Ga naar inhoud


Hulp bij dit satelieten paket, eerste aankoop (wat mis ik nog?)


Gast

Aanbevolen berichten

Aangezien het binnenkort mijn verjaardag is , zag ik het wel zitten om eens een sateliet aan te schaffen, nog beter was het nieuws dat m'n ouders hem zouden financieren <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />.

 

Nu ben ik zelf een leek , dus ga ik je even schetsen hoe ik het zie om een sateliet te hebben, zou graag alle Be & NL posten ontvangen, alsook liefst duitse en engelse posten. engelse tv of amerikaanse zenders als fox , abc ... nu weet ik via een kennis dat amerikaanse zenders wss niet zullen gaan. maar des al niet te min stel ik toch even de vraag hoe de mogelijkheden hiervoor zijn.

 

op webwinkel X heb een paketje samen gesteld van mijn sateliet

- t-rex ci module 4.1 & dragon loader card

- boca singel LNB

- Humax fox f3 Ci & apparte afstandbediening hiervoor

- infinity programmer

- triax 78 cm schotel

 

mocht ik nog hardware stuff vergeten zijn of foute keuzes hebben gemaakt zou ik dit graag horen. ook zou ik graag weten als het zomaar mogelijk is extra zenders bij te programeren. zo zag ik hier bv een duits poker kanaal bij de zendlijsten. ja dat zou dus ideaal zijn , daar kan ik uren en uren naar kijken

 

 

Alvast bedankt voor julie tijd en hoop dat mijn vragen deftig geformuleerd zijn.

 

Groetjes , iwan <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ten 1e welkom,

 

Door de manier van bepaalde dingen "verkeerd"te noemen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> geef je goed aan dat je een echte beginner beginner bent.

Mijn advies is om eerst met een eenvoudige satellietontvanger en de triax 78 te gaan "spellen". Hiervan kan je veel leren , en zeker ook om later een betere keuzen te maken betreft het groottere werk. Zo zal je ook naar de optie kunnen kijken als een linux ontvanger (zoals een dreambox b.v.)en hiervoor hoef je geen linux specialist te zijn.

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet met een T-rex beginnen, neem om te beginnen gewoon een Aston 1.07 oid. waar je gewoon direct een CDS/TVV kaart in kan stoppen. T-rex zou ik later doen, als je weet hoe alles werkt. De meeste CI ontvangers hebben toch 2 CI sloten dus je hoeft je Aston naderhand ook niet weg te doen dan.

 

Als je ook de Engelse zenders wilt ontvangen heb je minimaal 2 LNB's nodig. Wil je de Nederlandse regionalen ook moet je er al 3. Daarbij heb je dan ook een DiSEqC switch nodig en een multifeedhouder (Triax Multiblock). Of je kan natuurlijk in het begin nog gewoon zelf met je handen aan de schotel draaien als je wat anders wilt zien.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

how how wel veel termen opeens :-) alvast bedankt voor jullie reactie's

ben ten eerste al blij dat engelse tv er in zit.

maar dat programeren enzo , dat is dan makkelijker met een aston 1.07 ? ( weet dat ze de matrix reloaded ook hebben daar, mss is die beter?)

mijn sateliet zal ik inderaad met de hand gaan draaien in het begin. ik krijg maar een krap budget , van een 350€ , dit is waarschijnlijk veel te weinig in jullie ogen.

 

op de site van josj las ik ook ergens dat je ook kan posten programeren via je afstandsbediening. heb ik dan wel een programmer nodig in feite?

En is mijn ontvanger dan wel de juiste voor het gene wat ik wil ? wat is dan simpeler zoals je zei ? ,

 

Als iemand zich geroepen voelt om zijn msn te geven en mischien even daar met mij te willen praten. mag je me een pm sturen.

 

 

Alvast bedankt voor jullie reactie's

Link naar reactie
Delen op andere sites

even een paar detials duidelijk maken, een satelliet is zo'n duur ding in de ruimte en hangt ongeveer op zo'n 36.000 km boven de aarde.

Een schotel is wat je gebruikt om het signaal van een satelliet te reflecteren tot een sterkere bundel die op de lnb terecht komt.

Een lnb zet het signaal om zodat een satelliet-ontvanger het kan gebruiken.

