Ga naar inhoud


[TF5000CI] Zappen onmogelijk bij Arte / HR / Bayern.


Gast

Aanbevolen berichten

Vandaag is me opgevallen dat op de FTA zenders Arte, HR fernsehen en Bayern op Astra 1 de Topfield receiver blijft hangen en soms uit/aan springt met een reset van de klok.

 

In eerste instantie dacht ik dat de batterij van de AB leeg was, maar na vervanging bleef zich bovenstaande voordoen. Ook met de afstandsbediening van mijn tweede TF5000CI receiver bleef dit proces zich herhalen.

 

Vervolgens heb ik geprobeerd of andere kanalen met dezelfde problemen kampen, maar alleen de drie bovengenoemde hebben hier blijkelijk last van. Ook op mijn tweede receiver bleven deze zenders zappen onmogelijk maken. Ik vermoed dat met de bewuste zenders een signaal wordt meegezonden dat met de TF5000CI stoort.

 

Heeft iemand anders hier nog last van? C.q. kan iemand anders dit probleem bevestigen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Even geprobeerd met een TF 4000 PVR, en ik heb hier geen last van.

 

Ook mijn Topfield wil wel eens flippen op specifieke zenders, maar dus niet op deze. Maar ik ken dus wel het verschijnsel dat je beschrijft.

 

Geen idee hoe je het oplost. Je kan natuurlijk de zenders eens wissen en opnieuw opslaan. Je weet maar nooit of het helpt.

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle zenders op de transponders 11836H (waar de door jou genoemde 3 zitten), 12110H, 12422H en 12266H (de duitse radiotransponder) blijken hier ook een "zware last" te zijn voor mijn 5000CI. Tot vastlopers komt het niet, maar ik merk wel dat hij traag op de afstandsbediening reageert.

 

Inderdaad wordt iets meegezonden dat storend is voor de 5000CI (ik meen een afwijkende EPG). In het verleden zijn bugfixes geweest voor dit soort problemen (zij het op andere transponders). Als je nog een hele oude firmware hebt, zou je een nieuwe versie kunnen proberen.

 

Zelf heb ik nu die van 11 januari 2007 erin zitten.

Dr.HD F16, TBS 5927, ET 8500, T-55 voor 9/13/19/23/28/39/42/45°O, Technisat 52/53°O, Laminas 120cm 1°W...68°O.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties - zal es kijken of het lukt met opnieuw inlezen. Nieuwe firmware vind ik wat erg drastisch om direct te proberen; dan moet ik de receiver(s) namelijk naar mijn pc slepen.

 

Tja - dit topic is verplaats, maar ik weet natuurlijk niet van tevoren dat dit specifiek is voor een Topfield. Wie weet hebben andere receivers hier ook last van?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou - vandaag heeft mijn vriendin het nog es geprobeerd. Ze volgt een of andere serie... Blijkt niets meer aan de hand. Ik houd me dan ook maar aan het principe: als het werkt, blijf er vooral vanaf. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijkt inderdaad vanzelf weer verdwenen te zijn, zie Topfield-Europe forum.

Vreemd blijft dat ik niets gemerkt heb op die dagen, terwijl mijn firmware versie er wel last van zou moeten hebben. Als het weer gebeurt, kijk dan maar op bovenstaand forum, want in Duitsland breekt natuurlijk meteen de hel los bij problemen op deze zenders!

Dr.HD F16, TBS 5927, ET 8500, T-55 voor 9/13/19/23/28/39/42/45°O, Technisat 52/53°O, Laminas 120cm 1°W...68°O.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...