Ga naar inhoud


Geen geluid op Sony Bravia met Conax Cam met Digitenne smartcard


Gast avkooi

Aanbevolen berichten

Onderstaande post heb ik eerder ook op Tweakers.net achtergelaten in het juiste forum. Ik heb echter de indruk dat er bij Sat4all meer bezoekers zijn met specifieke kennis van zaken. Vandaar dat ik dezelfde post hier plaats. Als iemand hier bezwaar tegen heeft, laat dat dan weten!

 

Met mijn nieuwe Sony LCD-TV heb ik geen geluid bij de gecodeerde Digitenne zenders.

 

Mijn apparatuur:

 

* Sony KDL-32P2530 met CAM slot, voorzien van firmware 2.15.512;

* Conax CAM cas 5 van het merk Digitality (geeft in het menu Technisat Digital aan) met firmware 26.1.5.0.6, gekocht bij ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## Sat Shop;

* König DVB-T binnenantenne KN-DVBT-IN30;

* Samsung SMT-1100T twintuner van KPN;

* Digitale TV van KPN smartcard, uiteraard met abonnement.

 

Mijn doel is om Digitenne direct via de TV te kunnen bekijken, zodat de Samsung twintuner de deur uit kan.

 

Opstelling:

De binnenantenne is verbonden met de TV en wordt van spanning voorzien middels een separate adapter. In de TV bevindt zich de CAM met KPN smartcard. In het menu van de TV is te zien, dat de signaalsterkte STERK is. Als ik de antennekabel verwijder, verandert dit in ZWAK.

De gratis zenders (FTA, dus momenteel: Ned 1, 2, 3 en enkele lokale zenders) zijn gewoon te bekijken en beluisteren. Als ik één van deze zenders kies, verschijnt in het scherm kort de samenvatting van de elektronische programmagids, net zoals ik bij mijn twintuner gewend ben. Als ik echter één van de gecodeerde zenders kies, heb ik wel beeld, maar blijft de elektronische programmagids informatie staan. Ook heb ik dan geen geluid. Heel soms verschijnt naar verloop van tijd wel geluid, maar hier lijkt geen duidelijke oorzaak voor aan te wijzen.

 

De volgende dingen heb ik geprobeerd:

Ergens op het tweakers forum las ik dat je bovenstaand probleem kan oplossen door tijdens de installatie voor Duitsland te kiezen i.p.v. Nederland. Bij mij werkt dat niet.

Uiteraard heb ik verschillende malen geprobeerd om opnieuw de TV in te stellen en de zenders te laten zoeken. Ook dit leverde niks op.

Tot slot heb ik de Loop Out van de twintuner aangesloten op de antenne-ingang van de TV om uit te sluiten dat het aan de König binnenantenne ligt. Ook dit veranderde niks aan de situatie.

 

Verdere pogingen:

Radio Ster in Den Haag is gespecialiseerd in digitale televisie middels DVB-C, S en T. Daar heb ik gevraagd wat ik aan het probleem zou kunnen doen. Zij konden mij wel vertellen dat het waarschijnlijk een software-probleem is, maar hadden geen echte oplossing. Natuurlijk heb ik online gezocht naar nieuwere software voor de CAM, maar deze heb ik niet via de normale kanalen (leverancier, fabrikant en dergelijke) kunnen vinden. Ook de keuze om een firmware-update via de TV uit te voeren leverde niks op.

 

Wie heeft er een oplossing, of heeft nog andere tips dan de zaken die ik al heb geprobeerd?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo avkooi,

 

Welkom bij sat4all.

Ik heb een Sony Bravia KDL-32V2000 met een Matrix Reborn cam.

Jou probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door jouw Conax cam.

Ik heb er in het begin 3 verschillende uitgeprobeerd en met de Technisat cam had ik ook 9 van de 10 keer geen geluid op de gecodeerde zenders.

Uiteindelijk heb ik de Matrix Reborn gekocht, maar deze heeft als probleem dat ik op de gecodeerde zenders geen EPG heb, maar dat vond ik geen probleem.

Op de ongecodeerde zenders is er wel EPG.

Er is nog een derde conax cam (Conax 4.00 ci module) te koop o.a. bij de bekende firma in Zoetermeer, deze schijnt geen geluids- en EPG problemen te hebben, maar dat heb ik niet zelf uitgeprobeerd.

 

Mvg,

 

Rolin

DM-8000HD, Technisat Digit Isio STC+
Triax 64cm met CD LNB voor 19, 23 en 28 graden.

Technisat met Ziggo CI+ module voor de kabel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja een Digitality ci module ken ik niet en kan er ook niets van vinden, maar als het een Technisat is zou je eens in het menu van de module kunnen kijken of er "Software Aktualisierung" in voor komt zo ja kun je de procedure uitvoeren zoals hij op de site van Technisat staat.

 

Dus iemand zoeken met een sateliet ontvanger waar een ci module in kan afstemmen op een zender op die transponder dat zijn de Belgische zenders zoals één,Ketnet, Canvas of een andere.

Nu weet ik niet of er een update zit maar het is te proberen en kost niets. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op mijn Sony 20s2030 werkt de EPG prima, maar is op de gecodeerde zenders geen teletekst beschikbaar.

Ik gebruik een Matrix Reborn (ZCAS) met een KPN smartcard, en een antenne zonder versterking omdat in Alkmaar een zender staat en de ontvangststerkte voldoende is.

 

De truc om bij installatie Duitsland te kiezen, heb ik nog niet getest. Toch even proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mijn KPN/Digitenne smartcard in een Conax cam 4.0 van mijn Sony LCD-tv: 40 U 2000. Deze werkt altijd goed, het geluid ook, de EPG ook, maar het beeld, dat vind ik eigenlijk maar niks. Het beeld via mijn Topfield PVR 80 is net te doen. Ik kijk alléén naar digitenne op zondagavond naar "Voetbalvrouwen" en als mijn Philips DSR aan het opnemen is ook, want als ik zap, neemt hij soms niet meer op. (Mijn conax cam is eventueel te koop) Groeten Dunhans

Samsung Q75BA 65 TV / Quantis CI 1.3 voor Ziggo / Chromecast met Google tv HD  voor Telenet TV, VTM GO, VRT Max, NL Ziet en Prime / Samsung 40KU6470; Quantis CI 1.3 voor Ziggo en Chromecast Ultra / JBL Bar 5.1  / 2x JBL Link Music / Harman Kardon Citation 200 / Google Nest Hub v2 / Lenovo smart clock v2  / Philips HUE verlichting / Samsung Galaxy A52s 5G / Samsung Galaxy Tab A8 2022 /  Xiaomi mi band 7 / Tweak glasvezel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle tips! Helaas heb ik geen kennissen met een satelliet-ontvanger, dus het updaten van mijn technisat cam blijft nog even onbereikbaar.

 

Wel ben ik geïnteresseerd in de conax cam van dunhans, dus ik heb hem een pm gestuurd. Ik zal jullie laten weten of deze in mijn sony lcd ook functioneert!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ondertussen heb ik van dunhans zijn originele Conax Cam overgenomen en deze werkt uitstekend in mijn LCD-televisie. Dus voor de andere bezitters van een Sony LCD: houd er rekening mee, dat niet alle als Conax cam verkochte modules juist functioneren!

 

Nog even terzijde: in mijn oorspronkelijke bericht staat dat ik in bezit ben van een Digitality Conax cam. Dit moet natuurlijk een Digiality zijn... Als er trouwens mensen geïnteresseerd zijn in het overnemen hiervan, dan hoor ik het graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...