Ga naar inhoud


[koopadvies] ervaringen traagschuim/nasa matras?


Gast Staatsbosbeheer

Aanbevolen berichten

Al sinds een paar maanden word ik brak wakker op m'n huidige Ubica pocketvering matras. Pijn in de onderrug en nekklachten. Niet heel gezond lijkt me. Aangezien de klachten erger worden naarmate ik langer (uit)slaap word het duidelijk tijd voor een nieuwe :-)

 

Anyways, de laatste tijd vallen er steeds meer folders en advertenties in de bus waarin gesproken wordt over traagschuim/nasa matrassen. Als je de advertenties mag geloven is dit "het summum" onder de matrassen, maar comfort heeft ook een prijs...

 

De duurdere matrassen (RHF, Tempur) gaan niet voor onder de zes-zevenhonder per stuk. Alvoor ik de spreekwoordelijke poeplap trek wil ik eerst even polsen bij de mede-satters. Heeft iemand ervaring met deze zogenaamde traagschuim matrassen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


nou wij hebben ook ff gekeken naar deze matrassen, en je kunt ze met tevredenheids garantie kopen.

 

ik heb er even op gelegen maar je merkt direkt wel t verschil met normale matrassen, maar om goed te testen moet je ze uiteraard langer gebruiken.

 

we hebben ze nog niet aangeschaft vanwege de nog hoge prijs.

GREETZZ.HOBSAT
--------------------
oost west, mij best.
Xtrend ET8000 3x DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Precies. Ik vind ze ook erg aan de prijs. 700 euro voor een enkel en 1500 voor een tweepersoons is heel normaal. Daar komt bij dat wij een afwijkende maat bed hebben staan (2x90x210) dus dan komt er zo nog maar es 100-200 bij :-(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er ook op gelegen en op zich ligt het wel prima, maar er is ook 1 probleem wat er meestal niet bij verteld wordt.

Als je net als ik snel warm bent en transpireert vergeet dan maar een traagschuim of Nasaschuim matras, ook de rubberen of volschuim matrassen met wat pinhole of wat voor ventilatie dan ook zijn rotdingen om op te liggen je drijft gewoon weg in je eigen zweet.

 

Dus absoluut niets voor mij.

 

Op advies van een oom van mij zijn we naar een beddenzaak in Duitsland geweest, en deze had direct de oplossing en gaf ook het advies "je moet zelf weten wat je koopt maar je moet een matras met pocket vering hebben want niets kan het vocht beter afvoeren dan een matras met (pocket)veren".

 

Op hun advies hebben we een "koude" voor mij en een warmere voor mijn vrouw gekocht en zijn de dure dracacel matrassen naar de slaapkamers van de kinderen verdwenen.

Voor het eerst van mijn leven kan ik nu doorslapen zonder drijfnat wakker te worden en in de winter heb ik nu zelfs een schapenvacht op de matras liggen omdat het dan soms toch wel frisjes wordt.

Een vriend van mij kocht ook Nassa matrassen en toen we het er bij toeval over hadden riep hij "verrek dat heb ik nu ook, het ligt prima, maar sinds de nieuwe matrassen heb ik het veel te warm" en hij is weer naar de kringloop gegaan en heeft zijn oude matras weer opgehaald onder het motto "liever een keer wat stram uit bed komen dan elke nacht liggen draaien en woelen en geradbraakt op het werk komen omdat je niet goed slaapt".

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toevallig hebben we ook sinds 1 week Tempur matrassen. Die hebben we overgenomen (gekregen) van familie, daarom konden we zonder problemen testen of het wat voor ons is.

M'n vriending en ik vinden de matrassen wel perfect liggen. Omdat je er eem beetje in wegzakt, wordt het gehele lichaam perfect gedragen. Je hebt minder de neiging tot woelen. Omdat je er in wegzakt is het nadeel dat draaien en uit het bed stappen moeilijker gaat. Zodra je je wilt afzetten, zakt ook je hand weg... Als je slecht ter been bent is dit misschien een probleem. Ik heb het ook gauw warm in bed, maar kan toch niet zeggen dat ik er nu meer last van heb (maar de hete zomer moet nog wel komen natuurlijk). Wij hebben in elk geval besloten dat we deze matrassen blijven houden.

