Ga naar inhoud


GRATIS digitale TV


Gast

Aanbevolen berichten


Zoiets doe ik hier ook <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Ik hengel met zolder/nokantennes (zonder condities) NED123, Omroep Zeeland, TV Rijnmond, Eén, Ketnet/Canvas, La Une, La Deux en RTBF Sat binnen. Niet allemaal op één antenne tegelijk helaas, maar met een goede tool om kanalen te scheiden zou het wel op één kabel kunnen, wat nu moeizaam gaat. Theo zit in Eindhoven natuurlijk iets makkelijker, als je eenmaal het Duitse pakket te pakken hebt heb je in één klap een boel zenders <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />. In de toekomst hoop ik zelf nog TV West toe te voegen en héél misschien de Franse zenders, Omroep Brabant ligt helaas moeilijker hier..

 

Ook jammer voor Canal Digitaal trouwens. Hadden de Vlaamse zenders in het basispakket gezeten, dan had dit artikel misschien niet bestaan en hadden ze een klant meer gehad.

 

[edit]Net wat zitten kijken, en hoewel Breda een halfgaar gericht antennesysteem heeft heeft Eindhoven dat niet, en dat is 80km voor mij (en ik hoef er geen 10 daken voor door). Misschien kan ik Omroep Brabant daar vandaan halen. TV Brussel aas ik ook nog op trouwens.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wil je toch naar de Nederlandse commercielen kijken, plus de belgische DVB-T zenders Een en Canvas/KetNet dan is de combo satelliet<->digitenne alleen op belgie de goedkoopste... dan kun je bijna 8 euro (Family-Settop) per maand sparen...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Leuk kranten artikel van Theo die veel zenders uit de lucht haalt in Brabant

Heerlijk zoals die Theo Knoops dat omschrijft: "Ik kan nu meer dan 30 zenders aan.."

Zenders aankunnen is dus op Knoops Nederlands: "kunnen ontvangen".

Citaat:
Vervolgens zocht Knoops, die een opleiding hts-elektronica heeft gevolgd ,

Iemand met een HTS opleiding Electronica gaat toch echt niet met een scanner naar de DVB-t kanalen lopen te kijken.

En verder die uitleg over dat koppelfilter is ook onzin..want je zult toch ergens je FM en andere kanalen moeten invoegen. Het moet gewoon goed gedaan worden. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Kortom..ik lach me weer een krul in mijn orgaan <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Theo woont niet in Eindhoven, maar in Asten. Ik vind het ook heel leuk wat hij heeft bereikt. Ik ben er via een ander forum over digi-TV, bij één van de publieke omroepen, achter gekomen. Daar heb ik een bijdrage over gratis DVB-T gepost, al een hele tijd geleden. En Theo's homepage is ook een heel leuk idee, dat positief afsteekt tegen het geklaag en gejammer, waarmee dat andere forum grotendeels gevuld is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mhh jah dat met die 2 coaxjes samen aansluiten op de versterker heeft hier (en ook op div andere buitenlandse fora) een paar maanden geleden wat stof doen opwaaien, devies is als het werkt zonder fluxaties en totaal wegvallen van het signaal is het prima.

Zoniet dan toch een koppelfilter, in mijn geval was een koppelfilter toch de juiste oplossing ivm die signaal problemen .

 

Oude rotten Sjaak en Svetik haddden daarmee gelijk... <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm, misschien is dat wel de reden dat ik een tijdje terug bij iemand was met 2 harken die geen enkel DVB-T signaal met voldoende kwaliteit konden laten zien. Er kwamen erg veel zenders op door (VRT meerdere malen zelfs), maar van geen enkele was de kwaliteit hoog genoeg om te kijken. Dat was misschien ook wel door het koppelfilter. Nu heb ik daar een Funke antenne opgehangen..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
allemaal verwijderde koppelfilters, ongeschikt gebleken voor gebruik in DVB-T ontvangantenne installaties .
mitchel


Ik moet er wel bij zeggen dat ik een filter gebruik met 2x de hele UHF band en niet voor een bepaald kanalen bereik.

Wel geinig Mitchel dat je die zomaar allemaal op het gras flikkert <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> laat de antenne's eens zien <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof dat het begrip koppelfilter beter omschreven moet worden.

Een koppelfilter "koppelt" meerdere antennens voor verschillende frequenties, met inachtneming van de impedanties, op één uitgangsleiding.

Koppelfilters zijn zeer -lokaal-, dat betekent dat je een Markelo koppelfilter niet in het Lopik ontvangst-bereik kon en mocht inzetten.

Dit alles dus voor de analoge ontvangst. Hier werden in koppelfilters ook sperfilters gebruikt die sommige frequenties gesperd hebben om oversturing, reflekties, etc. te onderdrukken.

Voor DVB-t zijn er natuurlijk hele andere ontvangst omstandigheden.

Er is echter niets tegen in te brengen om een UHF, VHF en UKW antenne op één uitgaande leiding te koppelen. Ik zie geen enkele reden om dit met betrekking op DVB-t ontvangst niet te doen.

Uit den boze is het natuurlijk om simpelweg één of meer antennes gewoon aan elkaar te knuppelen door de draden onder dezelfde klemmen aan elkaar te frunniken.

 

Bij mij als voorbeeld mijn 11 x 8 switch.

8 ingangen voor de 2 quattro LNC´s en 3 extra ingangen voor UHF, VHF en UKW. Op alle acht uitgangen kan ik ieder frequentiegebied weer netjes door een doos uitkoppelen.

Het koppelfilter is dus ingebouwd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...