Ga naar inhoud


De schrik van je leven (ervaring)


snopper

Aanbevolen berichten

Ik heb er even over moeten nadenken of ik dat hier post. Ik heb besloten dit toch te doen, misschien als therapie voor mijzelf en ook als hulp en afschrikking voor andere mensen.

 

Afgelopen woensdagavond reed ik terug van mijn werk en het was zo tegen half 8. Aangezien wij hier in Luxemburg hoofzakelijk landstraatjes hebben en wij hier ook veel bos hebben (in het midden en noorden van het land), is het bekend dat snel rijden niet zo verstandig is. Luxemburg heeft helaas na Portugal de meeste slachtoffers in het verkeer per gereden kilometer.

 

Op weg naar huis wordt ik door een malloot (een lokaal persoon afkomstig uit het dorp waar ik net doorheen gereden ben) net voor een bocht ingehaald, terwijl er een auto tegemoet komt. Voor mij reed nog een auto. Deze moest hij inhalen omdat hij niet meer kon afremmen en tussen mij en mijn voorganger kon invoegen.

 

Het resultaat was dat deze man met zijn auto eerst half frontaal op de tegenligger kam, dan op mijn voorganger doordat hij probeerde te snijden, om vervolgens 2 bomen om te maaien voordat hij na +/- 100 meter verder in het bos tot stilstand kwam.

 

Ik was de enige wagen die niet erin verwikkeld was. Dus eerst mijn auto gestopt en half dwars op de straat gezet om achterkomende auto's te stoppen. Gevarendriehoekje opgesteld in de andere richting, omdat er nog geen andere auto's voorbij gekomen zijn. Eerste hulp pakketje uit mijn auto; helaas moest ik tot de ontdekking komen dat ik er wel 100 nodig had om de verwondingen bij de gewonden te verzorgen.

 

Eerste beeld.

De tegenligger: bestuurder zwaargewond in gezicht en benen was niet bewusteloos, de passagier was gewond aan hoofd met een shock. De hoofdverwonding hoofdzakelijk door de klap van de airbag met versplinterd glas.

 

Auto voor mij: Bestuurder had een hoofd verwonding en heb de rest niet kunnen zien; hij was bewusteloos, ik kon hem echter niet uit de auto bergen, omdat de auto niet open te krijgen was, omdat een boom de karrosserie vervormd had. In de tussentijd met de de alarmdiensten gebeld en heen en weer gelopen om de stand van de gewonden te geven. Toen ik de status van de eerste 2 auto's had gegeven, ben ik al bellend naar de malloot gerend en heb moeten vaststellen dat deze man al overleden was. Ik laat de lugubere details achterwege, maar hij had geen veiligheidsgordel om.

 

Het duurde ongeveer 10 minuten (een eeuwigheid) voordat de eerste "pompjeen" (brandweer) er was. in de tussenheid geprobeerd met bestuurders van andere auto's de gewonden te verzorgen met dekens en verband. De rest is bij mij als in een film afgelopen.

 

Ik was niet meer in staat om verder naar huis te rijden. Ik had ook vergeten mijn vrouw op te bellen dat ik ok was. Wat ik namelijk niet wist, is dat zij radio had geluistert en dus al wist dat er een ongeluk was gebeurd op die straat en zij wist dat ik daar net onderweg was (het is mijn normale weg naar huis van werk).

 

De politie was zo aardig om mij naar huis te brengen en heeft ook mijn auto meegenomen.

 

Mijn samenvatting. Het is bij 1 dode gebleven. De gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd en zijn buiten levensgevaar. Ik ben blij dat ik een enorm stevige auto (Mercedes ML) heb en zal dit soort auto blijven rijden, aangezien ik heb gezien wat er met kleinere auto's gebeurd. Nu komt het, de overleden man reed een Subaru Impreza WRX versie en deze Ralley auto's mogen van mij met onmiddelijke ingang verboden worden. Het was duidelijk dat de betuurder niet met de kracht van de auto om kon gaan. De politie schat dat na impact op de auto's hij met ongeveer 120 km per uur in het bos is geschoten. Dat verklaart ook waarom er 2 bomen als luciferhoutjes zijn afgebroken.

