Ga naar inhoud


ontvangst Frankrijk in België (en Nederland?)


W3ird_N3rd

Aanbevolen berichten

Om het "ontvangst Goes in België" niet verder meer te vervuilen een apart topic voor de Franse zenders. Op dit moment is eigenlijk alleen Lille/Lambersart een optie, er zijn zover ik weet geen andere noordelijke Franse zendpalen met DVB-T. 15 december 2007 zullen er wel een hoop aangezet worden gelukkig.

 

Kaart met zenders: http://www.tvradio-nord.com/emetteurs/emetteurs_francais/carte_npc.html

 

Ik heb de kanalen van Lille/Lambersart eens onderzocht, en dat is in Nederland in ieder geval voor mij geen echt haalbare zaak. Nog afgezien van het lage vermogen over dik 120km heb ik het probleem dat ik ook de Nederlandse kanalen wil ontvangen. Kanaal 29 en 32 gebruikt Goes ook al, en Goes komt soms zelfs op de zijkant van mijn horizontaal op het zuiden gerichte yagi binnen. Kanaal 30 gebruikt Breda al, maar Breda is gericht en niet echt mijn kant op, dus dat is minder een probleem. Moet alleen Omroep Brabant missen wat dat betreft <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.

 

De hoop van velen (inclusief mij) is nu gevestigd op Bouvigny. Bouvigny is voor mij alweer 160km en lijkt daarmee een hopeloze zaak. Geruchten van het vermogen doen de ronde en dat zou zo'n 20-30kW bedragen, afgezwakt naar het noorden. Als ze Lille dan echter ook zouden aanpassen zodat die dezelfde kanalen gebruikt en als steunzender gaat functioneren zie ik misschien een kansje. Mijn kansen om Duitsland hier te ontvangen zijn vergelijkbaar... (klein dus)

 

Voor de Belgen en zeker de Walen ligt het een stuk makkelijker. Ik durf er zelf niet echt op te hopen maar ga het waarschijnlijk toch proberen wanneer die zendmast aanstaat. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik vrees er ook voor, bij mij thuis in midden West-Vlaanderen kwamen de Franse zenders ook maar 's avonds door, overdag was er te weinig kwaliteit, en dat op 30km. Maar ik zit wel met een hele hoop bomen net waar het signaal vandaan moet komen.

In Nederland wordt het dus echt niks vrees ik.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie net op de site van tvradio-nord dat er van op de Katsberg in Godewaersvelde ook TNT uitgezonden zal worden vanaf 15 december! En die analoge zenders komen fantastisch goed door hier, zelfs met een binnenantenne.

Dus in de Westhoek zal het zeker geen probleem zijn om TNT te ontvangen.

Op de site staat dat het op de kanalen 31, 32, 41, 44, 47 et 48 zal zijn.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil met gunstige condities zeer zeker ook eens proberen de Franse TNT muxen te ontvangen alsmede de Luxemburgse Zenders.

Wat ik zo zie qua afstand ligt dat nog ietje dichterbij.

 

 

1372990-cartetdf_phase5.jpg

 

 

1372990-C27-fmi.jpg

 

post-266-1318259241,0532_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik hoop dat 20 KW genoeg is om het goed tot hier te laten binnenkomen. Het mag geen probleem zijn als je een beetje vrij zicht hebt, maar het wordt moeilijk als je in de bebouwing zit denk ik.

Jammer dat de Katsberg afgeschermd is naar het noordwesten, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de gebruikte frequenties die ook in Zeeland actief zijn.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...