Op deze link van Tros Radar kun je er meer over lezen: Tempur matrassen.

Vu+ DUO 4K (OpenPLi), Visiosat 13.0/19.2/23.5/28.2°E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het allerbest schijn je te liggen op een waterbed. Zeker mensen met rug en nekklachten zweren erbij. Ik heb zelf niet de centjes om zo'n bed aan te schaffen maar zit wel te denken aan het tweede alternatief : Boxspring.

 

Ik heb zelf al een pocketvering matras, maar zonder de box eronder, dus gewoon op een latten bodem. Nou heb ik me laten vertellen dat zelfs een pocketveringsmatras op een lattenbodem "water naar de zee dragen" is. Ze komen pas echt tot hun recht op een Box.

 

Ik ga dus eerdaags eens kijken waar ik goedkope boxen kan krijgen en leg mijn dure matrassies daar dan op.

 

Ik heb ooit in een superdeluxe ***** hotel in Antwerpen op een boxspring combinatie gelegen maar dat was grote klasse.

 

Dus misschien zo'n boxspring combinatie (zoals in al die Hastigs en andere merken reclames!) is de aanrader. Ze zijn niet goedkoop (700-1500+ euro) maar daartegenover staat dat je waarschijnlijk superfit wakker gaat worden.

 

En da's nou waar het om draait....

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De keuringsdienst van waarde had er een leuke aflevering over. De prijs van de matrassen bleek meer gerelateerd te zijn met de dikte van de portemonnee van de klant dan met comfort.

 

Waarschijnlijk is het voldoende om een nieuwe matras te kopen. Kies een wat hardere matras, want het is makkelijker om een goede harde matras te maken dan een goede zachte. De verkopers prijzen de laatste jaren juist zachte matrassen aan, maar dat bleek gewoon een modeverschijnsel te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben enige tijd geleden (+-2 maanden) een traagschuimmatras in gebruik. (Ik heb serieuse rugklachten) Wat opvalt: het draagt goed maar toch hebben we er (voorlopig) een zeer weinig opgeblazen luchtbed ondergeplaatst. Dat geeft meer comfort.

Je ligt in een soort kuil, die wel gevormd is naar je lichaam. Maar omdat je in een kuil ligt is het omdraaien niet echt gemakkelijk. Het (bonelli)veren matras was echter te hard en ik werd weleens wakker met pijn in m'n heupen. (Van te harde matrassen kun je heupontstekingen krijgen) Of ik 'm aanraad??

Ik weet het niet. Het steunt wel je lichaam zodanig,

dat je in een goede houding slaapt. Overigens heb ik er niet eens zoveel voor betaald. Nam van bedrijf mag je hier niet noemen. Het gaat om een deens bedrijf in Nederland.

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo heeft iedereen dus zn problematiek in dit gebeuren.

 

wij hadden ook gekeken waar ozzo t over heeft nl. waterbedden.

maar daar kleven ook weer zn nadelen aan in de zin van de stabilatoren die erin zitten, die gaan na verloop van tijd naar een kant toe waar de minste druk is, zitten deze stabilatoren vast dan schijnt er weer problemen te komen met de bevestigings punten waar ze aan vast ziten.

maar t ligt heel heerlijk.

 

tis dus voor ieder persoonlijk wat voor jou t beste is en t blijkt dat er geen ultieme matras bestaat.(tenminste ik ken m niet)

GREETZZ.HOBSAT
--------------------
oost west, mij best.
Xtrend ET8000 3x DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al meer dan twintig jaar een waterbed (ondertussen mijn tweede). De reden was dat ik vaak last had van mijn rug. Dat probleem is door het waterbed verholpen.

