Ga naar inhoud


Sat4all inventariseert bij leden klachten Canal Digitaal


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Sat4all inventariseert bij leden klachten Canal Digitaal

 

Het Nederlands satellietforum Sat4All is de afgelopen week begonnen met het inventariseren van klachten van haar leden met betrekking tot de diensten en dienstverlening van de Nederlandse satellietprovider Canal Digitaal. Sat4All is de meest bekeken satelliet internetsite die Nederland rijk is. Sat4all heeft inmiddels meer dan 34000 geregistreerde leden. Daarnaast bezoeken vele mensen die zich niet geregistreerd hebben als lid van Sat4all dagelijks de site. In totaal heeft Sat4all volgens de laatste metingen dagelijks rond de 10000 unieke bezoekers.

 

Het idee om te beginnen van met de inventarisering van klachten betreffende Canal Digitaal komt op een opvallend moment. Op het forum was enkele dagen voor de start van de inventarisering aktie een heftige discussie gaande over de Nederlandse Belangenvereniging Schotelbezitters. Canal Digitaal en de NBS hebben al meer dan 2 jaar op regelmatige basis contact. Hierbij ventileert de NBS signalen die zij van abonnees van Canal Digitaal hebben ontvangen naar het satellietbedrijf uit Hilversum. Leidinggevenden van Sat4all bekritiseerden de juridische status die de NBS op dit moment heeft. Daarbij vonden naast de leidinggevenden van Sat4all ook diverse leden van dit forum dat de NBS zich te veel pro Canal Digitaal opstelde. De start van de inventarisering aktie van Sat4all kwam dus op opvallend tijdstip. Sat4all ontkent echter dat de NBS en de lancering van de website van de NBS, op 1 januari startte de NBS met een eigen internetsite www.schotelbezitter.nl, iets met het begin van de inventarisering aktie te maken heeft.

 

"De ideeën over de inventarisatie liepen al veel langer, maar diverse moderators hebben vanwege andere werkzaamheden de laatste maanden erg weinig tijd gehad om de actie op te zetten. De discussie in het betaal TV - forum over de sterk verslechterde beeldkwaliteit van CDS en de discussie over de NBS, waren misschien een extra motivatie, maar kort daarvoor is de inventarisatie actie nogmaals besproken in het moderator forum. Het is dus eerder toeval, dan zo gepland." aldus een woordvoerder van Sat4all tegenover Satellietnieuws.nl. Men heeft echter wel een eigen mening over de NBS. "Voor wat betreft de NBS is onze mening dat het initiatief van deze vereniging prima lijkt, alleen de uitvoering naar onze mening hier en daar te kort schiet. Iedereen kan natuurlijk initiatieven richting CDS ondernemen, maar ons stoorde het dat deze initiatieven als officieel bestempeld werden, terwijl deze actie niet officieel is opgepakt. Ook valt ons op dat juist essentiële punten ter verbetering van het aanbod en de kwaliteit van CDS in de agendapunten van de NBS grotendeels lijken te ontbreken. Het initiatief van de NBS is nogmaals lovenswaardig. Onze reacties op de acties van de NBS waren puur op de uitvoering van hun plannen gericht. Sat4all onderneemt nu ook een vorm van actie, maar deze actie is gestart als gevolg van de diverse klachten die al jaren op ons forum te vinden zijn. Aangezien deze klachten zich steeds in nagenoeg dezelfde vorm herhalen, zijn wij van mening dat we ons als Satelliet TV liefhebbers moeten groeperen met als doel de klachten constructief op te lossen door onder andere schriftelijk overleg met CDS."

