten maken geen zin heeft en tot minder resultaat zal leiden).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Nu is het een braaf meelopend clubje geworden en dat zie je met veel meer belangenverenigingen.
Een belangenvereniging lijkt leuk en handig, maar de overkant van de tafel doet uiteindelijk toch wat ze zelf willen.


Ik kan het niet beter verwoorden ..... de NBS is al twee jaar 'in gesprek' met CDS. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Tja.. Maar als de NBS zich tevreden stelt met een bitrate van 2.5 á 3 mbit en dit kwalitatief als goed bestempeld, dan ben ik niet blij met NBS als belangenvereniging.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Voor wat betreft de argwaan tot belangenbehartiging van de achterban en wens tot controle van de acties van de NBS buiten het op de site gepubliceerde, of mensen die zelf denken betere contacten en resultaten te kunnen realiseren bij onder andere CDS, moedig ik bij deze van harte aan een eigen club op te richten (al dan niet in officiële verenigingsvorm <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />).


Kijk, en dit vindt ik nou kort door de bocht. Tuurlijk kan iedereen zelf wat oprichten maar CDS zal niet met 10 partijen om de tafel gaan zitten. Het "belang van de schotelbezitter" is daar niet bij gebaat. Mijn voorstel zou zijn: de NBS professioneler te maken (De website was een goed begin) of een stap opzij doen voor een andere partij.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zooh, wat is het allemaal toch weer een emotionele discussie geworden...

 

Volgens mij is de NBS een zogenaamde informele vereniging, dit ben je al snel als je een doel hebt, een voorzitter en een bestuur en wat leden. (ToxicQ heeft gelijk dat hij bij de rechtsvorm vragen heeft, maar hier werd m.i. erg rigide gereageerd)

 

Dan de claim dat ze ons allen vertegenwoordigen, volgens mij claimt een belangenvereniging altijd maar wat en is het (net als bij het uitroepen van een zelfstandig land) maar net of anderen je erkennen of niet.

 

En daar ligt, voor mij althans, de waarde en het belang van de NBS: CDS ziet ze als dé gesprekspartner vanuit het publiek.

 

Ik weet, dat als ik mijn klachten vanuit een collectief consumentenbelang bij CDS gehoord wil krijgen, ik eerst de jongens van de NBS moet zien te overtuigen. (Lezers van het forum bij Satellitemagazine weten dat ik me onder andere bezig heb gehouden met ontbrekende zenders in de zaplijst)

 

Dus afgezien van de rechtspositie en de representativiteit zijn zij de de facto woordvoerders voor ons, willen we dit veranderen moeten we met een andere club eerst CDS daarvan zien te overtuigen.

 

Citaat:
Citaat:
Nu is het een braaf meelopend clubje geworden en dat zie je met veel meer belangenverenigingen.

Een belangenvereniging lijkt leuk en handig, maar de overkant van de tafel doet uiteindelijk toch wat ze zelf willen.

 

Ik kan het niet beter verwoorden ..... de NBS is al twee jaar 'in gesprek' met CDS. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Uiteraard doet de overkant van de tafel precies wat ze toch wel willen. Het enige dat je (zeker in deze informele variant) kunt doen is proberen klachten te bundelen en vanuit de schotelbezitter ipv betaal-tv aanbieder een andere visie aandragen. Het blijft aan CDS of ze er iets van aantrekken.

 

Ik ga er stiekum vanuit dat ook de NBS vragen heeft bij het serviceniveau van CDS en dan vooral de moeilijke situatie om van een zenderpakket af te komen (Wederom terechte opmerkingen van Toxicq), en in het verslag van het gesprek van 15 december staat dan ook te lezen wat CDS hierover aan de NBS te melden had (oa. betere training callcentermedewerkers en in de loop van 2007 een e-mail adres...)

 

Ook willen de mensen van de NBS vast wel de VRT in het basispakket, veel meer bandbreedte voor de Nederlandse zenders en discovery en sport1 subzenders in overvloed, maar als CDS steeds aangeeft dat dit niet zal gebeuren (ook al is het maar omdat ze er geen zin in hebben!!) dan gebeurt er niets, het blijven hameren op breekpunten zal leiden tot beëindiging van de gespreksrelatie...

