Ga naar inhoud


Deelname CanalDigitaal aan Sat4All forum


Gast

Aanbevolen berichten


  • Reacties 78
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
Zou het niet wat prettiger en overzichterlijker zijn als men voor de verschillende vragen een nieuw topic start. Anders wordt het hier natuurlijk onleesbaar als alles door elkaar wordt geplaatst.

Is een goed idee, maar alle begin is moeilijk. Het is even wennen dat we
nu een officiële instantie op de site hebben. Mogelijk wil een moderator even
in de beginfase een helpend handje bieden.

Met Vriendelijke Groet <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,


Wil Weten
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Canaal digitaal WELKOM

Ik ben zeer verheugd dat jullie mee participeren op dit forum. Het zal jullie naam goed doen op S4A. Maar spreken jullie ook voor TVV ivm de belgische klanten die op dit forum aktief zijn?????


Lijkt mij van niet, er spelen in Nederland toch veel andere zaken... en TV Vlaanderen klanten kunnen natuurlijk ook al emailen. Waarschijnlijk krijg je dan dezelfde beetje standaard antwoorden als hier de eerste opmerkingen van Canal Digitaal maar toch.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je kan dan zeggen dat je wellicht diverse jaren GRATIS heb mogen kijken.


Gratis naar de NL zenders kijken ?
Er heeft altijd een codering op gezeten.
Verhaal gaat ook niet op voor kijkers die een jaar of 3 geleden begonnen zijn met schotelen.

Dat CDS de laagste prijs hanteerd weet ik, maar daar gaat het niet om.
Link naar reactie
Delen op andere sites

In praktijk hebben mensen vanaf 1996 tot en met begin jaren 2000 GRATIS kunnen kijken naar een bepaald aanbod.

 

Daat valt geen speld tussen te krijgen. Je kreeg in deze tijd zelfs nog je smartcard gratis bij aanschaf van een CD goedgekeurde ontvanger.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anders gezegd, in de aankoopsom zat een bedrag verstopt voor de kaart.

---- Schimpie ----
IPTV CanalPlus + DVB-S FTA Triax 80 cm Multifeed 13 - 19,2 - 23,5 - 28

[VU+ Zero 4K UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 43" QLED 4K TV

[Zgemma H9S UHD] {OpenPli 8.3} / Samsung 37" HD TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In praktijk hebben mensen vanaf 1996 tot en met begin jaren 2000 GRATIS kunnen kijken naar een bepaald aanbod.

Daat valt geen speld tussen te krijgen. Je kreeg in deze tijd zelfs nog je smartcard gratis bij aanschaf van een CD goedgekeurde ontvanger.


We zijn ondertussen al weer 7 jaar en een 500.000 nieuwe CanalDigitaal leden
verder die hier dus nooit een voordeel van hebben gehad.

Lijkt mij zo langzamerhand ook geen sterk argument meer om de exorbitante prijsverhogingen van de afgelopen 4 jaar te verdedigen.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De verhoging waar je van spreekt bedraagt op maandbasis slechts 0.83 cent. CanalDigitaal is dan ook nog altijd voordeliger dan welke grote kabelmaatschappij dan ook.

 

M'n beste CanalDigitaal u heeft gelijk als u zegt de verhoging is slechts

€ 0.83 per maand. Je kan ook zeggen: maar € 0.19 per week of € 0.03 per dag.

Waar het echter om gaat, dat zijn de procenten en het is 25 % verhoging.

Gerekend over bijvoorbeeld 100.000 klanten is dat 1 miljoen euro's.

In de brief, die ik van u ontvangen heb wordt geadviseerd het basispakket te nemen. Canal digitaal probeert iedereen te bewegen minstens het basispakket te nemen van € 7.95. Een abonnement op Digitenne kost € 9.95, 2 euro meer.

Een verschil van 20%.....De keuze wordt steeds makkelijker richting digitenne...M'n schotel gebruik ik dan wel voor de duizenden andere zenders die ik nog gratis kan ontvangen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />Hartelijke groet, Henk van der Pol

Link naar reactie
Delen op andere sites

De laatste jaren is het settopboxpakket stelselmatig verhoogd. In de eerste jaren betrof dit een optionele verzekering, sinds ruim een jaar vallen er ook programma's onder (RTL,SBS en binnenkort TMF). Klagers hebben gelijk dat dit elk jaar vele procenten is, en niet te vergelijken met de inflatie. CDS heeft gelijk dat het per jaar/maand/dag/uur in feite een klein bedrag is.