 

De Nederlandse Belangenvereniging Schotelbezitters (NBS) vindt het jammer dat Sat4all met de inventarisering aktie is begonnen. "Het staat iedereen uiteraard vrij om een dergelijke actie te organiseren. Echter vind de NBS het wel jammer dat er meerdere partijen, die eigenlijk nagenoeg de zelfde doelstellingen hebben, ontstaan. De NBS ziet liever dat zo veel mogelijk schotelbezitters zich aansluiten bij de NBS. Dat is naar onze mening overzichtelijker en constructiever." laat Xander van Oudenaaren van de NBS Satellietnieuws.nl weten. Ook het tijdstip van de start van de inventarisering aktie wekt enigzins gefronste wenkbrauwen op bij de NBS. "Sinds de introductie van de nieuwe huistijl en website staat de NBS in het middelpunt van de belangstelling. Los van een aantal uitzonderingen heeft de NBS overwegend positieve reacties op ons initiatief en constructieve kritiek t.o.v. Canal Digitaal mogen ontvangen. Daarnaast hebben wij tientallen nieuwe sympathisanten mogen verwelkomen die zich kunnen vinden in onze aanpak." Echter een oordeel over het tijdstip wil de NBS niet geven. "Over of er verband bestaat tussen de lancering van onze website en de actie van sat4all kunnen wij niet oordelen." luidt de stelling van de NBS. Wat betreft de juridische status van de NBS ziet deze zelf niet de problemen die vanuit het Sat4all kamp over de NBS hoorbaar zijn. "De NBS is een organisatie die zich op constructieve manier inzet om de kwaliteit en de mogelijkheden van satellietonvangst te verbeteren. De mensen achter de NBS zetten zich, naast hun andere dagelijkse bezigheden, hiervoor vrijwillig en belangeloos in. Voor zaken die ons wel aangaan maar waar wij binnen onze kaders niet zo veel mee kunnen, zoals bijvoorbeeld de behandeling van de onrechtmatige schotelverboden, proberen we aansluiting te vinden bij derden." aldus NBS woordvoerder van Oudenaaren.

 

Voor de aktie heeft Sat4all een speciaal forum in het leven geroepen. Bij de start van dit forum werden reacties van leden niet direct geplaatst. Eerst moest een moderator van het forum toestemmen met de tekst alvorens deze in het forum geplaatst werd. Na enkele dagen heeft men dit veranderd en kan een lid van Sat4all direct zijn mening en/of klacht geven over Canal Digitaal en het Vlaamse bedrijf TV Vlaanderen, dat eveneens in handen is van dezelfde eigenaren als Canal Digitaal. "Het forum waarin opgeroepen werd om klachten te inventariseren, werd aanvankelijk ingesteld als "gemodereerd forum" (verbastering van het Engelse woord Moderated). Dat wil zeggen dat alle berichten eerst goedgekeurd moeten worden door een moderator. Helaas bracht dat een aantal praktische problemen met zich mee, die betrekking hebben op een beperking in de door ons gebruikte forumsoftware. Alleen om die reden is dat nu gewijzigd. We zien er echter wel nog steeds streng op toe dat het forum niet in een scheldpartij richting CDS verandert. Ons doel is nogmaals constructief tot een oplossing te komen en niet om een scheldkanonnade richting CDS toe te staan." legt de woordvoerder van Sat4all uit.

 

Van een grote toestroom van klachten is echter nog geen sprake. "Het aantal reacties is niet verrassend. Op sat4all vind je natuurlijk ook maar een klein deel van de mensen die daadwerkelijk problemen ondervinden met CDS. De actie loopt ook pas een paar dagen. De meeste sat4all leden zijn mondig genoeg om problemen met CDS zelf op te lossen en ook niet iedereen heeft behoefte zijn problemen met CDS openbaar te bespreken. Wij ontvangen echter al jaren ernstige klachten over CDS. Het gaat daarbij vooral om de slechte administratieve afwerking van smartcard registratie en activatie, maar ook lijken de slechte bereikbaarheid van CDS, afhandeling van schriftelijke klachten en uiteraard de sterk afgenomen beeldkwaliteit een groot probleem te vormen. Dit is uit het relatief kleine aantal reacties van de laatste dagen en de reacties uit het verleden duidelijk af te leiden." zegt de woordvoerder van Sat4all. Vraag blijft echter waarom Sat4all de inventarisering aktie is begonnen als de meeste Sat4all leden mondig genoeg zijn om de problemen met de satellietprovider zelf op te lossen.