 

Terwijl ze toch een aantal dingen bereikt hebben (ik noem een entertainment-pakket en de zaplijst met Nederland 1 op 1 en in de voorfase de enquetes over de zenders voor het nieuw op te richten basispakket) en regelmatig ook jou en mij de kans geven onze vragen en opmerkingen aan CDS door te geven. (Zelfs als ze dit persoonlijk niet aanstaat, zo heb ik lang gehamerd bij de NBS om nogmaals te pleiten voor een 24 uurs TCM, maar waar ze me steeds zeiden dat de NBS zelf én CDS hier helemaal niets in zagen leert het verslag van het gesprek van 15 december dat ze er toch over gesproken hebben!)

 

Het enigszins meelopen is noodzakelijk om een gesprekspartner te blijven en die resultaten te halen waartoe CDS wél bereid is die na langdurig praten in te willigen... Natuurlijk leest CDS ook wel hier mee, maar als ze de wensen steeds maar actief in hum mailbox krijgen gaan ze misschien een keer stappen ondernemen (ik weet er niet veel van maar heb een vermoeden dat het met bijvoorbeeld boomerang zo gelopen is)

 

Ik ben blij dat een aantal mensen dit initiatief zo belangenloos nemen, ben het niet altijd eens met hun standpunten en werkwijze, maar maak gebruik van ze als ik daar belang bij heb, CDS heeft ze nu eenmaal een sleutelpositie gegeven. Bovendien kan zo'n vrijwilligersclub vast nog wel een paar goed ingelezen sat4allers gebruiken om dit ongeleide projectiel wat bij te sturen.

 

Voor CDS geldt grotendeels hetzelfde, ik ben blij met het initiatief, ben het zeker niet altijd eens met hun standpunten en werkwijze, maar maak er gebruik van voor zover ik voor mezelf de prijs met het aanbod kan verenigen. Een aantal punten, waarvan de door Toxic opgesomde punten (ook het Tele 2 verhaal: CDS kan toch eerst eenzijdig de prijzen namens haar klanten verlagen conform de kennelijke marktwaarde en dan maar eens zien hoe snel Tele 2 wil praten...) enkele van de belangrijkste vormen. Het is echter niet de schuld van de NBS dat deze situatie nog bestaat, zij proberen er ook, zij het misschien wat gematigder dan sommigen hier, wat aan te doen.

 

Ik vind wel dat een aantal forumbezoekers in bijna elk bericht CDS alleen maar afzeiken, terwijl ze wel voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. De NBS-ers en andere mensen die het (soms niet eens onterecht) opnemen voor CDS worden nog wel eens belachelijk gemaakt in hun opvatting. CDS is een bedrijf waar we vooral kritisch op moeten zijn, maar ook blij dat ze überhaupt in zo'n dicht bekabeld land zo'n uitgebreid pakket durven zetten (al is het wel een erfenisje van Brinkman en de U-bocht constructie). Service beeldkwaliteit en zenderaanbod (als je de zender niet ontvangt is de beeldkwaliteit namelijk het allerslechts <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />) moeten daarentegen nog sterk verbeteren willen ze de komende jaren overeind blijven...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tja.. Maar als de NBS zich tevreden stelt met een bitrate van 2.5 á 3 mbit en dit kwalitatief als goed bestempeld, dan ben ik niet blij met NBS als belangenvereniging.

 

Ja precies, op dit punt verdedigd de NBS zelfs het beleid van CDS.

De klanten van CDS, schotelgebruikers dus waarvan men beweert ze te vertegenwoordigen,

worden zelfs uitgemaakt voor zeurpieten e.d.

Als belangen behartiger voor de schotelkijker laten ze het dan ook goed afweten.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:

En dan nu het woord aan onze zappende rechter................ SATTAZ <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Ik ben wel benieuwd naar zijn waardeoordeel over wel of geen inschrijving voor een vereniging zoals bijvoorbeeld de NBS bij de KVK.


