Ga naar inhoud


smartcard verkocht en opnieuw geactiveert op mijn naam.FRAUDE?


Gast

Aanbevolen berichten

Vorig jaar maart heb ik alles verkocht inclusief de kaart.

Mijn abonnement die op de kaart zat heb ik opgezegd.

Alles ging goed tot januari 2007 toen werd er plotseling 7 euro 95 van mijn rekening afgeschreven omdat diegene die mijn spullen had gekocht de kaart weer had geactiveerd op mijn naam en banknummer.

Ik heb al verschillende malen een brief naar canaldigitaal gestuurd en gevraagd de kaart op zwart te zetten. omdat ik de kaart niet meer in mijn bezit heb en omdat iemand anders de kaart weer heeft geactiveert op mijn naam.

Canaldigitaal zegt dat ik ten alle tijde verantwoordelijk blijf voor mijn kaart zolang deze niet schriftelijk is overgeschreven op een andere naam.

Ik heb ze uitgelegd dat ik de persoon die alles van me heeft overgenomen niet meer kan achterhalen.Ik krijg totaal geen medewerking en in de laatste brief zegt men dat ze het signaal geblokkeerd hebben omdat ik ze niet betaal.

En men schrijft:betaal je nu wel of niet dat men je aan je contract houd voor het hele jaar.Als ik zou betalen zou men het signaal weer activeren.

Met als gevolg dat iemand anders van mijn geld zit te kijken.

Wat moet ik hier nu mee?

Ik wil gewoon dat die kaart voor altijd op zwart gaat.

Canaldigitaal wil dat ik mijn leven lang blijf betalen voor iemand anders.

Wie weet raad?

Blijf ik ten alle tijden verantwoordelijk voor mijn kaart die ik niet meer in bezit heb?

Is dit fraude van de nieuwe eigenaar?

Bedankt voor uw reacties.

Peter.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Peter,

Of je ten alle tijde verantwoordelijk blijft voor je kaart die je zelfs niet meer bezit, weet ik niet (ik ben geen Nederlander), maar ik heb wel een vermoeden hoe jij van je verantwoordelijkheid kan afraken : doe aangifte van verlies bij een officiële instantie zoals de politie. Op basis van proces-verbaal van deze laatste kan je naar CD aanschrijven dat je niet langer in het bezit bent van de kaart, en dat je ook geen verantwoordelijkheid meer terzake kunt dragen.

 

Ik vermoed dat je je inspiratie kan halen uit verlies van een plastic bankkaartje (hoe jullie dit bankkaartje ook in Nederland mogen noemen...).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry dat ik het zeg maar je hebt je zaakjes zelf duidelijk niet goed geregeld.

De koper van je kaart weet alles van je je naam adres en bankrekening nummer en van de koper weet je zelf niets.

Bij het verkopen van de kaart had je een overname formulier in moeten vullen die door beide partijen getekend wordt en een kopie moeten houden.

En volgens mij is dit gewoon fraude van de nieuwe eigenaar maar waarschijnlijk zal de politie er geen opsporingsteam opzetten.

 

Zelf heb ik het een keer gehad na een inbraak dat de ontvanger waar de kaart in zat weg was, CDS gebeld en die hebben de kaart geblokkeerd en ik heb een nieuwe gekregen.

Dus als je in Januari gelijk gemeld had dat je kaart gestolen was hadden ze hem geblokkeerd en had je zelf een nieuwe kaart gehad. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als er geen overname formulier is ingevuld staat de kaart nog steeds op naam van Rockey-11

Hij kan dan alsnog CanalDigitaal bellen en de kaart als verloren/weggeraakt opgeven.
Hij krijgd dan een nieuwe kaart thuis gestuurd en de oude kaart wordt uitgeschakeld.


Ja precies, en dat bedoelde ik dus ook.
Het is natuurlijk wel een beetje slordig. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het is natuurlijk wel een beetje slordig. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Ja, een beetje veel zelfs.

 

Het zal Rocky-11 geen tweede keer overkomen denk ik. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

En met een beetje geluk meld de koper van de kaart zich bij Rocky-11 en kan hij

alsnog het formulier invullen en het abonnement bij de nieuwe eigenaar innen. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier Peter(rockey-11),

Even ter verduidelijking:

Ik heb vorig jaar maart alles verkocht omdat ik veel moeilijkheden ondervond met mijn Philipsdecoder en ben sindsdien aangesloten op kabel tv dus heb ik helemaal geen kaart meer nodig.

Het was wel erg slordig van me om mijn kaart zo maar weg te geven bij alle apparatuur maar ik wist niet dat het zo geregeld was bij Canaldigitaal.

Ik heb mijn spullen verkocht via Marktplaats en kan de koper ook niet meer achterhalen.

Mijn naam en bankrekeninggegevens heb ik beslist niet aan de nieuwe eigenaar afgegeven.Mijn naam zou nog kunnen maar mijn bankrekeningnummer niet.

Wat is namelijk het geval?

Als je een kaart hebt kun je die via internet activeren door alleen de cijfers in te geven die op de kaart staan en dan neemt Canaldigitaal aan dat het de oude eigenaar is die hem activeert en schrijft ook automatisch al het abonneegeld weer van het oude bankrekeningnummer weer af.

Is dit wel jurudisch sluitend?

Kan dit zomaar?

Ik heb tegenover Canaldigitaal verscheidene malen mijn fouten toegegeven(ik had de kaart met de nieuwe eigenaar over moeten laten schrijven) maar ik krijg helemaal geen medewerking om dit probleem op te lossen.

Ze brengen mij gewoon alle abonnementskosten in rekening alsmede afsluitingskosten en vertellen me dat ik gewoon aan het abonnement voor een jaar vastzit.

