Ga naar inhoud


mijn ingeruilde auto te koop met minder km op de teller met NAP!!!!


jur2

Aanbevolen berichten

Mijn ingeruilde auto is momenteel te koop bij de autohandelaar met 5000 km minder op de teller incl nap PAS..??? HOE KAN DAT..??? (ik heb wel een idee)

Ik twijfel nu over de auto die ik nu heb met NAP pas.... <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Humax 5400, dreambox 600s, dreambox 800HD en een ET9000 met openPli op Pana 42px80

ps3 60 gb ps2 BC

Link naar reactie
Delen op andere sites


NAP is prima te belazeren als je jarenlang bij dezelfde dealer netjes elke beurt wat minder km aanmeld en bij de verkoop de teller een slinger geef. In dit geval niet want je weet er zelf niets vanaf. Het is slim melding te doen bij NAP van dit geval. Die handelaar is gewoon 100 % illegaal. Ik twijvel er niet aan dat er meerdere auto's bij hem staan die ook teruggedraaid zijn.

 

Heb jij je nieuwe auto daar ook gekocht?

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je de tellerstand zelf geconstateerd? Of staat het alleen in de advertentie? Er wordt nogal eens een 'foutje' gemaakt bij het opstellen van de advertentie, als de klant eenmaal in de winkel is (en de hele reis ondernomen heeft...) dan is hij eerder geneigd de betreffende auto toch maar te nemen, ondanks de wat hogere tellerstand (sorry mijnheer, maar die stomme boekhouder heeft de advertentie verkeerd doorgegeven).

 

Dus, is het niet gewoon een 'lokkertje'?

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
5000 km lijkt me niet echt opzet dat zet toch helemaal geen zoden aan de dijk 50000km wel


dat ligt wel aan het totaal aantal kilomters. Indien dit 20'000 is of 200'000 maakt een heel groot verschil.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een veel leukere is een splinternieuwe, maar 'overjarige' Suzuki Grand Vitara XL7, waar ze nu het superbedrag van wel 3000 euro korting bieden op de laatste nieuwprijs van 38.000 euro.

 

In de advertentie staat dat hij van 1/2006 is, maar als je even verder doorkijkt merk je dat de auto van het bouwjaar 2003 moet zijn, gezien de specificaties van de motor, de grille, en de verdere uitvoering. In 2004 kregen ze een andere motor, andere versnellingsbak, en een andere grille. En in 2003 was de prijs ook nog maar 35.600 euro. En dat bij de merkdealer!!

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Achja,het mes snijd aan 2 kanten toch.

Ik ken mensen die voordat ze hun auto gaan inruilen eerst even langs de kilometerdokter gaan.

Die overigens gewoon mag adverteren in nederland.

Deze auto brengt toch meer op bij inruil met minder kilometers.

 

Doe je dit als verkopende partij niet dan doet de garage het wel hoor.

Hij verkoopt namelijk beter met minder kilometers.

Zelf meegemaakt dat een ingeruilde auto na 1 week 56.000 had verloren....!!!!

Zelfs bij gerenomeerde dealers gebeurd dit hoor.

Het is eigenlijk de bedrieger bedrogen.

 

Zolang de overheid hier niets of weinig aan doet zal dit nooit overgaan.

 

Waarom denk je trouwens dat al die dealertjes van die mooie pandjes neer kunnen zetten.

De handel in 2e hands auto's kan zeer lucratief wezen.

 

Geloof wat je wilt maar zekerheid heb je alleen bij een nieuwe.

-= Dreambox 7000 Echostar LT8700 en SR8700,Skystar 2,Humax 5400 2 x Nokia 9500 1 x 90 cm met twin en een Channelmaster 1.2 met een quad =-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij klopt het niet dat de km stand wordt terug gedraaid, maar 5000 km maakt volgens mij niets uit. Of het nou om 20.000 gaat (en het zou dus 25.000 moeten zijn) of 200.000 (en het zou dus 205.000 moeten zijn) doet helemaal niet terzake. Maakt allebei niets uit voor de prijs. Lijkt me meer een foutje of zoiets. Als ze echt kwaade opzet hebben zetten ze een km-stand van 200.000 naar 120.000 of zo...