 

Sat4all heeft overigens nog geen contact gehad met Canal Digitaal of andere consumentenorganisaties over wat men gaat doen met de geinventariseerde klachten. "We willen eerst de klachten gedurende een aantal weken inventariseren. De conclusies zetten we vervolgens op schrift en we zullen, samen met enkele voorstellen voor mogelijke verbetering, een kopie van alle "threads" bij CDS aanbieden. Vooraf worden deze conclusies eerst openbaar aan onze forumleden voorgelegd en hier en daar mogelijk nog iets aangepast." Canal Digitaal ziet Sat4all vooralsnog niet als gesprekspartner. Woordvoerder Martijn van Hout is duidelijk. "De website Sat4All is voor zover ik het kan overzien niet zozeer een belangenorganisatie maar een forum dat ook bezocht wordt door een aantal CanalDigitaal klanten. Het is ons bekend dat Sat4All op haar forum het beleid heeft dat CanalDigitaal medewerkers niet mogen meelezen of meediscussieren in het forum. Het is voor ons als bedrijf belangrijk dat we met onze gesprekspartners op een open en transparante manier kunnen communiceren. Zodat er over onderwerpen ook van gedachten gewisseld kan worden zonder dat dit gelijk een openbare discussie wordt. Wat dat betreft denk ik dat de NBS als belangenvereniging voor de Nederlandse Satellietkijker een niet te onderschatten rol speelt in het beinvloeden van het beleid van CanalDigitaal."

 

Canal Digitaal wil dus Sat4all op dit moment niet als gesprekspartner zien. Belangrijk rol daarin speelt dat het voor Canal Digitaal medewerkers en leidinggevenden niet toegestaan is om Sat4all te bezoeken. Hierbij speelt volgens de woordvoerder van Sat4all een hoop oud zeer uit het verleden een rol. "Dat is nog steeds een gevoelig punt. Sat4all is in het verleden zeer onheus benaderd door CDS in de vorm van oud jurist van CDS Dhr. van den Engel. Deze jurist heeft het meermaals gepresteerd om onder allerlei namen sat4all en ook een aantal leden en moderators van het forum op schandalige wijze te beledigen. Ook kregen wij (en onze provider) destijds regelmatig brieven van deze jurist waarin wij gesommeerd werden om ons forum te sluiten. Alleen om die reden zijn destijds de regels van dit forum aangescherpt v.w.b. het gebruik door personeelsleden van CDS. Dhr. van den Engel is overigens sinds lange tijd geen medewerker van CDS meer. Enige tijd geleden hebben wij wederom vast moeten stellen dat diverse directieleden van CDS onder allerlei namen gebruik maakten van dit forum. Hiervoor werd het vaste IP-adres van CDS gebruikt. Wij hebben toen een e-mail gestuurd naar CDS en hen vriendelijk verzocht uitsluitend onder de naam CanalDigitaal gebruik te maken van het forum. Enkele maanden geleden zijn we overigens door Kees Färber van CDS benaderd met het verzoek of wij hen toegang tot sat4all én moderator rechten wilden verlenen. Een CDS medewerker als moderator van het forum zagen wij logischerwijs niet zitten, maar we hebben wel laten weten dat we openstaan voor gebruik van het forum, maar dan uitsluitend onder de naam van CanalDigitaal." Bij Canal Digitaal woordvoerder Martijn van Hout is van de gang van zaken die Sat4all op dit punt voorstelt niets bekend. "Dit is mij niet bekend, ik heb ook nog geen verzoek ontvangen van een vertegenwoordiger van het Sat4All forum. Als het verzoek komt dan zullen we dat overwegen."

 

Wellicht dat de deur voor een verbeterde relatie tussen Sat4all en Canal Digitaal dan toch wel op een kier staat. Veel bedrijven gaan steeds meer de kracht en macht van internetsites inzien. Zo heeft kabelexploitant UPC een heus internetteam in het leven geroepen die alle publicaties op internet over het bedrijf zoekt. En als dat nodig is mengen leden van dit internetteam zich in de discussie om de visie van het kabelbedrijf te kunnen ventileren. Of dat in de toekomst het zal gebeuren dat medewerkers van Canal Digitaal zich mengen in de discussies op Sat4all blijft nog de vraag.