Wat moet ik hiermee?

Bedankt voor alle reacties.

Heeft Canaldigitaal misschien een apart adres voor problemen want brieven lezen doen ze echt niet.

Peter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

een keer vaker bellen naar canal digitaal , de ene medewerker van cd is coulanter dan de andere

 

en anders zorgen dat er niet meer betaald en geincasseerd kan worden.

 

kost wat , maar de nieuwe eigenaar heeft er tenminste niets meer aan , en de kaart word totaal onbruikbaar tot alle kosten voldaan zijn <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik verwacht niet dat je bij CanalDigitaal enige coulance kan verwachten.

Zij gaan er gemakshalve vanuit dar er rechtsgeldig een abonnement is afgesloten.

Een overdracht van de kaart is er voor hun niet geweest, immers, de oude

en de NIEUWE eigenaar moeten daarvoor tekenen.

Dit zal ook wel de reden zijn dat er niet (meer) op brieven gereageerd wordt.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
en anders zorgen dat er niet meer betaald en geincasseerd kan worden.

 

Dat zou ik niet aanraden, je krijgd dan ook nog eens de deurwaarder kosten aan de broek. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Allen de kaart opgeven als vermist lijkt mij nog een legale mogelijkheid om de kaart uitgeschakeld te krijgen.

De nieuwe kaart met abonnement verkopen dekt dan misschien enigzins de opgelopen schade.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze brengen mij gewoon alle abonnementskosten in rekening alsmede afsluitingskosten en vertellen me dat ik gewoon aan het abonnement voor een jaar vastzit.

Wat moet ik hiermee?

 

 

Hallo,

 

Gewoon zeggen dat je de kaart verloren bent, je krijgt dan een nieuwe!

 

Omdat je de nieuwe kaart niet meer nodig bent "geef" je die aan mij!

 

Ik vul dan samen met jou een Overname Formulier in als het teminste alleen het Basis Paket is, ik ga dan voor een jaar, een nieuw Contract aan met CD!

 

De eenmalige registratiekosten van 19,95 zijn dan voor mijn rekening, vanaf de overname van de kaart, ben jij CD niets meer verschuldigt!

 

Groetjes, BBC

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrepen had heeft Rockey-11 zijn abonnement opgezegt, waardoor hij ook een tijdje niet betaalde. Plotseling werd er iets van zijn rekening afgeschreven omdat iemand anders de kaart de op zijn naam nog stond heeft aangemeld. Rockey-11 heeft zich niet geabonneerd(!) Dus hij moet er feitelijk zo vanaf kunnen komen. De nieuwe eigenaar van de kaart heeft hem aangemeld met verkeerde gegevens e.d. Canal Digitaal moet gewoon de kaart afsluiten. Als ik Rockey was zou ik een nette brief schrijven (aangetekend) naar CDS met duidelijk vermeld dat je de ontvanger met kaart verkocht had en er geen rekening mee gehouden had dat dit zou kunnen gebeuren. Plus CanalDigitaal er op wijzen dat met de internet aktivering deze fout mogelijk is... Zonder aanvallend de brief eerlijk en concreet houden. Plus ik zou inderdaad aangifte doen van bij de politie dat er zonder jou toestemming (dat is gebeurt) geld van je rekening is afgeschreven. En ik zou het bedrag terug laten storten... Heb je CanalDigitaal gemachtigd??? Nee want je abbo was opgezegt(!) Heb je een bevestigingsbrief van de aanmelding gekregen zodat je nog binnen 7 dagen kunt opzeggen (bedenktijd)??? of is dat naar het adres van de nieuwe eigenaar van de kaart gegaan... en hij de kaart verhuisd op het bankrekeningnummer na???

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn abonnement die op de kaart zat heb ik opgezegd.

 

hoe dan ? dit moet je wel kunnen aantonen. heb je de kaart niet gedowngrade naar settop (mocht een ander abbo op gelopen hebben) ? dan staat deze nl. nog steeds op jouw naam en kan de nieuwe eigenaar er zo weer een nieuwe abbonementsvorm op los laten.

heb je nog mazzel dat het geen toppakket is <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

maar inderdaad, opgeven als zijnde vermist, dan wordt ie zowiezo geblokkeerd.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

sommigen maken zich er wel heel gemakkelijk vanaf. Ik maak maar weer eens vergelijking met de auto, als je deze verkoopt dan zeg je toch ook je verzekering op, zeker als je geen andere meer koopt. Als je een abo hebt zeg je die schiftelijk op en als je je spullen verkoopt schrijf je het geheel over op de koper. Achteraf lopen schreeuwen dat er dan zaken misgaan is eigen schuld dikke ....

Alfred

Vu duo 2, VU uno twin, T90, Philips 90cm offset schotel met diseqc motor, LG 4K 55" 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is iets niet juist aan dit verhaal. Zoals andere al opmerken: Als jij je abo hebt opgezegd moet je daar bewijs van hebben.

 

Tevens is het niet mogelijk om alleen met een kaartnummer de kaart weer te (her)activeren. Inderdaad is daar minstens jouw bankreknr voor nodig. Dat zul je dus toch wel afgegeven hebben. Of ben je toch vergeten het abo op te zeggen toen je alles verkocht?

SCHOTEL: 1,2 Mtr 50E-55W / 60cm Astra 19/23 / Airspy R2 SDR 24-1800 Mhz
RECEIVERS: Dreambox 920 UHD/DM8000/800SE / VU+ Ultimo 4K Sat & Kabel & T2 / Rpi2 ADS-B FlightFeeder

IPTV:  KPN Glas (AoN) 1 Gbit & IPTV Arris VIP5202 / Android 4K IPTV box / Kodi & Netflix / 100+ TB Storage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...