 

Mijn advies voor jou is, koop een

- visiosat G4 schotel

- lnb met een ruisgetal lager of gelijk aan 0.3 dB

- dreambox 500

 

Laat de firmware van de dreambox even met rust en zorg dat je met je schotel astra1 krijg.

 

Heb je dit onder de knie, koop dan een disqc 1-4 switch een 3 extra lnb's als uitbreiding.

Een disqc switch is een "schakellaar die door de ontvanger bedient word op afstand, de switch zit dicht in de buurt van de lnb's. 4 coaxkabel komen van de lnb's en eentje gaat van de switch naar de ontvanger

 

Je kan dan de volgende satellieten krijgen :

Hotbird - Astra 1 - Astra 3 - Astra 2

 

Hiermee heb je de belangrijkste satellieten te pakken.

 

 

Als je de grondbeginsselen door heb van de dreambox, dan kan je hem flashen. Dit is niet extreem moeilijk om te leren. En het resultaat geeft heel veel extra kijkplezier.

 

visiosat g4 +/- 130,-

1x lnb 10,-

dreambox 500 200,-

coax 10,-

-----+

350,-

 

disqc 1-4 15,-

 

 

o ja, koop geen slechte kwaliteit coax. En weet dat niet alle coaxkabel geschikt is voor satellietsignaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

€350 kan een prima set geven. Zie je het zitten om tweedehands spullen te kopen? In dat geval is het helemaal geen probleem... Voorbeeldje: Topfield 4000 (twintuner met harde schijf) voor zo'n 175 euro, Xcam voor 30 euro, schotel van 80 cm met bevestigingsbeugel voor 25 euro, motor (zou ik nieuw kopen, bewegend onderdeel dat buiten hangt...) voor 60 euro, tel door nog dertig euro bij voor kabels en connectoren... zit je nog maar aan 320. Hou er wel rekening mee dat de abbokaart belachelijk veel geld kost: €75 plus activatie- en registratiekosten. Zie daarvoor de site van TV Vlaanderen. (Ik ga er op basis van je taalgebruik maar even van uit dat je Vlaming bent. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />)

 

Met de Aston Cam kan je geen gekke programmeerdingen uithalen. Illegaal kijken met CAMs is trouwens toch een grote geldklopperij, heb je om het half jaar of zo weer een nieuwe cam nodig. Als het je daar om te doen is, kan je beter een Dreamboxontvanger kopen.

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

ben zelf ook net begonnen. Zal eens mijn verhaal vertellen. Vorig jaar toen de analoge ether uitging een analoge set (60 cm schotel, ontvanger, lnb en kabel) gekocht voor 15 euro incl verzendkosten. Maar dat begon al snel te vervelen. Toen een Nokia Dbox (+/- 35) Een digitale LNB voor 10 euro. Maar ja alleen astra 1 begint ook te vervelen toen maar een beugel (+/- 4 euro) voor meerdere LNB's gekocht, 3 extra LNB's (+/- 4 euro p/s) en een diseqc switch (+/- 4 euro) Een grotere (80cm) schotel voor 15 euro, daarna nog een 80 cm schotel (10 euro) voor de andere kant van de flat om hispasat te ontvangen. Een Canaldigitaal kaartje (15 euro) zonder papieren dus voor zo lang die het doet. Een season interface (+/- 10 euro), laptop P1/150 mhz (+/- 10 euro), kabel season<-> pc (5 euro).

Alles bij elkaar net nog geen 150 euro. Ben er zeer tevreden mee, maar je wil toch altijd meer. Zit te denken over nog een extra schotel. En zijn de LNB's vervangen door LNB's met 2 aansluitingen zodat ik in de slaapkamer en woonkamer kan kijken. Heb ik bij diverse mensen schotels opgehangen en iedereen een D-box1 verkocht omdat die lekker goedkoop is en toch veel kan.(de goedkoopste was incl verzendkosten uit duitsland 18 euro, de duurste incl. verzendkosten 40 euro)

 

De laptop gebruik ik om de season aan te sturen, pc kan ook maar dan zit ik in de slaapkamer steeds met dat gezoem van de ventilator. De software WCE is gratis op internet te verkrijgen, met dit programma kun je op nog wat zenders extra beeld krijgen.

 

Martin

Easyvdr based VDR 1.7.29 server met als clients S100 & Kreatel vip 1710 / 1960 en hopelijk snel een Raspberry Pi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Mijn advies voor jou is, koop een
- visiosat G4 schotel
- lnb met een ruisgetal lager of gelijk aan 0.3 dB
- dreambox 500

Laat de firmware van de dreambox even met rust en zorg dat je met je schotel astra1 krijg.

