Ga naar inhoud


uefa ranking nederland verzekerd door goede resultaten


jacobus

Aanbevolen berichten

Nederland (8e plaats) kan de komende jaren met 6 clubs blijven uitkomen in Europa (1 CL, 1 VR CL, 4 uefa cup). Dit door de goede resultaten van de afgelopen ronde. Dit is los van één uefa deelnemer die voortkomt uit de bekerstrijd.

Rusland (9e) kan Nederland nu niet meer inhalen, aangezien alle Russische deelnemers eruit zijn. Nummer 10, Schotland staat een straatlengte achter. Als minimaal één club de halve finale haalt kan nederland zelfs nog een plaats stijgen maar dit heeft verder geen invloed op het aantal plaatsen.

 

Citaat:
#

1 Spain 70.891

2 England 64.165

3 Italy 63.517

4 France 53.156

5 Portugal 42.082

6 Germany 42.078

7 Romania 40.165

8 Netherlands 38.522

9 Russia 36.125

10 Scotland 30.250

 

Voor een gewonnen wedstrijd krijgt een land 1 punt, gelijkspel een half punt. Plaatsing voor een volgende ronde levert ook 1 punt op. Alle zo verzamelde punten worden gedeeld door het aantal deelnemers. Daarom kan bv roemenie zo goed presteren. Zij hebben maar drie deelnemers, en deze presteren alle drie zowel vorig jaar als dit jaar goed.( zijn nu echter alle 3 uitgeschakeld)

Door de hoge positie mogen er nu in de toekomst meer roemeense ploegen mee gaan doen, waardoor de hoge positie voor roemenie moeilijk te handhaven zal zijn. Maar voorlopig zullen ze alleen maar stijgen. Het puntentotaal is het resultaat van de laatste 5 jaar. Telkent valt het oudste jaat af. De roemen bv hebben 5 en 4 jaar geleden slecht gespresteerd, en heoven dus niet echt super te presteren om hun positie te handhaven. Voor de geinterreseerden is er een mooie site waar je alles tot in detail kunt nakijken, maar deze site is gesponsord (google-ads)en weet niet of ik de link mag plaatsen.

 

Maar ook rusland is een serieuze kandidaat om nog te gaan stijgen op de ranglijst.

Voor nederland is het handhaven van de 7, 8 positie het hoogst haalbare denk ik, alhoewel ze een aantal jaren terug 6e waren, en dan heb je 1 CL deelnemer meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...