 

Feit is dat het voor CDS niet rendabel is ons allemaal gratis te laten kijken, het is namelijk een betaal-tv aanbieder. CDS heeft al vaker (en al jaren terug) aangegeven in stappen het verschil tussen Settop en Basis te zullen verkleinen. Ook heeft men aangegeven dat voor een gezonde bedrijfsvoering met ene uitbreiding van zenders en een hoge beeldkwaliteit eigenlijk iedereen naar Basis(of liever nog familie)pakket moet, vanwege de kosten en de winsten die de investeerder terugverlangen op hun risico.

 

Dat is vervelend voor ons, wij moeten meer betalen, maar we moeten ook reëel zijn. We willen de beste beeldkwaliteit, de meeste zenders en het minst betalen. 2 van de 3 gaat altijd lukken, 3 van de 3 met een beetje moeite en goede wil van beide kanten.

 

De strategie van CDS is al jaren bekend, en toch zijn er ieder jaar in maart weer hoogoplopende emoties over de prijsverhoging van het settopboxpakket (ik voorspel vast een verhoging tot €5 per 1 mei 2008...). Blij hoeven we er ook niet van te worden maar anders zal het ook niet worden. Wees blij dat het tot nu toe goedkoper was, én dat CDS niet meteen basispakket verplicht heeft gesteld! Vind je het onoverkomelijk, dan moet je inderdaad maar een ander zoeken. Alle andere aanbieders kosten minimaal het dubbele... (al doen die ter introductie wat van de prijs van de apparatuur af).

 

De beperktheid van het settoppakket voor 2 ontvangers is een probleem. Maar met een duidelijke reden. De eerste reactie hier op het forum over het 1 euro pakket was namelijk: Mooi ik ken nog wel mensen die ik daar blij mee kan maken... Een draadloze cardshare oplossing zou beter zijn!

 

En dan de VRT groot was ook mijn ontzetting toen die niet in het basispakket kwam, en ik denk ook wel eens ruil de VRT's om met de Engelse MTVH1's en Mezzo, desnoods tegen de prijs van Digitenne. Maar ja, zou ik dan nog het familiepakket nemen...

 

En dan nog even de vip-positie van "CanalDigitaal". Natuurlijk kun je hem gaan uitschelden, dat lucht even op, maar lost niets op. Een constructieve bijdrage, daar hebben wij én zij wat aan. Voor ons wordt het misschien een beetje beter (binnen de economische grenzen die een bedrijf als CDS nu eenmaal kent, ja ze willen alleen maar aan ons verdienen! dat wil elk bedrijf) en voor hun een beetje makkelijker...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Andere vraag:

waarom maakt Canal Digitaal reklame voor een aantal zenders waar ze part noch deel aan hebben? Ik denk daarbij aan het standaard aanbod, en vergeet niet: via de belasting betalen we al jaren luister en kijkgeld voor de Nederlandse zenders..........

 

Nederland 1, Nederland 2,Nederland 3, Limburg TV, Omroep Brabant,

Omroep Zeeland,Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Gelderland, RTV Noord

RTV Noord-Holland, RTV Oost, RTV Rijnmond, TMF, BVN, BBC World,

Euronews, CNBC, CNN International, France 24 English, TV5 + Monde Europe

ARD,Das Erste, ZDF, RAI 1,M Maroc, 3 Sat, Al Jazeera + International

Andalucia TV, Arirang TV, Arte, ARTE, Astro TV, Bayerisches Fernsehen

Bahn TV, BFM TV, Bibel TV, Bloomberg, BR Alpha, Budapest TV, Canal Algerie

Comedy Central,CT 24,Cubavision,Das Vierte, Deluxe Music, Direct 8

DMAX,DSF, Duna TV,, DW TV, Ecs1 Egypte, Eins Extra, Eins Plus,Euskadi TV

Giga TV,Go TV, hr fernsehen, Kabel 1, KIKA, KTO, La Latina, LP, Lberty TV

MDR,MTV Central,N24,NDR Fernsehen,NICK,N-TV,Phoenix,Pro 7,Real Madrid TV

Record Int,RTL Television / RTL2,RTM 1 Maroc,RTP Int,Sat 1,Sky News

Sonnenklar TV,Sudwest BW, Super RTL,Terra Nova,TM SAT / LAOTRA,Travel Channel

TRT International,Tunis 7,TV Canaria,TV Galicia,TVC Int,TVE Int,TV Gusto

TV Polonia,TVP Kultura,TW1,VIVA,VIVA Plus,VOX,WDR Fernsehen,XXP,ZDF Dokukanal

ZDF Infokanal. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Grts Henk van der Pol

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van de zenders tot en met BVN kun je in geen geval zeggen dat CDS er part nog deel aan heeft. Nederland 1,2,3 en TMF vergen zelfs een CDS smartcard. BVN en de meeste regionalen worden door CDS naar de satelliet gestuurd...