 

Ik heb aan dit topic de 2 foto's gehangen die ik van de politie heb gekregen en laat zien met wat voor een kracht deze auto uit elkaar is gerukt.

 

Laat dit een les zijn voor de harde rijders onder ons.

 

Snopper

 

P.S. Met mij gaat het weer aardig, ben een beetje van de schrik bekomen, hoewel slapen moeilijk is.

post-64-1318259029,0123_thumb.jpg

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Snopper, een bizare ervaring als ik het zo lees. Wat ik ook lees is dat je meteen hulp hebt geboden. Dat siert je enorm. Heb dit (gelukkig) nog niet zelf meegemaakt, en nu zou ik zeggen dat ik ook meteen zou gaan helpen, maar als het moment daar is...Zou me het apezuur schrikken, maar doorrijden (want dit gebeurd vaker dan we denken)...nee dat nu ook weer niet.

 

Snopper, complimenten voor je snelle handelen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sjee; prijs je gelukkig dat je er goed vanaf kwam!

 

autorijden is en blijft gevaarlijk en waarom men zo vaak toch nog een loopje neemt met de veiligheid snap ik niet...altijd enorm goed opletten is en blijft het credo!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Snopper, een bizare ervaring als ik het zo lees. Wat ik ook lees is dat je meteen hulp hebt geboden. Dat siert je enorm. Heb dit (gelukkig) nog niet zelf meegemaakt, en nu zou ik zeggen dat ik ook meteen zou gaan helpen, maar als het moment daar is...Zou me het apezuur schrikken, maar doorrijden (want dit gebeurd vaker dan we denken)...nee dat nu ook weer niet.



Dat ligt eraan wanneer Keteltje...soms, bijv op een drukke snelweg heb je geen andere keus dan door te moeten rijden (als iets achter je gebeurd of aan de andere kant)anders kan het nog erger worden. Ben je niet betrokken, wordt het dan ook niet alsnog. Dit staat volstrekt los van ik zal maar zeggen niet-drukke punten zoals jouw geval of wanneer je zijdelings betrokken bent; de politie zal je dan ook altijd als getuige willen horen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een waanzinnig verhaal. Ik heb met ongeloof het stuk gelezen en aan het eind ben ik:

1) Blij dat de slachtoffers van dit race geweld het overleefd hebben

2) Trots op jou dat je het hoofd hebt koel gehouden en 1ste hulp hebt verleend.

3) Van mening dat je vrouw het niet bellen je heeft vergeven op het moment dat ze de foto's zag

4) Hopelijk niet de enige die denkt dat ook al denk je dat jij zelf heel goed rijdt er blijven dingen die je niet onder controle kan hebben.

 

Succes met het verwerken van deze ervaring.

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff dat is een hele nare ervaring die je meegemaakt hebt.

Ook ik heb een soortgelijk voorval meegemaakt zij het hier in nederland.

Daar was een persoon zijn aanhanger gaan scharen en hij was zo door de vooruit naar buiten geslingerd.

Daar duurde het ongeveer 3 kwartier eer dat er een ambulance was .

De man is in onze armen overleden.

In luxemburg waar ik heel erg vaak kom/verblijf sta ik er niet echt van te kijken dat er zo een verschrikkelijke ongelukken gebeuren.

Daar word over het algemeen behoorlijk gescheurd op de binnenwegen.

En menigeen heeft ook wel eens een glaasje teveel op.

Een oom van mijn vrouw woont ook in luxemburg en die moest een keer blazen bij een alcohol controle hij zei dat de gendarme die de test afnam meer had gedronken dan hij zelf.

Ik hoop voor je dat je dit goed kunt verwerken en daar zal best wel een tijdje overheen gaan.

Sterkte daarmee!!!!

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit voor mijn werk heel veel in de auto in Nederland.

 

Dit verklaart de enorme hoeveelheid kruisjes, bloemen, beertjes, gedenkstenen en andere herinnering langs de Nederlandse wegen. En vaak ook op plekken dat je denkt: "hoe kan hier nou een dodelijk ongeluk gebeuren".

