Ga naar inhoud


Schotel van gaas ??


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi, ik heb een 80 cm schotel van pbstaal.. Deze vangt nogal wat wind zo hier in het westen... Nou heb ik in Duitsland wel eens gezien dat je schotels hebt die wel van doorzichtig gaas lijken te zijn.( mooi voor nde wind en niet zo opvallend ) Weet iemand of je die hier ook kunt kopen en zo ja, waar moet ik zoeken? <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb ze gezien bij die standaard all-in pakketten (Philips decoder + CanalDigitaal abo + geperforeerde antenne).

Mut@nt HD51 OpenPli 6 | VU+ Duo | Topfield TF7710HD PVR (Enigma2 / HDMU)
Astra 19.2 | Astra 23.5 | Astra 28.2/5 | Hotbird 13.0 | Eurobird 9.0 | Digitenne

OSCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

Johnno,

 

gaasschotels gedragen zich bij windkracht 7 of meer als geheel dichte schotels. Bovendien zijn deze schotels roest-gevoelig. Denk maar aan de Amstrad schotels.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dutchmen_474

Link naar reactie
Delen op andere sites

Windbelasting hangt er nogal vanaf hoe groot de mazen zijn, en die kun je uiteraard niet onbeperkt groot maken zonder gain in te leveren. Her en der lees je waardes van 10 tot 20% van de golflengte als grenzen voor nihil verlies van gain.

 

De Ku band strekt van 23.5mm tot 28mm golflengte, waardoor mazen groter dan 5mm al flink gain gaan kosten. Voor nagenoeg evenveel gain als pbstaal moet je rekenen met mazen niet groter dan 2mm. Dat is wel erg fijn gaas... windgedrag daarvan weet ik niet.

 

Maar stel je zou 5mm gaas gebruiken, daardoor (ik doe maar een gooi) 3 dB signaal inleveren, en door sterk verminderd (dan wel!) gewicht en windbelasting een dubbel zo grote schotel kunnen plaatsen, dan heb je nog steeds 'winst'. Maar eh... richt dat maar eens uit <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Wat ik daarmee wil zeggen is dat er misschien ook een (minder extreme) nuttige tussenweg bestaat.

 

Zijn die raven schotels trouwens niet geperforeerd ipv gaas? Dan is het oppervlak van de gaatjes zo klein dat het tegen windbelasting nauwelijks meer helpt. Is vooral gedaan om ze een beetje doorzichtig te maken denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal voor jullie reactie. Ik heb een en ander gevonden op het net, maar ben er inderdaad niet zo kapot van. Het wordt weer gewoon een fijne witte van pbstaal...

Wel nog even wat engelse info bijgevoegd van een of andere amerikaan die er verstand van lijkt te hebben, zodat anderen binnen het forum dit wellicht ook weer kunnen gebruiken. Ik heb het bijgevoegd als bijlage.

 

Johnno

1340084-meshdishenwindgevoeligheid.doc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...