 

Van de andere zenders kun je niet zeggen dat CDS er part of deel aan heeft, maar wel dat je ze ook kunt ontvangen als je apparatuur hebt om CDS te ontvangen... Deze zenders ontvang je ook en CDS zou gek zijn als ze daar niet op wezen.

 

Wat het kijk en luistergeld ermee van doen heeft weet ik niet hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Canal digitaal probeert iedereen te bewegen minstens het basispakket te nemen van € 7.95. Een abonnement op Digitenne kost € 9.95, 2 euro meer.
Een verschil van 20%.....De keuze wordt steeds makkelijker richting digitenne...M'n schotel gebruik ik dan wel voor de duizenden andere zenders die ik nog gratis kan ontvangen.


€0,83 per maand extra vind je teveel, maar voor €2 extra per maand heb je liever digitenne? da's ook niet logisch
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat is vervelend voor ons, wij moeten meer betalen, maar we moeten ook reëel zijn. We willen de beste beeldkwaliteit, de meeste zenders en het minst betalen. 2 van de 3 gaat altijd lukken, 3 van de 3 met een beetje moeite en goede wil van beide kanten.


Dat is natuurlijk ook maar helemaal hoe je het bekijkt. De beste beeldkwaliteit: de kabel heeft op zenders die via glas worden aangeleverd betere beeldkwaliteit (TMF NL/Party, NED123, Film1/Sport1). De kabel heeft wel een probleem met de ontvangers, maar kijkende naar de kwaliteit van het signaal op het netwerk.. De meeste zenders: voor FTA-sat heb je CDS niet nodig natuurlijk, kijk je naar de zenders van de provider zelf, dan heeft CDS er ongeveer 60 als ik goed tel (toppakket), en dan heeft de kabel er volgens mij toch meer (90+ met standaard+extra). En de prijs? Als je de VRT wilt, dan is in sommige gebieden de kabel het goedkoopste (Casema budgetpakket wat ik niet meer op de Casema-site kan vinden, was iets van 8 euro/maand), anders Digitenne met €10/maand. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Als ik er zelf naar kijk: de beeldkwaliteit oordeel ik niet over, want de kabel heeft op een aantal zenders wel de beste kwaliteit maar de ontvangers zijn ruk, dus dat is moeilijk te zeggen. Als ik de meeste zenders wil neem ik FTA-sat+kabel. En mijn ouders kunnen niet zonder de VRT, dus die komen al bij het familiepakket van €12,95 uit, en dat is niet erg goedkoop.

Ik kan het verhaal ook omgekeerd uitleggen:

Bij Digitenne is de bitrate te laag, bij de kabel kan je geen hoge kwaliteit ontvangers aansluiten, zodoende heeft CDS de beste beeldkwaliteit.

Als je uitgaat van één ontvangstsysteem dan heb je bij CDS, ook al is dat niet van CDS zelf, wel heel veel FTA zenders erbij, dus de meeste zenders.

En met het settopboxpakket heb je het goedkoopste pakket mét Nederlandse commerciële zenders erbij. Met het "gratis" pakket heb je dat niet, want dan wint Digitenne weer (waar je voor diezelfde zenders geen smartcard hoeft te kopen). <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Het hangt dus maar helemaal van je wensen af! <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik vind die prijsverhogingen belachelijk. Om dan te zeggen dat dat maar 83 cent per maand is, veranderd niets aan een belachelijke verhoging van 25%. Ik merk ook niet dat ik daar meer of betere service ontvang. Gewoon geld naar binnen harken, zonder even het fatsoen te nemen om dat schriftelijk aan je klanten aan te kondigen. Dat kun je je alleen als monopolist veroorloven.

 

Ook het argument dat jullie nog steeds de goedkoopste zijn, veranderd daar niets aan.

 

Overigens is digitenne wel goedkoper, als je meetelt wat wij moeten investeren om CD überhaupt te kunnen ontvangen.

 

Als eerder gezegd, komt het moment dat ik digitenne aanschaf en via sat de FTA kanalen kijk, binnen handbereik.

ET10000
DM7020HD

Linux laptop en Linux zelfbouw NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...