Ga naar inhoud


EU daagt Nederland om 112


Amager95

Aanbevolen berichten

EU daagt Nederland om 112

 

Gepubliceerd op donderdag 22 maart 2007

 

Nederland heeft zijn zaken niet op orde met de plaatsbepaling van mobieltjes vindt Brussel.

 

De Europese Commissie maakte vandaag bekend dat Nederland behoort tot de vijf landen die worden gedaagd in verband met het verzaken van plichten voor een optimaal functioneren van alarmnummer 112.

 

De Commissie heeft besloten om zes lidstaten voor het Europees Hof van Justitie te dagen: Italië, Litouwen, Nederland, Portugal en Slowakije, omdat het Europese alarmnummer 112 in deze landen tekortkomingen vertoont. Daarnaast moet Estland op het matje komen omdat het heeft verzuimd het marktonderzoek te verrichten dat op grond van de EU-telecomregelgeving vereist is. De Commissie is ook een nieuwe inbreukprocedure gestart tegen Cyprus in verband met de doorgangsrechten voor mobiele netwerken.

 

Wat het Europees alarmnummer 112 betreft, moeten de lidstaten ervoor zorgen dat het nummer overal bereikbaar is en goed werkt. Nederland behoort volgens de Commissie tot de landen die verzuimd hebben om het systeem op orde te hebben voor plaatsbepaling van personen die naar een alarmnummer belen.

 

Daardoor lopen de burgers in deze landen, maar ook de burgers uit andere EU-landen die in het desbetreffende land verblijven, gevaar, zo stelt Viviane Reding, EU-Commissaris voor telecommunicatie.

 

Bron: planet.nl/news

ook na te lezen op de site van Europa (tevens verklaring over de zesde staat)

 

opvallend dat Nederland wordt genoemd met landen van een andere soort reputatie.

kennelijk holt Nederland richting deze kant uit. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dus als ik het goed lees hebben de Nederlanders gewoon verzuimd om een "track and trace" systeem aan het alarmnummer te hangen zodat ze redelijk direct kunnen zien waar iemand vandaan belt. GSM lijkt me geen probleem omdat die ook "roamed" en voor de huistelefoons zouden ze een supersnel netwerkie met de providers moeten hebben....

 

Tja, er zit wel wat in... zou wel typisch zijn dat uitgerekend wij, weer eens een steek hebben laten vallen op dat gebied....

 

 

<img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel gek... want als het ONS als burgers wat betreft Europa geld gaat kosten is Nederland er als 1e bij(!) Moeten ze met de GSM-providers iets regelen zodat het de overheid en deze vette winst firma's geld kost dan hoeft het niet... krijgen we een rechtzaak zodat het weer voor ONS als burgers extra belastingcentjes kost....

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als die gewoon een nummer uit hun woonplaats hebben staat er voor 020 gewoon Amsterdam en 030 Utrecht en dat komt gewoon bij 112 op het scherm te staan.

 

Maar ja het is wel mogelijk met een nummer van Budgetphone of zo uit je woonplaats het nummer op een andere computer in een ander deel van het land te installeren.

 

1552068553_m.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

@aart44,

 

 

Even gigantisch off topic <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> , maar kan het niet laten om even af te dwalen.

 

 

Wat had je mij voor de gek <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> , heb de tranen nog in mijn ogen van het lachen.

 

 

1552068553_m.gif

 

 

On topic

 

 

Gr.

 

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Zilverster

 

353.gif Ja ik heb soms last van beestjes.

 

Ontopic

Maar ik ben overgestapt van de vaste lijn naar bellen en Internet van KPN en heb gewoon hetzelfde nummer, dus als het voorheen op het scherm kwam te staan dan zal dat nog wel zo wezen. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben niet gelijk je adres voor zover ik weet. Daarnaast, als dat wel kan dan kan dat met VoIP ook, want ook daar zul je je eerst met een (geldig) adres aan moeten melden voordat je een nummer krijgt.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...