Ga naar inhoud


Ik mag geen schotel hangen,doch hangen er wel schotels.


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

In mijn studiocomplex,hangen er schotels,doch volgens het regelment,dat ik niet heb gezien (daar ik onder bewindvoering sta),mogen er geen schotels aan de muur worden gevezen,gaten worden geboord en dergelijke.Toen ik de verantwoordelijke verwees,waarom ik niet mag,en de anderen wel,kreeg ik als antwoord,dat ze er hingen,zonder dat ze het wisten.Dat er 1,2 of 3 schotels zouden hangen zonder dat ze het weten,zou ik nog verstaan,maar 15 schotels,dat vind ik overdreven.

Door omstandigheden en door persoonlijke reden wil ik geen kabelaansluiting,ze willen zich de grootste van het land noemen,maar huppellen mijlen na de kleinere speler waar men deze week al HD ontvangers kan kopen.

Ik heb 1 alternatief en dat is schotel,maar helaas,zou ik niet mogen.Ik heb het geluk niet,een balkon te hebben.Nu heb ik mijn vertrouwenspersoon (advocaat) en bewindvoerder (advocaat) geschreven,dat er schotel gevezen hangen aan de muur,en dat ze voor mij,die geen ander alternatief hebben,geen toelating wil geven.Mijn vertrouwenspersoon die advocaat is en trouwens ook fervente satellietkijker,heb ik gevraagd,of ik kan eisen dat iedere inwoner van deze residentie dezelfde regels zouden kunnen hebben,en dat ze niet wegen met 2 maten en gewichten.

Ik wil natuurlijk niet de andere satelliet tv kijkers van deze residentie fouleren of gaan ambeteren,want ik wil ze niet op mijn nek hebben.

Ik kan het niet vinden,dat ze 15 schotel oogluikend hebben toegelaten,en dat ik niet 4 kleine gaatjes mag boren om een schotel te plaatsen,wetende dat de persoon die zich ermee bezig houdt,goed weet hoe mijn toestand ervoor staat.

Naar het schijnt zou bij een eventuele rechtzaak de overtreding moeten worden vastgesteld door een deurwaarder en zijn foto's niet geldig.Klopt dat?

En wie betaald deze deurwaarder?

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je alleen Astra wilt hebben kan je nog altijd je buren vragen om hun lnb ( als het een enkele is ) te vervangen voor duo lnb, op jouw kosten natuurlijk. Dan hoef je alleen maar een coax kabeltje te trekken naar jouw apartement.

 

Salu2, D.Quijote

 M7 sat 801, Amiko HD 8155 en HD 8165 + combo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het mezelf ook niet al te moeilijk maken.

Er zit vast wel een schotel eigenaar tussen die jou toegang op zijn schotel wil geven.

Voor 20 euro koop je dan een twin lnb en je vervangt de oude lnb daarmee, waarna je toch satelliet kan kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het beste zou iedereen eens uit te nodigen,en eens vragen wat ze vinden van een gso instalatie,en een kleine democratische prijs vragen voor het gebruik ervan.dat wil ik wel betalen.

Of mij een schotel laten plaatsen 4 gaatjes is geen zo'n ramp.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het beste zou een GSO systeem zijn ja, maar mensen die eenmaal een eigen schotel aan de muur hebben zijn niet gauw bereid om op een GSO over te stappen.

 

Overigens kan het zijn dat het verbod is ingesteld nadat de buren een schotel geplaatst hebben.

In dat geval zijn nieuwe bewoners gebonden aan dat verbod en mogen de oude bewoners soms hun schotel laten hangen tot ze zelf verhuisen.

Gewoonterecht heet dat geloof ik

Link naar reactie
Delen op andere sites

??? Volgens de Europesche richtlijnen mag een verbod op de schotel feitelijk niet eens... Maar leest het topic van Pino eens door. Het is een vuil spelletje dat schotelverbod(!) Zelfs met zwakker argumenten zoals schotelvervuiling.... Hopelijk gaat het met de moeder van Pino goed(!)

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens de Europese richtlijnen mag het verbod idd niet.

