Ga naar inhoud


Setup tips digitenne icm pvr


Gast

Aanbevolen berichten

Ik, als digitale tv noob heb al de nodige dingen gezocht op het forum en al wat halve antwoorden bij elkaar gevonden.

Toch ben ik er nog niet helemaal uit wat ik moet doen (dus hopelijk was de topic omschrijving duidelijk genoeg)

 

Vorige week is mijn appartement opgeleverd en ik ben van plan digitenne aan te vragen. Uiteraard is tv in de slaapkamer en woonkamer een vereiste.

Op dit moment ben ik al voorzien van de gemakken van een mediacenter via de kabel, maar ik ben principieel tegen UPC, (heb er nu alleen niets over te zeggen)

 

Aan de configuratie waar ik zelf aan zat te denken

*standaard pakket digitenne bestellen voor in de slaapkamer

*2e smartcard gebruiken en iets van een dreambox of andere hippe twintuner scoren voor de woonkamer. (of mediacenter met pci twintuner)

 

Dat zou in theorie het makkelijkste zijn, maar ik hoorde dat ik problemen met de ontvangst zou krijgen. Het appartement is in Ede, en volledig voorzien van HR++ geisoleerd glas. Dit zou de ontvangst nadelig beinvloeden. Iemand hier al ervaring mee?

 

Alternatief zou dan een buitenantenne moeten zijn, maar heeft dat meerwaarde als deze alleen op de begane grond, aan de zuidkant gemonteerd kan worden (terwijl ik volgens mij zicht op het noorden naar Apeldoorn zou moeten hebben)

Stel dat dit al werkt, kan ik deze dan splitsen voor de 2 ontvangers, of moet ik dan 2 ontvangers buiten knutselen?

 

Verder heb ik nog wel een berg andere wilde plannen, maar laat ik eerst is met de basis beginnen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Alle hints en tips zijn in elk geval welkom!

Link naar reactie
Delen op andere sites


DVB-T in Ede is niet mogelijk met binnen antenne. Ik woon zelf in Ede en de ontvangst is uitermate slecht. Hopenlijk bouwen ze Arnhem nog om dit jaar (is inmiddels kennelijk al uitgesteld tot augustus. Met een buitenantenne (bij mij in de Rietkampen) heb ik wel ontvangst van de zenders in Amersfoort/Utrecht als ik naar het Westen richt en van Nijmegen/Oss als ik naar het Zuid-Oosten richt. Houdt er wel rekening mee dat de Wageningse berg behoorlijke demping geeft dus of je op begane grond hoogte wat binnen haalt vraag ik me af. Zou je hoger kunnen met de antenne en richt je die op het Oosten dan kan je ook een aantal zenders uit Duitsland meepikken. Bij mij komen het ARD en ZDF pakket hard genoeg binnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Primafoonwinkel in de Torenstraat heeft/had prima ontvangst, met een binnenantenne die ze met een paar verlengkabeltjes net buiten de winkel hebben/hadden gezet. Op de begane grond dus.

 

Dat deden ze al de afgelopen winter, toen er alleen nog ontvangst vanaf Amersfoort mogelijk was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmz ik denk dat ik maar is zon antenne probeer te lenen en is buiten ga zitten.

Ik heb nog relatief vrij zicht naar het westen misschien dat dan maar proberen.

 

als dat een beetje werkt kan ik altijd een buitenantenne er bij scoren en dat is proberen.

Probleem van dat appartement gebeuren is dat je (officieel) niks aan de buitenmuren mag monteren, en dus geen vrij zicht op het noorden of oosten kan krijgen.

 

Als dat eenmaal werkt is verder kijken naar hippe gadgets om er aan te hangen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt Digitenne toch "gratis" uitproberen? Heb ik ook gedaan, eerst getest, het werkt en nu definitief abbo genomen.

 

Overigens ik zit met ongeveer hetzelfde "probleem" als jij, wil heel graag van UPC af, heb nu dus Digitenne op de slaapkamer via de Samsung en in de woonkamer op een Topfield harddisk recorder. Ik gebruik ook Windows Media Center, nu nog via de kabel, maar wil dat binnen niet al te lange tijd vervangen door DVB-t. Ik vindt het gebruiksgemak van MCE toch wel een heel stuk beter als de Topfield. Omdat je al snel vast loppt met het aantal aan te schaffen kaartjes overweeg ik een TV-server op basis van MediaPortal. Van daaruit kan ik dan via het netwerk al mijn TV's via een client applicatie aansturen. Voor mijn gevoel de ideale situatie. Ik ben daar al mee aan het experimenteren, alleen moet het tijdelijk staken omdat ik geen fatsoenlijke TV kaart over heb.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

En heb je ondertussen al (positieve) ervaringen opgedaan?

Verbouwing is bijna klaar dus dan kan ik ook tijd gaan stoppen in het betere doehetzelf uitzoek werk. Denk dat ik ergens een barebone scoor met een dvb-t ontvanger..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...