 

Bij Sat4all heeft men inmiddels wel intern een duidelijk beslissing genomen. Mocht Canal Digitaal niets doen met de geinventariseerde klachten dan rest het satellietforum volgens de woordvoerder nog maar één ding. "Als constructief overleg met CDS geen resultaat oplevert, gaan we kijken of we de klachten wellicht aan de diverse consumentenorganisaties voor moeten leggen."

 

(Jarco Kriek/19 januari 2007)

 

Bron: www.satellietnieuws.nl

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:


De Nederlandse Belangenvereniging Schotelbezitters (NBS) vindt het jammer dat Sat4all met de inventarisering aktie is begonnen. "Het staat iedereen uiteraard vrij om een dergelijke actie te organiseren. Echter vind de NBS het wel jammer dat er meerdere partijen, die eigenlijk nagenoeg de zelfde doelstellingen hebben, ontstaan. De NBS ziet liever dat zo veel mogelijk schotelbezitters zich aansluiten bij de NBS. Dat is naar onze mening overzichtelijker en constructiever." laat Xander van Oudenaaren van de NBS Satellietnieuws.nl weten.


Toch wel apart dat een ander bestuurslid van diezelfde NBS nog onlangs verkondigde dat men maar zelf iets moest opzetten als men niet tevreden was. Nu dat gaat gebeuren is het weer niet goed... Tja als ze het alleenrecht wilde moeten ze ook verantwoording willen/kunnen afleggen. Dit stukje maakt wederom duidelijk dat bij NBS de neuzen niet in dezelfde richting wijzen.

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier op het forum is het ook nooit goed, dus ik zie het probleem niet <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Even goed lezen, er wordt gezegd dat het jammer is en dat natuurlijk iedereen zelf actie mag ondernemen. Dat is altijd beter dan niets doen. Maar het is wel zo handig om het allemaal gezamelijk te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Enkele maanden geleden zijn we overigens door Kees Färber van CDS benaderd met het verzoek of wij hen toegang tot sat4all én moderator rechten wilden verlenen. Een CDS medewerker als moderator van het forum zagen wij logischerwijs niet zitten, maar we hebben wel laten weten dat we openstaan voor gebruik van het forum, maar dan uitsluitend onder de naam van CanalDigitaal."


Zou wel een leuk experiment zijn!!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaar dat ze mee mogen doen onder de naam CanalDigitaal.

 

Zo zijn hun aktie's herkenbaar voor het publiek en hoeft niemand bang te zijn dat de onafhankelijkheid van sat4all in het geding is.

Als aanbieder en klanten zo nader tot elkaar kunnen komen, dan zie alleen maar voordelen.

 

Dan moeten we uiteraard niet massaal over die vertegenwoordiger gaan vallen en deze overstelpen met onverdraagzaamheid, maar gewoon zelf ook constructief blijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dan moeten we uiteraard niet massaal over die vertegenwoordiger gaan vallen en deze overstelpen met onverdraagzaamheid, maar gewoon zelf ook constructief blijven.


Helemaal mee eens (ik zal zelf ook een keertje extra ademhalen voordat ik reageer) . <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Grtz
JeDeJe

----------------------------

Clarke Tech ET-9000 E2, TF 7700HDPVR E2 Smartmouse, TF 7700HDPVR Titan smargo, HTPC met TT-3200-S2 en DVB-T, Visiosat A1-A2-A3-HB, SG-2100A, 78cm schotel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt mij ook een uitstekend idee, om canaaldigitaal toe te laten onder de naam 'canaaldigitaal' (zonder moderator rechten natuurlijk).

 

Op die manier kunnen de doorslepende discussies is wat geremt worden door de tot op heden altijd missende partij. Het zal iig minder een geroep in de woestijn worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat bepaalde personen hier dan wel iets genuanceerder moeten gaan reageren. anders is dat leuke experiment zo weer in de ijskast. Voor de rest vind ik het een prima suggestie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijk me heel sterk dat CanalDigitaal daar energie in gaat steken, want:

 

Citaat:
Bij Canal Digitaal woordvoerder Martijn van Hout is van de gang van zaken die Sat4all op dit punt voorstelt niets bekend.

 

Als ze met gebruikers in discussie zouden willen via een forum, kunnen ze natuurlijk net zo gemakkelijk een eigen forum beginnen waar ze 100% controle hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...