 

Maar voor woningbedrijven is het makkelijk als niemand blijft procederen tegen dat verbod.

Je zal dan helemaal tot aan het hof van Europa moeten gaan om uiteindelijk het recht op je schoteltje te winnen.

Zolang onze rechters met hun uitspraken niet door het EU hof terug gefloten worden, blijven die VVE's en Woning verhuurders winnen.

 

Voor de gemiddelde satelliet liefhebber is dat niet te betalen.

Daar zou de taak van het satelliet platform moeten liggen i.s.m. CDS.

Maar helaas is dat platform een wassen neus en weten ze steeds weer smoesen te bedenken om die kosten niet te hoeven maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De grootst vraag is wie is de eigenaar van de muur?

Huur je een woning dan bepaald de woningbouw vereniging of

er wel of niet iets bevestigd mag worden aan de muur.

 

Zit je in een appartement koop/huur dan bepaald de vereniging van

eigenaaren (de vve) wat er wel of niet mag.

(hier maak je dan zelf ook onderdeel van uit)

De buitenmuur is namelijk een gezamelijk belang en is onderdeel van het gehele

complex, en is geen prive bezit.

 

Ik zit zelf in een VVE en mocht ook geen schotel plaatsen (totaal verbod)

Ik heb deze toch los neergezet en gekeken als er aktie op ondernomen word.

Tot op heden staat hij er nu bijna 2 jaar nog niets gehoord.

Bovendien hebben alle buren gezien dat de schotel nauwelijks opvalt en vinden de meeste buren het wel best.

 

Als je geen balkon hebt zou ik je adviseren om eens te zoeken op b.v google

op easymout systeem.

Hiermee kun je een schotel tot +/- 80 cm plaatsen zonder te boren in kozijnen of muren. (zie foto)

post-7648-1318259161,7189_thumb.jpg

2X Sab triple hd, Wavefield T55 met Sirius,hotbird, Astra 19.2 en 23.5, 1x maxdigital xp1000, familiepakket.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het alleen voor Astra 1 is, kan je misschien overwegen een klein schoteltje met zuignap te bevestigen aan een raam. Zie ik elke dag ergens hangen als ik met de bus naar de stad rij. Af en toe komen die dingen eens los en hangen ze als een geknakt takje alleen nog aan de coax te bungelen, maar ze hangen altijd weer goed, de volgende dag. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi sattv4iedereen,

 

zoals je hier kunt lezen (in de context van de situatie) is het volgende aan te raden:

 

- een verbod vastgesteld door een VVE is eigenlijk restrictief regelement welke jou NU en mogelijk toekomstige leden belemmert in algemeen geldend recht en dus de zaak omdraaien opdat van de VVE geeist wordt dergelijke informatie te incorporeren in de gemeenschappelijke diensten en voorzieningen / waarmee een waardevermeerdering van het private en gedeelde tot stand komt.

 

- juist vanuit het economisch recht dat je jouw werkzaamheden moet kunnen uitvoeren in je studio, waarbij het ontvangen van informatieve diensten belangrijk is, en bovendien je zelf de keuze moet kunnen mogen maken inzake de informatie aanbieders en of diensten (anders dan gelijkwaardig aan, dat is europees recht) heb je in jouw situatie erg sterke argumenten om die restrictieve regelementen om te draaien.

 

- leveringen van de vrije marktpartijen zoals energie> electriciteit en gas zijn volledig vrij naar keuze volgens europees recht, als de netwerk beheerder zijn aandeel krijgt zoals overeengekomen conform datzelfde recht / daarmee is mbt het leveren van informatie en informatieve diensten de netwerkbeheerder inzake DATA in gebreke te stellen

omdat je geen satelliet ontvangst hebt op een bepaalde zender via de HUIS-installatie of kabel gerelateerde diensten aanleverende netwerkbeheerder.

