Ga naar inhoud


rekenend formulier maken


newbier

Aanbevolen berichten


Dat zou o.a. met javascript kunnen. Je maakt een aantal invul- of pulldown velden met de start- en einddatum. Met een formule bereken je het aantal tussenliggende dagen vermenigvuldigd met een dagprijs, dat je invult in het totaalveld.

Hier staat een voorbeeld waar je misschien wat code van kan "lenen": Date Difference Calculator

Vu+ DUO 4K (OpenPLi), Visiosat 13.0/19.2/23.5/28.2°E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het 'sjiek' wilt doen zul je Javascript moeten gebruiken, omdat dat bij de bezoeker op zijn/haar computer draait. Nadeel is dat je een heleboel data paraat moet hebben om de berekening te maken.

Doe je het 'ouderwets', dan laat je een .php of .asp (of perl of whatever) script steeds zichzelf aanroepen (onder bepaalde voorwaarden) waarbij je dan de relevante gegevens uit een database kunt plukken.

Beide manieren hebben z'n voor- en nadelen. De eerste manier vind ik sjieker omdat je on-line feedback kunt geven. Is wel veel meer werk want je moet iedere situatie voorbereid hebben in je script, én als je pech hebt loop je tegen een paranoide bezoeker aan die Javascript uit heeft staan (maarja, dan doet bijna heel internet het niet meer <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />).

De tweede is lelijker omdat de pagina opnieuw opgebouwd moet worden, maar dit gebeurt wel sneller omdat het opzoeken van gegevens op de server gebeurt en niet bij de bezoeker, en je stuurt in principe pure html code terug die altijd zou moeten werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...