Ja, ik ben ook wel een (klein beetje) benieuwd.
Mijn eigen oordeel staat overigens al redelijk vast. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />


@Satwatcher & Johan45 & anderen,

Bedankt voor die leuke kwalificatie <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Het gras is met enkele ellenlange verhalen hier al een beetje voor mijn voeten weggemaaid.
Daarom geen herhaling van zetten maar een kort berichtje.

Als idee steun ik de NBS van harte.
In velerlei opzicht is het beter dat de NBS (of een soortgelijke "organisatie")
zich officieel als Vereniging laat inschrijven.
Denk maar aan hoofdelijke aansprakelijkheid, transparantie,
draagvlak, aanzien enzovoort.

Daarbij is het wellicht te overwegen een en ander uit te breiden
tot een een Nederlands-Belgische (of omgekeerd <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) "vereniging".
Lijkt me een positief iets, ook gezien vanuit het aspect van een nieuw "Verenigd Europa" <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Wellicht kunnen alle reacties aangaande NBS verplaatst
worden naar een ander topic, bijvoorbeeld NBS met eigen website begonnen. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

In dit topic is het namelijk nogal offtopic.
De NBS en de discussies daaromheen verdienen mijns inziens wel een apart topic <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Net vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Johnmeel

 

Volledig akkoord met jouw bijdrage.

 

Soms vraag ik mij af of ik op een hobby-board zit te lezen of in de kantine van een bejaardenhuis zit.

 

Iedereen is het er toch mee eens dat de kwaliteit altijd beter kan.

 

Maar aan alles zijn limieten, als je een onderbroek koopt van 1 Euro moet je toch ook niet lopen zeuren dat die sneller versleten is dan één van een luxemerk van 30 Euro.

 

CDS kan inderdaad de beeldkwaliteit verhogen, maar zijn alle klanten (en niet alléén de sat4all leden (opgelet voor de term want we zijn eigenlijk geen leden, heb ik begrepen) bereid om daarvoor de prijs dan te verhogen.

 

Ik stel vast dat Ron gisteren aangaf dat sat4all het nodige zou gaan doen om de aandacht van CDS op de beeldkwaliteit te vestigen.

 

Ik zag nog wel geen antwoord over in wiens naam er dan gaat gesproken worden, nu het blijkbaar om een ongeorganiseerd board gaat uitgaande van 21 hobbyisten.

 

Of je als officiëel vertegenwoordiger van 21 hobbyisten verder komt dan de voordeur van CDS betwijfel ik, je mag dan nog je spierballen tonen en luidop de trom roffelen, veel aarde aan de dijk gaat het volgens mij niet brengen.

 

Er zullen zo ook wel 21 pornoliefhebbers te vinden zijn die vragen om op 20 kanalen 24/24 porno uit te zenden, maar veel vooruitgang wordt daar volgens mij niet mee geboekt.

 

Een initiatief zoals dat van de NBS is misschien niet perfect en misschien slecht georganiseerd, maar toch minstens een stap in de goede richting en dan formele argumenten gaan zoeken om ze te negeren is toch wel kort door de bocht.

 

PS Ik heb geen enkele band met NBS, maar de behandeling die ze hier krijgen is niet echt zeer vriendelijk.

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tja.. Maar als de NBS zich tevreden stelt met een bitrate van 2.5 á 3 mbit en dit kwalitatief als goed bestempeld, dan ben ik niet blij met NBS als belangenvereniging.


Dit is niet het geval (al lijkt het af en toe misschien zo), maar als onderhandelingsorgaan tussen 2 partijen moet je voor beide partijen af en toe de advocaat van de duivel spelen (in gesprekken met CDS zijn we veel kritischer als dat we hier zullen uiten natuurlijk, omdat CDS ons anders als enkel een schreeuwerig klaagclubje zal zien waar ze verder geen gesprek meer mee wenst te hebben omdat we in het openbaar zeer negatief zijn en dan bereiken we helemnaal niks).
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Tja.. Maar als de NBS zich tevreden stelt met een bitrate van 2.5 á 3 mbit en dit kwalitatief als goed bestempeld, dan ben ik niet blij met NBS als belangenvereniging.