 

De onverwachte tegenligger is de nachtmerrie voor iedere automobilist.

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snopper, allereerst een medaille voor je getoonde rust en hulp !

 

En wat ziet die Impreza eruit man... niet normaal meer. Ook ik heb de ervaring dat de Luxemburgers vaak als idioten rijden. Zeker de glooiende tussendoorwegen die normaal max 80 hebben (mij hard zat) worden nog wel eens als racebaan gebruikt. Ik heb het meerdere malen gehad in de buurt van Clervaux dat ik 80 of iets harder rij en dan in een FLITS ingehaald wordt door een jeugdig persoon die volgens mij alleen maar een "Death Wish" heeft.

 

En dat gebeurt dan meestal op een stuk, waarbij IK in ieder geval NIET in zou halen (net voor de bocht etc... of onoverzichtelijk).

 

Nouja, ik hoop dat de schrik gauw uit je benen is en je je leven en autoritten weer gauw kan hervatten. Ookal blijft de "rest" natuurlijk nog wel even op je netvlies staan.

 

Sterkte kerel !

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is inderdaad een heftig verhaal.

Ook ik kom regelmatig in Luxemburg en heb inderdaad ook al verschilende ongelukken daar mee gemaakt.

Jn die omgeving waar ik kom staan ook diversen gedenk tekens langs de weg

 

Ze rijden daar als gekken.

Mvrgr Sigma

DM8000HD-PVR/DvD_DM7020HD-V2_DM800Se-V2_DM525

Harddisk Samsung 2TB__Tuner A :draaibaar Tuner B :vast Tuner C Tuner D

Vantage 8000 S TWIN HDTV PVR

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ik kon hem echter niet uit de auto bergen, omdat de auto niet open te krijgen was, omdat een boom de karrosserie vervormd had.

 

Vanzelfsprekend met alle respect voor je goede bedoelingen, maar je moet zo iemand ook laten zitten. Behalve natuurlijk als de auto in brand staat o.i.d. . De reddingsdiensten zullen zo iemand waarschijnlijk redden door eerst zijn nek te stabiliseren, en hem daarna heel voorzichtig uit de auto te halen. Als iemand zijn nek gebroken heeft, en je zou hem zelf proberen te bergen, dan heb je een grote kans dat het slachtoffer overlijdt. Het zou bepaald niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurd.

 

Voor het overige heel veel sterkte gewenst bij het verwerken van deze ellende.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat dit wel zo'n beetje elke EHBO'er's nachtmerrie is die jij beschrijft.

Ik zou er niet aan moeten denken ook al ben ik een ervaren ehbo'er.

 

Vind dat je het knap gedaan hebt <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Je hebt gedaan wat je doen kon.

Ik meende dat hier (in NL) er 3 maand voor staat om het een beetje te verwerken en als je na die tijd nog problemen er mee hebt om dan professionele hulp te zoeken. Schroom daar niet mee.

 

Ik heb zelf een bijna ongeluk meegemaakt waar ik enorm van geschrokken ben.

Voor mij twee jongens op de fiets aan het ouwehoeren...ze knallen tegen elkaar aan en 1 ervan valt gelijk voor mijn auto. Ik kon niets doen.

Ik had niet het idee dat ik hem geraakt had daar ik niets voelde aan de auto.

Auto gestopt..bleek allemaal ok, maar mensen die erachter fietsten hadden gezien dat mijn rechtervoorband een 10 centimeter van zijn hoofd af was toen ik erlangs reed.

Thuisgekomen (1 kilometer verder) kwam de schrik en het besef en heb ik een tijdje tegen mijn vrouw aan liggen janken.

 

Ik hoop dat je het kan verwerken en dat het niet gaat spoken.

Verder echt petje af voor de hulpverlening.

Melle
DM500HD, Funke 99cm & StabHH120 & Smart Lnb, Funke 68cm & Duo Lnb Quad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow heftig verhaal!! <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

Sterkte met het verwerken. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Mister Tanzer

 

Dreambox DM8000HD

Humax5400 L2.07 en H2.08

Relook 400S

Dreambox 7000-S

Dreambox 500-S

Vantage TS 221

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...