Ga naar inhoud


Echostar start niet op (FW 1213)


Gast JJK

Aanbevolen berichten

Was er een paar dagen tussenuit en toen ik bij terugkomst mijn Echostar aanzette schakelde hij na 5 seconden weer uit. Je hoort de harddisk opstarten, maar verder niet.

 

Ik moet er dan even de spanning afhalen (5-10 secs.) voordat ik weer opnieuw een poging kan wagen.

 

Heb via STBtool de nieuwste FW geladen en daarna startte het zaakje wel op.

 

Het probleem schijnt dus opgelost te zijn, maar ik ben wel beniuewd wat er fout ging.

 

 

Iemand een idee?

 

Groet, JJK

 

Tevroeg gejuicht. Hij start wel op, kan zelfs even kijken, maar toch schakelt de bak zichtzelf weer uit. Dit zowel met als zonder cam.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt, Toch vreemd, want ik hem nu de nieuwe firmware erop gekregen na een Fac reset en dit moest wel 3 keer herhaald worden (werd steeds onderbroken). Nu ben ik al zover dat de sats worden ingelezen.

 

Kan het echt een voeding probleem zijn dat er af en toe een reset komt en ook nog eens niet altijd op dezelfde positie van opstarten?

 

Groet, JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb sinds gisteren dat mijn ontvanger niet meer wil starten. Na het aanzetten met de schakelaar op de achterkant gaat even het oranje remote-ledje aan, vervolgens gaan de vier groene ledjes (die horizontale streepjes) aan, en na grofweg een seconde gaan ze weer uit. Ik heb nog de laatste versie van de fabrieksfirmware van Echostar (was al tijd bezig met programma's van HD bekijken en naar PC overhevelen, voordat ik nieuwe firmware erop zou gaan zetten). Wellicht ten overvloede: de HD wordt niet gezien door een PC.

Iemand een tip om erachter te komen waar dit aan ligt? Is zelf te bepalen of het waarschijlijk de voeding is?

 

Groeten,

 

Bob

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Klinkt als het probleem dat ik had. Heeft zichzelf inmiddels opgelost, want er gebeurt gewoon niets meer. Echostar is ook niet 1 van de snelste. 2 weken namen ze om mijn eerste mail te beantwoorden, wat helaas geen antwoord op mijn vraag was. Vorige week maar weer een mail gestuurd, maar tot op heden geen antwoord. Ik zal de bak weleens naar de dealer brengen ter reparatie. Jammer, want ik vond / vind de Echostar echt een Superbak.

 

Groet, JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, belln kan natuurlijk altijd, maar als je een mail stuurt verwacht je toch binnen enkele dagen een antwoord. Ik heb naar de Echostar leverancier alhier gebeld, maar die mogen geen reparaties aannemen en wilden / konden mij ook niet verder helpen.

 

De dealer hier in de stad is de enige oplossing. Maakt op zich niet uit. Ik ben voorzien van een andere ontvanger.

 

Groet, JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net een mailtje. Ik moet een nieuwe voeding hebben en na het overmaken sturen ze mij die op.

 

Ik herzie bij deze mijn teleurstellende gevoel over de Service afdeling van Echostar.

 

Groet,

 

JJK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag de voeding binnen en hij draait weer als vanouds. Daar kan Dream nog wat van leren, want op die voeding wacht ik nog steeds.

 

Als er 1 puntje is waar Echostar mag verbeteren is het op ht antwoorden van emails. Voor de rest puike service. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Echostar is officieel gestopt met consumenten elektronica dus vind het eigenlijk wel bijzonder dat hun service team uberhaupt nog reageert bestaat.

Zal wel tot een minimum beperkt zijn.


Tja, als je een email adres op je website plaatst moet er natuurlijk gewoon geantwoord worden. Is niets vreemd mee. Alleen de tijd die het duurt. Ook moet je geloof ik 10 jaar tot na de laatste productie datum nog reserve onderdelen op voorraad hebben. Ten minste dat is hier zo.

Groet, JJK
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...

Inmiddels zit ik op de 1 na laatste firmware en heb helaas wederom opstartproblemen. Omdat de automatische opnames niet meer stopten heb ik de stroom van de echostar afgehaald (in de verwachting hem zo 'te resetten'). Bij de laatste firmware wisseling heb ik het apparaat van de grond af aan opgebouwd kortom mijn verwachting was dat stroomloos zetten hem weer terug zou zetten alsof de firmware en de instellingen er net op gezet waren.

Wat gebeurt na het weer aan de stroom hangen van het apparaat: het oranje ledje gaat branden en that's it. Ik hoor geen opstartende harde schijf en de groene display licht ook niet op. Ondanks het herhalen van het stroomloos zetten (met tussenpauzes van > 5 minuten) komt het appraat niet verder dan de oranje led. Uit arren moede zijn we maar overgechakeld naar de analoge kabel.

 

Wie of wat schetst mijn verbazing. Een half uur later doet de echostar het weer. Er brandt een groene led en de groene display geeft het kanaalnummer weer. TV terug op de Echostar gezet en ja hoor beeld. De Echostar doet het nu weer naar behoren.

 

Vraag die over blijft is natuurlijk wat het niet opstarten heeft veroorzaakt. De voeding of zou het de harde schijf kunnen zijn. Wie heeft een suggestie?

ClarkeTech ET9000 met wave frontier t55 en 4 twin lnbs op Astra 1,2,3 en Hotbird.

 

 

Locatie: 1339

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...