Heb je dit onder de knie, koop dan een disqc 1-4 switch een 3 extra lnb's als uitbreiding.
Een disqc switch is een "schakellaar die door de ontvanger bedient word op afstand, de switch zit dicht in de buurt van de lnb's. 4 coaxkabel komen van de lnb's en eentje gaat van de switch naar de ontvanger

Je kan dan de volgende satellieten krijgen :
Hotbird - Astra 1 - Astra 3 - Astra 2

Hiermee heb je de belangrijkste satellieten te pakken.



[color:"green"]
Ok ik heb eens gekeken en zo een dreambox kost idd maar 200€ , dat valt op zich wel mee, ze verkopen er wel geen virosat , maar wel triax schotels, ik dacht een 80 cm model te nemen , als dit de juiste was. Waarvoor dient zo een firmware flash eigenlijk ? welke opties komen er dan bij? en moet je betalen dan voor met een sateliet te kijken ? je hebt toch gratis posten normaal ? en die betaalde posten moet je zelf programeren ? doe je dit dan op die smartcard? of waarom dient dit dan juist? ik zou al blij zijn met de nederlandse posten , en eventueel later dan zo een switch plaatsen voor ook de engelse posten te krijgen. Ik zocht een compleet paket dat ik zelf posten kon programeren en alles liefst gratis zou kunnen bekijken.Het leven van een tiener is al duur genoeg <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Greetz weedbolly en bedankt voor julie reactie's [/color]
Link naar reactie
Delen op andere sites

Posten ?? Wat is dat ?? Je bedoeld zeker zenders !!

 

Heel simpel gezegd:

 

Veel zenders zijn gecodeerd. dat heeft alles te maken met het betalen van uitzendrechten door de zender aan de makers van films, documentaires, voelbaluitzendrechten. Door iets te coderen daardoor kan men alleen beeld verkrijgen met een smardcard. Deze smardcard kan alleen gekocht en geregistreerd worden in het land, waar ook de zender voor bedoeld is.

 

Wil je dus de nederlandse zenders zien, dan zul je dus ook een smardcard van canal digitaal aan moeten schaffen. Zie ook www.canaldigitaal.nl

Dat zelfde geld voor de Belgische zenders, alleen deze kun je krijgen met een Belgisch adres. Ook voor duitse, engelse en noem maar op paketten.

 

Maar er zijn ook nog een heel aantal fta ( Free to air, vrij te ontvangen ) zenders. Met name de duitse publieke zenders ( astra 19.2 east ) is zo'n voorbeeld. Zie ook www.lyngsat.com

 

Citaat:
alles liefst gratis zou kunnen bekijken

 

En daar doen we dus niet aan !!!! Voor betaal zenders zul je de portemonee moeten trekken !!

 

Als je niet wilt betalen voor zenders, dan kun je het beste een gewone fta ontvangertje kopen. Dan heb je genoeg lol.

 

Citaat:
Waarvoor dient zo een firmware flash eigenlijk ?

 

Simpel uitgelegd: Bijvoorbeeld windows op een computer. Windows vista heeft bijvoorbeeld meer mogelijkheden dan bijv windows 3.11

Dus een beter besturingssysteem ( soms is dat een image ( linux ), soms programeer je een flash eprom ( flashen ) erop zetten.En wat dan de mogelijkheden zijn: Dat hangt er vanaf. Lezen is dan de beste optie, om daar achter te komen.

 

Citaat:
en die betaalde posten moet je zelf programeren ?

Dat is natuurlijk niet de opzet van de sateliet provider. Je moet namelijk een abonnement nemen van de satelietprovider ( voor nederland: canal digitaal ). Maar op sommige betaal pakketten kun je educatief ( testen ter lering ) naar kijken. Alhoewel dat steeds minder wordt. Voor de door jouw genoemde pakketten ( Sky UK, engeland; TVV, Tv Vlaanderen, belgie; Canaldigitaal, nederland ) gaat dat niet op.

 

Citaat:
Het leven van een tiener is al duur genoeg

 

Tsja, dan weet je nog niet wat je te wachten staat aan andere diverse onkosten, als je op je eigen benen wil staan. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> Dan is het nog veel duurder, en je moet ook nog voor werken <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tnx paardengek , ik begrijp het zo een beetje, en kan zowat tussen de regels meelezen.

