Ga naar inhoud


is er al een breedband aanbieder in belgie zonder data limiet ?


Aanbevolen berichten


hoi,

 

ze hebben allemaal wel een limiet, maar bij scarlet is die nu 50 Gb.

En ook de snelheid is bij de beste van België.

 

Trouwens vroeger hadden ze een limiet van 10 Gb, maar er werd niet geteld, dus als je erover ging was dat geen probleem.

 

 

kijk anders hier eens

 

mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje.... op die manier is Internet via Satelliet zelfs nog interessant.... Of koop een heeeele lange kabel...

 

Je gaat weer 5 jaar terug in de tijd.

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nederlanders die niet in het wereldje zitten zullen het inderdaad verklaren als 'niet te geloven'.

 

Ik zal een korte uitleg geven:

 

In den beginne was er alleen Telenet (kabel), deze had geen datalimiet maar een FUP naar zeggen van deze ISP kostte dit teveel en men heeft toen met de opkomst van ADSL een datalimiet ingesteld. Deze was 10GB per maand (waarvan 10% upload) en de ADSL-providers namen dit over. De meeste ADSL-providers gebruikten die limiet echter niet, totdat Belgacom (wiens netwerk ze toen allemaal gebruikten en de enige die het wel berekende) de providers geld ging rekenen voor die teveel verstookte gigabytes.

 

We zijn inmiddels 6 jaar verder en door het bijna duopolie van Telenet (kabel in Vlaanderen) en Belgacom (ADSL nationaal) die beiden nog limieten hanteren is het voor kleinere providers bijna onmogelijk deze niet te hanteren. Je zou maar alle leechers krijgen, in Nederland zijn deze verspreid over de providers waardoor ze geen netwerken downtrekken maar in België is dit al met twee providers die het zonder limieten (ADSL2Fit en RealDSL) probeerden gebeurt, de eerste is er financieel aan kapot gegaan de tweede levert alleen nog onbeperkt bij het duurste abonnement. Dit, en het feit dat het gewoon geaccepteerd is in België weerhoud de anderen ervan zo gek te zijn om dit te doen zolang de twee groten er niet aan beginnen (en die verdienen teveel door klanten die data bijkopen als ze de limiet overgaan dus dat doen ze niet).

 

Daar komt ook nog eens bij dat dataverkeer gewoon vele malen duurder is in België, in Nederland zijn veel meer transitproviders (providers die ervoor zorgen dat jij ook in het buitenland of in het binnenland bij providers die geen directe lijn via bijv. een internetexchange met jouw provider hebben) en dus is internationaal verkeer hier veel goedkoper dan in België (Telenet koopt om die reden zelfs dat verkeer in Nederland en Frankrijk in, maar dat kost weer extra geld voor de glasvezelkabels naar België). Dan zijn er in Nederland ook nog eens veel meer en betere afspraken voor onderling verkeer (peering) wat (afgezien van vaste kosten aan bijv. de AMS-IX) gratis is. Telenet wil hier bijvoorbeeld geld voor zien, iets wat hier ondenkbaar is. Als laatste hebben de providers in Nederland veel betere 'backbones' (het achterliggende netwerk) waardoor er simpelweg meer data mogelijk is.

 

Overigens is het simpel te zien als je die internetexchanges vergelijkt. De grootste in Nederland en de wereld, de AMS-IX heeft een doorvoersnelheid van 218Gbit/s (de tweede, 17e van de wereld heeft nog altijd 14Gbit/s doorvoer). De grootste in België (plaats 22) heeft slechts een doorvoersnelheid van 7Gbit/s. In Nederland heeft alleen Planet Internet naar die IX al 30Gbit/s wat dus ruwweg 4 keer zoveel is als de hele exchange in Brussel.

 

Zie ook Wikipedia

Tweakers.net over datalmieten bij Telenet

en Tweakers.net over een actie tegen limieten in België

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Overigens kun je in België het beste kijken naar:

 

Dommel (50GB bij het standaard abonnement).

RealDSL (60GB bij het standaard abonnement).

Scarlet (30GB bij het standaard abonnement en bovendien de hoogste upload en nu een aardige actie voor het eerste halfjaar).

 

Bij Dommel, en dat is op zich wel mooi, wordt je na het overschrijden van je limiet (wanneer je geen extra data bijkoopt) niet teruggezet naar 'smalband' (64kbps of 128kbps) maar naar 1024/256kbps en dat is op zich nog best aardig.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

REALDSL is exit... Kijk even op Userbase.be onder forum. Zie je alle provider zo'n beetje voorbij komen. Positief en negatief

Niks is geheim in deze wereld, ik weet alleen soms niet waar of van wie ik de juiste informatie kan krijgen


+++ 4 x VU solo SE /  T90 / 7 Quad LNB's / OpenPli / Latest Oscam / Raspberry / Strong SRT7404 (op de plank voor de jaarlijkse update ) +++

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...