Ga naar inhoud


lichte brom arion 9280


tuuttuut

Aanbevolen berichten

Sinds enige tijd heb ik een Arion 9280; vanaf het begin af aan hoor ik een heel zachte bron als hij aanstaat. Het is niet de harddisk (absoluut zeker weten) maar bijna zeker de koeling (want wat zou het anders kunnen zijn). Als ik het apparaat ietsje optil of er op druk dan gaat de brom weg. Ook heb ik geprobeerd om onder de 'pootjes' rubber te leggen maar dat helpt niet.

 

Omdat hij in een kast staat werkt die kast als een klankboed dus dat is natuurlijk niet de meest optimale plek maar wel in de praktijk het handigst.

 

Heeft iemand misschien een ander idee (behalve het ding verplaatsen; maar ook dan hoor je die brom; alleen is hij dan nog zachter) of hetzelfde probleem gehad en wel een afdoende oplossing gevonden?

Xtrend ET9000

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites


waarschijlijk is het toch de harddisk,verder heeft deze volgens mij geen geforceerde koeling.

 

Verwijder de kap en doe een stukje schuim tussen de harddisk en de bovenkap.

 

Verder kun je nog proberen het apparaat op kegels te plaatsen.

 

anders de kast het raam uit en niet de arion <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Rebox 9000 ,triax 88cm 4 x quad LNB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor je reactie. Nee, het kan de harddisk niet zijn want als ik 'continue opname' uitschakel verandert er aan de brom niets. En dan draait de harddisk tenslotte niet (of maak ik daar een denkfout?).

 

En wat bedoel je met 'op kegels plaatsen'; is daar iets speciaals voor te krijgen? En welk materiaal adviseer je dan?

 

En dat idee met de kast het raam uit ..............; voor die kast kan ik een paar Arions kopen en er loopt nog iemand rond in ons huis die daar niet echt blij mee zal zijn ....................... <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Overigens: heb jij geen (lichte) brom?

Xtrend ET9000

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je continue opnemen uitschakeld dan moet hij volgens mij na enkele minuten in de slaapstand gaan.

Maar als hij gaat opnemen dan moet je duidelijk verschil horen als hij weer gaat draaien.

 

Kegels worden ook gebruikt onder luidsprekers om zo min mogelijk contact oppervlakte te hebben

 

De arion staat dan op 3 punten en het lijkt dus of deze zweeft.

Rebox 9000 ,triax 88cm 4 x quad LNB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nee, het kan de harddisk niet zijn want als ik 'continue opname' uitschakel verandert er aan de brom niets. En dan draait de harddisk tenslotte niet (of maak ik daar een denkfout?).

 

 

Heeft de Arion 9280 in het HDD menu wel de optie om de Hdd na bv 10 min uit te zetten ??

Indien deze optie er niet in zit dan zal de HDD constant blijven draaien.

 

Bij de Arion 9300 (niet CD versie ) en de Echostar met de laatste firmware

zit deze optie er wel in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Inmiddels ben ik een stuk verder met mijn 'onderzoek'. Het is inderdaad de harddisk; maar met de bovenste behuizingskap eraf is die harddisk eigenlijk muisstil.

 

Het komt gewoon door de behuizing die de heel lichte trilling die de harddisk veroorzaakt omzet in een bromachtig geluid; als ik de kast stevig vasthoud is het geluid helemaal weg. En omdat de Arion in een kast staat die aan de voorzijde open is wordt het geluid nog meer versterkt.

 

Ik weet dus waar ik het moet zoeken om het op te lossen; of de behuizing steviger bevestigen (betere schroeven waardoor hij meer 'vastzit' of de harddisk eruit halen en met verlengkabels ergens die 'buiten' de behuizing neerzetten op een plek waar hij onhoorbaar is.

 

Ik moet namelijk iets doen want je hoort het (als het stil is) in de hele kamer; en als je dat bromgeluid eenmaal 'tussen je oren hebt zitten' hoor je het ook als het niet meer stil in de kamer is.

 

Dank voor alle reacties.

Xtrend ET9000

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cornea,

 

Klopt; dat wat ik vandaag geschreven heb was ook mede te danken aan jouw opmerkingen en die van DeBeek. Zo zat ik het begin fout met mijn veronderstelling dat het de harddisk niet KON zijn; dat hebben jullie me immers met jullie antwoorden duidelijk gemaakt. Want daar ligt het inderdaad WEL aan. Alleen is de oplossing niet zo simpel zoals jullie aangeven (schuim of kegeltjes).

 

Allereerst kan ik met mijn 9280 de HD niet in een slaapstand zetten; mijn software geeft die mogelijkheid niet; daarnaast wil ik dat ook niet want dat kan ik de replay-faciliteit niet gebruiken; en dat wil ik graag.

 

Kegeltjes plaatsen is geen oplossing want het trillen wordt niet aan de kast waar de Arion in staat doorgegeven maar aan de kapbehuizing. Daar ben ik inmiddels achter gekomen.

 

En met een stukje schuim is het echt niet weg. Ik weet dat omdat, nadat ik de kap heb verwijderd, overal goed aan de behuizing gevoeld heb en die trilling zet zich heel lichtjes voort, maar dan extra verstrekt door de kapbehuizing; het lijkt wel alsof de bovenkap als het ware te licht of te slap is waardoor die veel makkelijker kan gaan trillen dan de rest van de behuizing; en zeker als hij dan niet heel goed vastzit aan de rest van de behuzing; daardoor kan hij nog makkelijker meetrillen. Want die kleine parkertjes zijn gewoon te zwak; je draait ze voor een deel dol waardoor de buitenkap eigenlijk los zit en DUS kan die gaan meetrillen/dreunen. Maar dat krijg ik wel voor elkaar nu ik weet waar het probleem door veroorzaakt wordt.

 

Dus, dank voor de tips; die hebben me zeker geholpen <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

Xtrend ET9000

Multytenne Twin

Link naar reactie
Delen op andere sites

De nieuwste firmware voor de 9300-CD (versienr. ARI-1067-2083L, zie eerdere draad daarover) geeft wél de mogelijkheid van slaapstand. Volgens mij de nieuwste firmware voor de 9280 óók. Al verlies je dan inderdaad de mogelijkheid van directe replay.

TV Vlaanderen Duo LNB Twin

B&R 65

VU+ Solo2

M7 SAT801 (niet in gebruik; reserve)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...