Ga naar inhoud


Actuele prognosekaart.


Fuego

Aanbevolen berichten

Ikzelf woon in omgeving Kruisland.

Volgens de diverse postcodechecks zal hier voorlopig nog geen ontvangst zijn van dvb-t.

Weet iemand actuelere prognosekaarten ? Bv. van maart/april 2007.

Mocht iemand ervaring hebben met ontvangst in dit gebied, dan graag jou ervaring !

Alvast bedankt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Humax 5400 IRCI, Pinacle PCTV Sat Ci op Asus P800Gold Dual 3.0Ghz, 80 cm Astra/Hotbird met 2 twin LNB's, diseq motek 2100

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb ervaring met KPN/Funke binnen- en buitenantennes in Bergen op Zoom en Steenbergen. Alleen FTA, ik weet niet zeker hoe het met de ontvangst van het complete Digitenne pakket zit (heb ook geen smartcard). Misschien kunnen andere leden daar iets over zeggen adhv. mijn ervaringen. De binnenantenne en buitenantenne zijn van binnen exact hetzelfde, alleen de buitenantenne is regenbestendig.

 

Ervaring Bergen op Zoom: binnenantenne in de stad. Zet ik die onder de nokbalk en gericht op Rotterdam (signaal moet dus nog door de dakpannen) dan komt Rotterdam best goed binnen, Goes ook wel, Antwerpen probleemloos en Breda is om te janken. Plaatje hieronder geeft een vermoeden waarom Breda zo slecht is. Dit is op een standalone ontvangertje van Smart (MX 56) en een Vantage DVB-S/T combo ontvanger, met de bekende USB DVB-T stickjes heb je eigenlijk nèt een tikkie beter signaal nodig om 100% blokvrij beeld te hebben. Ik heb al geschoven met antennes maar veel verder dan dit kom ik niet. Ik lees wel 4-5x de RTL zenders in, ik geloof dat ik Tele2 nu 2x inlees en Discovery 1x. Of dat allemaal kijkbaar is weet ik dus niet bij gebrek aan een smartcard. Het tijdelijke bouquet 5 met BBC Prime/World enzo lijkt ook voldoende kwaliteit te hebben.

 

Ervaring Steenbergen: buitenantenne in een "iets" rustiger gebied (zeg maar platteland), antenne opgehangen aan de buitenmuur, afgezien van enkele takken vrij zicht naar Breda, geheel vrij zicht naar Antwerpen en Goes en het huis zelf was het enige wat Rotterdam en Alphen aan de Rijn in de weg stond (antenne hing dus aan de muur tegenover Rotterdam). Weer een Smart MX 56 en (waarschijnlijk door het vlakke land met weinig huizen e.d.) perfecte ontvangst (beter dan bij mij) van Antwerpen, Breda, Goes en Rotterdam. Als bonus kwam hier ook Alphen aan de Rijn redelijk binnen, maar heb dat niet lang genoeg kunnen testen om te zien of dat 110% stabiel was (ik dacht het wel). Er kwamen volgens mij ook nog 1 of 2 andere Vlamingen binnen, zeker Egem (foute polarisatie maar het werkte) en misschien ook Veltem, kan ik me niet goed meer herinneren. Leek ook goed te werken.

 

Ook hier in Bergen op Zoom is Antwerpen makkelijker te ontvangen, ik heb toch de de indruk dat de Vlaamse zenders op een of andere manier beter werken dan die van KPN (al kan ik dat niet verklaren).

 

Een plaatje om de situaties iets te verduidelijken, alles geschat maar het zou ongeveer moeten kloppen en een indruk moeten geven:

 

1363080-antenne_situaties_bergenopzoom_s

post-27974-1318259210,8639_thumb.png

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier een berichtje uit numansdorp.

Zit niet helemaal in je gebied, maar je zit tussen BOZ en Numansdorp in.

Ook volgens KPN postcodecheck niets te ontvangen hier. Kijk nu al 2 jaar DBV-T.

Ben aan het experimenteren geweest met de Funke binnen en buitenantenne.

Gebruik nu de buitenantenne op de zuidkant van het huis 8 meter hoog en 2 mtr onder de nok.met 20 mtr coax ertussen.Er staat wel een extra regelbare antenneversterker tussen dit om het signaalverlies van de lange antennekabel te compenseren. Ontvang Rotterdam 100% , Goes 80% en Breda 80%.

Rotterdam en Goes altijd een stabiel beeld.

Breda is droevig tot zeer triest. Wat daar aan de hand is weet ik niet maar die zendpaal moet nodig nagekeken worden. Veel wegvallen van signaal terwijl de zender maar 25 km bij mij vandaan staat.

Goes staat 45 km bij mij vandaan en altijd goed signaal.

Behalve dan in april toen we die idiote hogedrukgebieden hadden,werd zelfs Rotterdam waar ik 16 km vandaan zit het signaal weggedrukt.

Met de antenne horizontaal ontvang ik Schoten op kanaal 59 met 70%.

 

Ik hoop dat je wat aan deze gegevens hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Breda heeft wel een directioneel antenne systeem, maar heeft iemand een plaatje dat duidelijk maakt in welke vorm Breda uitzendingen doet? Dat het richting het zuiden afgezwakt is kan ik begrijpen ivm. Vlaanderen, maar als het richting het westen is afgezwakt snap ik daar helemaal niets van.

 

Ooit waren er plannen voor een zendmast in Bergen op Zoom. Die mogen ze ook snel komen planten want dit is hopeloos. Roosendaal mag ook, iets meer inwoners, is misschien aantrekkelijker. Die 12km haal ik zelfs met laag vermogen vast nog wel.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ik heb mede door jullie positive berichten digitenne aangeschaft, bij de primafoon in Roosendaal.

Tevens m'n beklag gedaan, dat wanneer je niet binnen het dekkingsgebied valt, je dus ook geen info meer mag bekijken op hun site !!!

Je komt dan nl. niet door de postcodecheck.

 

Ik heb een standaard abbo genomen.

Ik steek de antenne-stekker erin, sluit de scartkabel aan en steek de stekker in het stopkontakt.

Daarna ben ik gelijk op zoek gegaan naar de verborgen camera.

Want wat denk je... Het werkt gelijk.

Nog voor ik de antenne heb gericht of zelfs nog maar voor het raam heb gezet, start hij met zenderzoeken en knalt er zo een lijst of 3 in.

En ook gelijk op alle kanalen beeld. Met uitzondering van de voetbalkanalen waar je waarschijnlijk een apart abbo voor kunt afsluiten.

 

Enige minpunt was dat de afstandsbediening alleen het cijfer 1 produceerde, ongeacht welke knop werd ingedrukt.

Afgelopen maandag de helpdesk gebeld, welke beloofde een nieuwe op te sturen, en vandaag, woensdag al binnen!!!!

 

Van mij niets dan lof, en een welkome aanvulling van mijn ontvangstmogelijkheden.

Vooralsnog dus geen slechte ervaring.

Canal+ heeft (eindelijk) concurentie, en zal nu wellicht wat klantvriendelijker moeten worden.

Humax 5400 IRCI, Pinacle PCTV Sat Ci op Asus P800Gold Dual 3.0Ghz, 80 cm Astra/Hotbird met 2 twin LNB's, diseq motek 2100

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

TV rijnmond.

Er is nog een tweede lijst ingeladen, echter die is niet geheel compleet, en bevat ook geen regionale zender.

Humax 5400 IRCI, Pinacle PCTV Sat Ci op Asus P800Gold Dual 3.0Ghz, 80 cm Astra/Hotbird met 2 twin LNB's, diseq motek 2100

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...