Ga naar inhoud


Welke PCMICA card heeft de beste ontvangst


Jürgen

Aanbevolen berichten

Sinds kort heb ik een USRobotics Wireless MAXg PC Card (USR805411) voor mijn laptop gekocht. Thuis functioneert deze i.c.m. de USRobotics Wireless MAXg Access Point (USR805451A)uitstekend.

Nu zit ik op dit moment op een camping en gebruik daar WLAN van de camping. De ontvangst valt me echter tegen. Nu weet ik ook wel dat de ontvangst van verschillende factoren afhankelijk is maar ik had toch beter verwacht. De router staat op circa 100 meter van mijn laptop (in de caravan) en er zijn geen opstakels.

Mijn vraag is dan ook of ik wel de juiste PCMICA card heb gekocht. Welke card heeft een betere ontvangst of is binnen deze prijsklasse gewoon niet beter te verkrijgen?

Jürgen

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Hallo Jürgen, mooie kaart kwa specs en snelheid <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Maar is deze niet te krijgen met een externe antenne aansluiting <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Ik denk dat dat het probleem is. Als je laptop net even ongunstig staat in je caravan, dan kan de ingebouwde antenne bv net haaks op de zender uitgericht staan, met het resultaat een slechte verbinding. Met een losse antenne ben je flexibeler in het gebruik <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Sjaak,
Helaas is van dit type geen PCMICA card te koop met een externe antenne. Het probleem heb ik echter al gevonden.
Thuis heb ik een transmissiesnelheid van meer dan 54 Mbps. Hier op de camping kwam ik niet verder dan 11 Mbps en soms 2 Mbps.
De camping stelt niet meer dan 11 Mbps ter beschikking. Als ik mijn raamverduistering in de caravan sluit is de Speed nog maar 2 Mbps en dat komt omdat daarin alufolie verwerkt is. Dus niets mis mee met de card.

Nu nog een vraag m.b.t. Network Strumbler. Ik kende het programma nog niet maar zag dat ik daarmee o.a. de Signal/Noise kan aflezen.
De Signal/Noise staat nu op 75 dBm.
Ik kan echter niet beoordelen of dit een goede of slechte waarde is en of ik daaruit ook daadwerkrlijk iets kan opmaken.
Jürgen

MacBook Air M2 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - Apple TV 4 2021

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

"Helaas is van dit type geen PCMICA card te koop met een externe antenne."

 

Hoi,

 

Ik heb een PCMCI card van Buffalo Airstation WLI-CB-G54 met een exerne antenne aansluiting. Extra antenne werkt supergoed en geeft zeker een 20 dB betere ontvangst. !

Proberen dus .

 

Don Julio en zo <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...