 

Een waterbed heeft een vaste temperatuur die met een thermostaat geregeld wordt. Je kunt dat wel wat variëren door de temperatuur bijv. in de zomer wat lager te zetten. Die verwarming kost wel stroom natuurlijk, meer naarmate de slaapkamer kouder is.

 

Waterbedden kun je krijgen met meerdere vormen van demping. Een omgedempt bed heeft als gevolg dat je bij iedere beweging een minuut na ligt te deinen, een maximaal gedempt bed gedraagt zich bijna als een gewoon matras, je merkt nauwelijks dat je op water ligt.

 

Denk aan de constructie van je huis als je een waterbed wilt hebben, houten vloeren moet je beslist laten controleren op draagvermogen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij zijn onze lichamen gemaakt om in een hoop bladeren op de bosgrond te liggen slapen. Je maakt me niet wijs dat daar in die paar duizend jaar zoveel aan ge(d)evolueerd is dat we perse een ingewikkelde matras nodig hebben om geen rugklachten te krijgen. Uitzonderingen daargelaten, maar als je rugklachten hebt kun je beter naar de dokter dan naar de matrassengigant.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Milo als ik het goed begrijp slaap jij gewoon op houten planken op de grond <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Of slaap je staande net als de paarden <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />


Nu heet ik geen Milo maar ik ben het wel met hem eens.
Mijn vermoeden is toch dat zeker de helft van de wereldbevolking gewoon op de grond slaapt in Azie en Afrika.

Ja wij zijn dat niet gewend maar om nu overdreven aandacht aan een matras te geven misschien is dat matras wel de reden van rugklachten.
Overigens slaap ik zelf ook op een matras en niet op de grond. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Ja wij zijn dat niet gewend maar om nu overdreven aandacht aan een matras te geven misschien is dat matras wel de reden van rugklachten.

Je moet echter niet vergeten dat een mens (gemiddeld) 1/3 van z'n hele leven op het matras doorbrengt. Als je 80 wordt, lig je al ruim 26 jaar op het matras. Het lijkt me geen overbodige luxe daar wat extra aandacht aan te besteden, alsmede daar een paar centen extra voor uit te geven indien nodig.

Vu+ DUO 4K (OpenPLi), Visiosat 13.0/19.2/23.5/28.2°E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu zo'n 10 jaar een waterbed.

Had voorheen bij een normale matras altijd rugpijn, na aanschaf van een waterbed niet meer

 

Er zijn waterbedleveranciers die je de mogelijkheid bieden om een aantal weken te proefslapen op een waterbed, wellicht is dat een optie om eens kennis te maken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn waterbed ging om de haverklap lek, op naden van een profiel in de matras, de schimmelvorming die dat teweegbrengt heeft mij doen besluiten een ander bed aan te schaffen naast de ongewisheid of je niet weer midden in de nacht wakker schikt van een natte achterkant, als hij weer lek was.

Ik had een goede demping, piepschuim platen in de matras, vanwege partner, maar vond zelf geen enkele demping eigenlijk het lekkerst liggen.

Ook het onderhoud van zo'n waterbed ben ik liever kwijt dan rijk, je water moet om de zoveel tijd een conditioner hebben, anders krijg je alg vorming en stinkt het tot in Keulen. Dan moet je je plastic matras regelmatig inspuiten om het soepel te houden, vreemd eigenlijk want bij het merendeel van de matras kom je nooit bij ....., althans die van mij zat ik een bak met kunstof opstaande rand!

 

Mijn rugklachten verbeterden niet door de watermatras, maar ik lig nu lekkerder en geruster op een eenvoudig redelijk hard hotel-bed (boxspring dus).

 

Ik denk dat het voor iedereen anders is.

Groetjes,
Hoeba

DM 600 S PVR 160 GB, OpenPli, DM 8000 S/C, OpenPli, Nokia Dbox2 C, PB-7, Cisco dvb-C, RaspberryPi 2b

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...