 

DUS analoog aan het verhaal van de vrijheid in keuze van de aanbieder van die leveringen, moet de netwerk beheerder (spreek VVE) onmiddelijk de mogelijkheid scheppen jouw in de gelegenheid te stellen satelliet tv te ontvangen

 

- je moet dus proactief worden en 2 dingen doen, a) de VVE melden dat ze fout zijn mbt hun regelement daar er geen voorzieningen zijn en of worden opgebouwd in de toekomst en B) dat je zolang deze vrije keuze niet gewaarborgd wordt door gemeenschappelijke diensten en voorzieningen HET RECHT VOORBEHOUDT om dan op eigen kosten een dergelijke voorziening op de meest kostengunstige wijze zult aanbrengen.

want het is voor jou een economisch gerelateerde noodzaak EN het is betreffende informatie vergaren een algemeen gelden recht in europa

 

 

daarmee zullen ze tot einden der dagen moeten gaan procederen, jouw economisch en algemeen recht te weerleggen - EN jij hebt niet de plicht in detail aan te geven of te bewijzen dat je de informatie van een bepaalde satellietzender nodig hebt... weerleggen is aan hun

 

[color:"red"] als voorbeeld: een musicus die dus een vrij beroep heeft moet je de mogelijkheden hebben om alle muziek zenders te kunnen ontvangen daar je inspiratie en vergelijk moet mogen maken

 

als voorbeeld: als modeontwerper die dus ook een vrij beroep heeft moet je de mogelijkheid hebben om fashion-TV te kunnen ontvangen

 

als hobby - belegger in aandelen, moet je de marktinformatie vrij en altijd kunnen raadplegen die online en per satelliet vergelijkbaar is voor jou op meerdere zenders

 

etc [/color]

 

hopelijk draagt het bij tot het passief schaap om-turnen in een wolf in schaapskleren waar men bang van moet worden <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

cheers

I Hope I Never

Split Enz

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het grootste probleem is dat je in een appartement niet mag boren.

De buitenmuur is namelijk niet jouw bezit, maar een bezit van de gehele vve.

Zie het maar als je bij een gewone koopwoning gaat zitten boren in de schutting of muur van de buren zonder toestemming.

Het is zelfs zo dat als jij een schotel bevestigd dat de vve alle kosten van (toekomstige) schade en herstel op je kan verhalen.

Hoe erg ik er ook op tegen ben je tekent bij aanschaf van een appartement voor deze voorwaarden dat je niet mag boren in de buitenmuur, zonder toesteming van de vve.

 

Door een easymount systeem te gebruiken kun je in sommige gevallen dus onder deze regels uit, afhankelijk van het regelement Er hoeft namelijk niet geboord te worden in de muur en je beschadigd dus ook niets.

2X Sab triple hd, Wavefield T55 met Sirius,hotbird, Astra 19.2 en 23.5, 1x maxdigital xp1000, familiepakket.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

planetbitworld,

 

dat is niet altijd zo, maar daar kun je enkel iets over schrijven als je koopakte cq het appartementsrecht van kent.

 

ik heb een 25/1484 aandeel van het hele gebouw conform splitsingsakte, dus dit aandeel van de gevel in totaal is van MIJ.

 

cheers

I Hope I Never

Split Enz

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
planetbitworld,

ik heb een 25/1484 aandeel van het hele gebouw conform splitsingsakte, dus dit aandeel van de gevel in totaal is van MIJ.

cheers


Dat dit aandeel fictief van jou is, wil ik best geloven, maar dat er maar mee doet wat je wil, daar ben ik helemaal niet van overtuigd.
Betekent dit ook dat dit aandeel van de gevel in het paars met gele bolletjes mag schilderen ?
Ik meen dat het gebruikelijk is om éénmaal per jaar een algemene vergadering te organiseren onder de eigenaars, waarbij verschillende zaken ter stemming worden overgelegd.
Ik heb ooit als eigenaar in een appartementencomplex gewoond en daar werd bijvoorbeeld bepaald dat de zonnetenten van oranje kleur dienden te zijn, en niet blauw met witte strepen.
Er zijn nu eenmaal spelregels die door iedereen gerespecteerd dienen te worden, anders wordt het een zootje. Op dergelijke logica is trouwens heel de maatschappij gebaseerd.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...