Dit is niet het geval (al lijkt het af en toe misschien zo), maar als onderhandelingsorgaan tussen 2 partijen moet je voor beide partijen af en toe de advocaat van de duivel spelen (in gesprekken met CDS zijn we veel kritischer als dat we hier zullen uiten natuurlijk, omdat CDS ons anders als enkel een schreeuwerig klaagclubje zal zien waar ze verder geen gesprek meer mee wenst te hebben omdat we in het openbaar zeer negatief zijn en dan bereiken we helemnaal niks).


Oowh gelukkig, ik kreeg toch even de indruk dat de NBS schotelgebruikers met een groot plasma of LCD scherm zeurpieten vindt.
Misschien moeten jullie als NBS onderling eerst eens in conclaaf om een éénduidig standpunt in te nemen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@paullo,

 

Ik denk dat niemand hier tegen een club is als de NBS. In tegendeel, maar als zij mijn belangen behartigen mag je op z'n minst verwachten dat je het idee krijgt dat ze dit goed doen.

 

Maar als een van de bestuurders het nodig vond om telkens weer klanten uit te maken voor zeurpieten en zelf allerlei middelen aangrijpt (publicatie's) om concurrentie de grond in te boren. Moet je je eigen toch afvragen waar zo iemand mee bezig is. Dat gedrag past niet bij iemand die onze belangen pretendeert te behartigen. Tevens is dat niet de manier om iets te bereiken.

En daar heb ik persoonlijk erg veel moeite mee.

 

Wat betreft het CDS afzeiken, dat valt best mee en bovendien als klant heb je dat recht wat mij betreft. Als de NBS daar mee zit snap ik niet waarom 1 van hun eigen mensen dat wel ongestraft mag.

 

@dream1975, Dus jullie zijn bang dat je te negatief overkomt en daardoor niet meer serieus genomen gaat worden. Tja dat wordt toch enigzins kiezen dan. Wat er nu gebeurt is het tegenovergestelde. Nu hebben de schotelbezitters (te) weinig vertrouwen.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Satcodx

 

Ik begrijp je standpunt volledig en het is evident dat je als klant recht hebt op een kwalitatief volwaardig dienst.

 

Maar waar zo'n wens dan volledig gerechtvaardigd is en de meeste discussies daaromtrent vlotjes verlopen, vind ik het spijtig als van die onderwerpen dan aanleiding geven tot moddergevechten en antwoorden die geschreven worden in het heetst van de strijd waarbij op de man wordt gespeeld in plaats van op de bal, met als gevolg het scrambelen van namen, bans die uitgedeeld worden etc.... en dat allemaal voor een hobby.

 

Ik ga er niet verder meer over schrijven en onthou het volgende:

 

1) een aantal mensen beklaagt zich over de beeldkwaliteit vooral op plasma en LCD-schermen en vindt dat kabel een betere kwaliteit geeft

 

2) een aantal mensen vindt dat de werkwijze - zowel formeel als qua inhoud - van de NBS niet vrij van kritiek is.

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Tja.. Maar als de NBS zich tevreden stelt met een bitrate van 2.5 á 3 mbit en dit kwalitatief als goed bestempeld, dan ben ik niet blij met NBS als belangenvereniging.


Dit is niet het geval (al lijkt het af en toe misschien zo), maar als onderhandelingsorgaan tussen 2 partijen moet je voor beide partijen af en toe de advocaat van de duivel spelen (in gesprekken met CDS zijn we veel kritischer als dat we hier zullen uiten natuurlijk, omdat CDS ons anders als enkel een schreeuwerig klaagclubje zal zien waar ze verder geen gesprek meer mee wenst te hebben omdat we in het openbaar zeer negatief zijn en dan bereiken we helemnaal niks).

Sorry, maar een zekere JVHsat noemt dit soort mensen anders zeurpieten voor wie het nooit goed genoeg is. Misschien moet deze persoon dan dit maar eens uitleggen, maar het rijmt niet met jouw verhaal.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...