ET10000
DM7020HD

Linux laptop en Linux zelfbouw NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

weet je ijgenlijk kun je altijd sjoemelen,word bij ons op het werk ook gedaan,weet je hoe? nou daar komt ie,elk jaar 100.000 km rijden en dan voor de APK 75.000terug zetten,dan komt overal die km stand te staan,bij de dealer,autopas,ondrhoudsboekje enz enz ,dus ze kunnen verzinnen wat ze willenmaar op deze manier kun je altijd sjoemelen,dus voor de apk terugzetten en niemand die erachter komt

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog wel een goeie tip, vraag de auto mee voor een proefrit, en kijk naar de kentekenplaat (achter) of in het boekje waar de auto in onderhoud is geweest.

Bel vervolgens die garage op en vraag wat de KM-stand was bij de laatste beurt. je kunt zo redelijk achterhalen of de KM-stand klopt.

 

Ik heb hetzelde gehad met een auto voor mijn vriendin, we maakten een proefrit met een auto ergens in noord-holland, en tijdens de rit besloten we om de auto te kopen.

De auto nog even stilgezet en er even een rondje omheen gelopen, toevallig zag ik op de kentekenplaat de garage in mijn woonplaats (flevoland) waar mijn toenmalige leaseauto altijd in onderhoud was.

Ik belde de garage en zij vertelden mij dat de auto 3 maanden daarvoor bij hun was geweest. en er stond op dat moment dus 80.000 km meer op de teller dan nu.

 

Ik vertelde de garagehouder "er toch maar van af te zien" hij werd pissig omdat hij zeker 10 auto's uit de showroom moest halen om met deze te kunnen rijden.

Toen ik hem confronteerde met de teruggedraaide KM-stand, zei hij dat hij dat niet wist en dat het verder geen probleem was dat ik hem niet kocht.<img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Inmiddels rijdt mijn vriendin toch alweer zeker 4 jaar in haar vandaag goedgekeurde auto ! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

-- Alle wijzen komen uit het oosten --

-- En de rest is er gebleven --

 

 

VU+ duo + Dreambox 7025s + Dreambox 7000s + Dreambox 500s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een kennis van mij werkt in een dealer garage en heeft bij de aankoop van mijn auto de km standen van de apk controles kunnen achterhalen. Best handig. Mijn auto klopte, maar er komen weleens auto's die bij de:

1e apk 90000 km

2e 130000 km

3e 170000 km

4e 80000 km

hebben gereden.

 

Alleen georganiseerd terugdraaien kan je niet meer achterhalen (vóór elke beurt), maar gebeurd niet vaak omdat het dan veel geld kost. Of je moet als je de auto verkoopt de teller terugdraaien, maar de dealer moet wel meewerken aan het foutief opschrijven in het boekie.

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier een soortgelijk probleem. De wagen van een collega werd vorige zomer verkocht met ca 380.000 km op de teller. Op de laatste rekening van de BMW-dealer (van juli 2006) staat de toenmalige stand van 370.221 km geregistreerd.

 

Omdat mijn collega in België woont had de auto dus ook een B-kenteken en heeft de NL handelaar die de auto nu te koop aanbiedt, geen last van de NAP. Hij biedt de auto nu aan met slechts 202.000 km op de teller.

 

Dus als je een bordeaux-rode BMW 525 TDS van 1999 tegenkomt met 202.000 km op de teller, loop er dan met een grote bocht omheen, want dat is pure oplichting.

 

Het is trouwens inmiddels wel al voorgelegd aan de NAP en die gaan kijken of ze misschien toch stappen kunnen ondernemen, maar dat ligt erg moeilijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...