Ga naar inhoud


Leeuwarden bouw DVBT


Gast DX'r

Aanbevolen berichten


Het is heel simpel: of ze moeten Irnsum aanpassen of iets nieuws neerzetten. Aangezien de meeste mensen in Leeuwarden wonen zetten ze nu een nieuwe installatie bij de stad, zodat zo veel mogelijk mensen een binnenantenne kunnen gebruiken.

Dat zie je eigenlijk overal: de oude installaties stonden in the middle of nowhere, de nieuwe staan meest in of bij steden. Daarmee kunnen ze zorgen voor binnenontvangst in 70% van de gevallen.

Andere voorbeelden: Apeldoorn i.p.v. Kootwijk, Groningen i.p.v. Hoogezand, Breda, den Bosch, Oss en Eindhoven i.p.v. Lopik; Venlo en Heerlen i.p.v. Roermond.

 

Later zullen er nog wel wat kleinere installaties bijkomen, denk aan Deventer of Tilburg, die er nu relatief slecht afkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alkmaar moet straks ook de Wieringermeer en Hoorn en zo bedienen... dan zal er na het Ijsselmeer ook wel wat overblijven. Dat Alkmaar geen omroep Friesland uitzendt ligt wel een beetje voor de hand ;-)

Maar misschien komt er alsnog wel een installatie in de Wieringermeer te hangen. In Friesland staat nog een toren bij Tjerkgaast voor als het bereik van Leeuwarden tegenvalt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nee, Alex ,
de reikwijdte van de Alkmaarse zender is zeer beperkt tot een deel van de Noordkop van Noord Holland.
De afstand tussen de toekomstige zender Leeuwarden en Alkmaar is maar liefst 95 km , en Alkmaar zend omroep Friesland niet uit.
mitchel

Beperkt <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Kennis van me woont in Schagen en heeft Alkmaar 100% indoor en kan op sommige kanalen ook Wormer nog indoor ontvangen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Jammer dat zuidwest-friesland FR en west friesland NH in de schaduw komen te liggen van de dvb-t uitzendingen al Irnsum en Wieringermeer "gedoofd" worden....
De stad dan zelfs bevoordeeld zou worden boven het dunbevolkte platteland;
het zou juist andersom moeten zijn in deze tijd....
De stad heeft toch kabeltv...
.......................
mitchel


Tja ze willen concureren op o.a. de kabel en dat kunnen ze het beste doen door in de steden indoor ontvangst aan te bieden, in het buitengebied weten de mensen vaak nog wel wat het is om een buitenantenne te plaatsen. Dus eerst voor de massa(=geld) en dan misschien voor de rest.

Wat dat betreft hoop ik dat ze de zuidoost hoek van Drenthe ook wat beter gaan ondersteunen, het wil wel met de binnenantenne, maar houdt opzich niet veel over.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...