Ga naar inhoud


groene mannetjes


Gast hagar

Aanbevolen berichten

Geloof jij erin?

 

Ik heb afgelopen weken een aantal heel interesante documenten gezien en heb daar een aantal gedachten over.

Die documenten kunnen pro inteligent leven in het heelal zijn of contra, de makers van die documenten werpen licht op dat onderwerk zo dat je het een of het ander gelooft.

 

Zo is er een die ik gezien heb die zegt dat er zoveel sterren zijn en het heelal zo groot is dat er overal leven moet zijn. Een ander waar uit komt dat de regels waar onder leven kan onstaan en groeien tot inteligentie zo gecompliceert zijn dat wij de enigste zijn. Goede plaats van de zon, niet te dicht bij en te ver weg andere sterren de juiste plaats in de spiralen van de melkweg tot aan wereldwijde rampen met bijna totale uitsterving van het leven om de evolutie van het leven naar hoger niveau te brengen enz.

 

Dit alles brengt mij tot een vraag, waar vergelijken wij het leven mee? We hebben als referentie alleen het leven hier op aarde waar wij mee kunnen vergelijken. Ik bedoel weet jij veel wat voor leven er zou kunnen ontstaan onder voledige ander omstandigheden. Bv dat er in de diepte van de zee bij hete vulkanische geisers leven volop bloeit, in temperaturen en giftigheid waar wij dachten dat leven daarin nooit zou kinnen overleven.

 

Dan heb je de afstanden die in he heelal zijn, die zijn zo groot dat vele beweren dat even als er inteligent leven zou zijn er nooit mee in contact gekomen kan worden. Hier heb ik een opmerking van gezien die zegt dat wij in nog geen 100 jaar technologie beweren dat die afstanden onover brugbaar zijn maar wat is er mogelijk als je technologies bv een miloen jaar verder bent? Mischien is dat probleempje dan al lang opgelost en reizen over deze afstanden geen probleem meer is.

 

Wij denken dat we al heel veel weten maar er is nog veel meer te leren.

 

Slot opmerking:

Inteligent leven in het heelal? We kunnen dat nog niet eens op onze aarde vinden <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Pedro Newbie

Het heelal is zo ontiegelijk groot met zoveel melkwegstelsels, sterren, planeten etc. dat het behoorlijk arrogant zou zijn om te denken dat wij het enige (intelligente??? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />) leven zouden zijn dat er bestaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet onmogelijk dat er ergens een planeet is in een ander zonnestelsel die perfect voldoet aan onze voorwaarden om het leven dat wij aldus definiëren, te herbergen. De combinaties die moeten bestaan in dit verband zijn (bijna) oneindig. Bovendien moet de timing dan nog kloppen (in miljoenen of miljarden jaren evolutie). Bedenk evenwel dat dit voor ons, aardse mensen, van generlei waarde zal zijn, aangezien wij hen nooit zullen kunnen bereiken.

En mocht dit zo zijn, dan is het misschien toch maar om oorlog te voeren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Altijd al mijn hobby geweest;

Wie is de mens, waar komt ie vandaan en waar gaat ie naartoe; daar gaat het allemaal toch om ????

Van belang: geen oogkleppen op, maar een open geest en logisch nadenken.

Probeer niet vanuit je eigen referentiekader, maar vanuit het heelal een zienswijze op te bouwen.

1. Wat is leven? kan leven alleen bestaan tussen -20 en +90 graden??

2. Is zuurstof altijd een vereiste?

3. Moet het eruit zien zoals wij??

4. Bestaat er uberhaubt wel levende en dode materie, of is alles levend, maar van een verschillend berwustzijnsniveau? Wat is meer aannemelijk, dat er verschil is tussen levende en dode mateirie, of dat ALLES leeft??

hmmm..... een nadenkertje, waar je wel uit kan komen als je maar GOED nadenkt!!.. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Grts Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tijd is subjectief!! Wanneer alles sneller gaat, hebben we het niet eens in de gaten, omdat ALLEs sneller gaat, gaat ons horloge ook sneller....

Vergeleken bij veel dieren is de mens erg l a n g z a a a a a a a a a a a m

Kosmische stralen gaan zo snel, dat we ze niet bemerken...

Tijd is ook relatief: 2 minuten bij de tandarts.....UREN!!!!

20 minuten met een nieuwe geliefde.......... <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />Grts Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nooit bereiken???? Open mind...

Waar is dat op gebaseerd? Wetenschap? Wat gisteren niet kon is morgen wellicht mogelijk.....? <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Grts Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tijd is inderdaad relatief, maar dat heeft te maken met wat we ooit 'afgesproken' hebben wat een seconde, minuut, uur, dag, week, maand, jaar etc is. Dat die sneller lijken te gaan wanneer je lekker ontspannen bent en plezier hebt betekent natuurlijk niet dat het ook sneller gaat, dat is onzin. Ik denk niet dat er bewezen hoeft te worden dat de aarde echt niet sneller gaat draaien om die reden. En het draaien van de aarde (om zijn as en om de zon) is wat we als de dingen 'dag' en 'jaar' hebben afgesproken, de andere dingen zijn daar slechts afgeleiden van. Het is overigens op twee manieren relatief want op onze buur Mars gelden voor dag en jaar andere perioden.

 

Dat heeft echter niets met het feit of tijd al dan niet lineair is te maken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Iedereen denkt altijd maar dat de zogenaamde groene mannetjes slimmer zouden zijn dan wij.
Maar is dat ook zo ?


Misschien zijn ze door de exacte timing miljarden lichtjaren verder weg wel net zo ontwikkeld als wij. En zien ze er door exact dezelfde omstandigheden wel net zo uit.

Of misschien zij ze wel hyperintelligent en groen, het gangbare beeld dat mensen nog steeds hebben. Voornamelijk bepaald door films uit begin en midden vorige eeuw.

Het heeft mijns inziens echter zo weinig met bewijsbare wetenschap te maken, heel misschien is het over duizenden jaren wèl te bewijzen. Maar de vraag is: Bestaan wij als mens dan nog wel?

Ik vind dit soort onderwerpen meer filosofie, ook heel leuk. Maar in filosofie kun je ook uren praten over wat nu precies een stoel is. En dat is iets waar je gewoon een beeld bij hebt. Daar kun je al honderden kenmerken over opnoemen voordat je er eigenlijk pas bent, kun je nagaan wat voor gebed zonder eind iets als dit is.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...