Ga naar inhoud


Telefoon in Duitsland kopen?


Psychosammie

Aanbevolen berichten

Ik wil een DECT telefoon kopen. Ik heb mijn oog laten vallen op de nieuwe SL565 van Siemens. De adviesprijs is 190 euries. In Nederland dus te koop voor pakweg 170 euries.

 

In Duitsland is hij echter te koop voor 110 euries.

 

De vraag is dan natuurlijk: kan dat? Werkt dat ding op ons KPN net of op mijn Tiscali telefoonnet?

 

Wie heeft advies?

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb mijn telefoons vanuit Maleisië naar CH meegenomen en dat ging prima. Ik heb nu een telefoon uit Engeland. Moest alleen even de telefoonkabel wisselen. Voor de rest ging het prima.

 

Ik geloof niet dat er een probleem is, maar hands on ervaring met het Duitse net heb ik niet. Ik weet wel dat vroeger de Zwitserse Swatch telefoon in Nederland moest worden aangepast (hardware). Waarom vraag je het de Duitse leverancier niet even. Je kan dan nog even om een geld terug garantie vragen.

 

Groet, JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem waar je waarschijnlijk tegenaan loopt, is het verschil in standaarden wat betreft nummerweergave. In Duitsland gebruikt men (volgens mijn zelfs een afwijkende versie van) FSK, in Nederland (KPN dan) een afwijkende versie van de DTMF-standaard, de meeste kabel- en VoIP-providers gebruiken normaliter de Europese FSK-standaard.

 

Heb al vaak meegemaakt dat Duitse Siemens-telefoons niet werken in Nederland, voornamelijk omdat Siemens deze echt regionaal maakt, dus alleen Europees FSK en Nederlands DTMF voor Nederland, en dus de Duitse standaarden voor Duitsland.

 

Verder zal het weinig problemen opleveren.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar mijn informatie maakt Siemens de toestellen niet regionaal, maar worden ze in Nederland voorzien van het DTMF protocol.

Daarom zouden ze in Nederland ook duurder zijn en dat komt omdat KPN zo ongeveer als enigste in de wereld gekozen heeft voor het DTMf protocol.

 

Sluit je een dergelijk duits toestel echter aan op ISDN2 dan werkt de nummerweergave prima en als je hem op de CAI aansluit werkt het ook omdat die ook met FSK werken.

Sluit je hem aan achter een telefooncentrale dan werkt het vaak ook want buitenlandse centrales werken meestal ook met FSK nummerweergave.

 

Voor de rest werkt zo'n toestel hier prima, je kunt dus alleen probleen krijgen met de nummerweergave.

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja maar helaas is de gemiddelde levenduur van een draadloze telefoon minder dan 2 jaar <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Persoonlijk zie ik die 2010 ook nog niet zo zitten als ik alle problemen op dit moment zie.

Of dan zitten we met z'n allen te prutsen met een internet telefoon en komen er dan pas veel mensen achter dat dat gratis bellen toch helemaal niet zo gratis is <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

accu's is inderdaad ook een zwak punt, maar de meesten gaan toch stuk door vallen, even buiten in de regen liggen, wat overheen laten vallen (want dat ding ligt vaak gewoon ergens op tafel) enz.

Daarom komen ook niet veel mensen terug met zo'n telefoon, want bij bijna iedereen is dat ding de nodige keren over de vloer gestuitert.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Heb een grunidg dect phone (een Siemens OEM) in duitsland gekocht (en daar ook 2 jaar gebruikt), toen meegenomen naar Oostenrijk (moest effe de A en B lijn veranderen, draadjes zitten anders. Zaten niet in het midden van de plug maar aan de zijkant). Daar heeft ie ook nog eens 8 jaar gewerkt. En nu al twee jaar in NL (op KPN en op livebox). Dus ik geloof niet dat het een probleem kan zijn. Weet alleen niet hoe het met nummer weergave zit.

Mocht je toch niet zeker zijn dan net over de grens kopen en terug brengen als je niet tevreden bent.

Beter 1 sateliet in de lucht dan 10 in de hand

 

Philips 7072, 2000, 5400 (7005)

Kathrein CAS90,UAS485 + een paar andere LNB's

H126 kabel, Matrix reborn, revolution, ORF

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...