 

is er ergens een zenderlijst van de free to air posten ofzo ?

En mss nog dan dat vraagje of elke schotel goed is of het perse een virgosat moet zijn <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Die smartcard houdt dus alle posten ? dan kun je ook er bij zetten ? en daar heb je dan die programmer voor nodig?

 

MVg iwan ( met een belgisch dialect <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> )

Link naar reactie
Delen op andere sites

is er ergens een zenderlijst van de free to air posten ofzo ?

 

Citaat:
is er ergens een zenderlijst van de free to air posten ofzo ?

 

De zenderlijst ( settingslijst ) hangt geheel af welke ontvanger je hebt. Voor een aantal ontvangers zijn er settingslijsten op internet te vinden, voor anderen moet je zelf een settingslijst maken door middel van een satelietscan door de ontvanger te doen.

 

 

Citaat:
En mss nog dan dat vraagje of elke schotel goed is of het perse een virgosat moet zijn
In principe is elke schotel goed genoeg, maar minimaal 78 cm raad ik wel aan. De prijs van zo'n schotel hangt af van de kwaliteit. Meestal een hoge kwaliteit betekent een langere levensduur, minder roest bijv.

 

 

Citaat:
Die smartcard houdt dus alle posten ?
Dat hangt helemaal af, welk abonnement je neemt.

 

Citaat:
dan kun je ook er bij zetten ? en daar heb je dan die programmer voor nodig?

Nee, je hebt dan een ontvanger nodig, welke deze smardcard kan lezen. Of voor een common interface ( CI ) ontvanger een CI module ( een CAM ), bijv een aston module. Een programmer heb je helemaal niet nodig !!

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je je met de dreambox het lekkerst gaat voelen. Die heeft ook een netwerkaansluiting, wat leuke extra opties biedt (opnemen op je PC disk bijvoorbeeld). Zoals gezegd valt er ook zonder thuisklussen al veel te kijken, de BBC is bijvoorbeeld helemaal gratis te ontvangen.

Voor educatief kijken moet je niet op dit board zijn, maar bij meneer Google.

Voor de krappe portemonnee zou ik aanraden om het 2dehands forum in de gaten te houden. Zo'n tweedehandsje is meestal ook al prettiger ingericht dan een gloednieuwe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan denk ik dat ik voor de dreambox ga gaan ja ,ik zal strax eens een paketje uitzoeken en dit posten , zoals ik het denk te gaan halen op 10 juli ( mijn b-day <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> eindelijk geen tiener meer !!) , nu blijkbaar een familie lid ook over een dreambox beschikt ga ik zaterdag eens een demo krijgen van zijn mogelijkheden :-)

 

mischien nog tips voor LNB dan , want ik zie er duo , quatro zelfs en single

 

een single 0,3 db max tov een duo wat is het verschil ?

wat doet een disque ofzoiets in saenwerking met de LNB dan juist ? want is niet zo duur zo een apperaatje

 

Alvast bedankt voor de reactie's , gisteren twijfelde ik even als het wel een goed idee was om een sateliet te halen , maar zo te horen kun je er toch een serieuse portie fun mee beleven.

 

Groetjes, iwan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maximun Digital Universal Single LNB 0,3 dB || 10€

Maximum DiSEqC 2/1 Switch || 10€

Dreambox DM 500-SI + Card || 220€

Triax schotel 78 cm Triax schotel 78 cm || 40€

Premiumprogrammer || 20€

 

dit is nu wat ik denk aan te schaffen , heb die diseqc er al maar bij gezet maar snap er de bedoeling niet echt van , maar zou graag ook weten wat jullie van de prijs vinde van die dreambox , is dat duur , tis met smartcard dus vind het een koopje als je ziet wat zo een kaart kost

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die prijs voor een (nieuwe, neem ik aan?) DB 500 + smartcard lijkt me juist bijzonder weinig. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Even om alle domme fouten te vermijden: er zijn verschillende DB's - voor kabel, terrestrische ontvangst en satelliet. Zorg er dus voor dat je een DVB-S(atteliet)-versie hebt!

 

Weet niet hoe het creatief kijken met Dreamboxen praktisch in z'n werk gaat, maar een programmer heb je er niet bij nodig - gaat rechtstreeks via de PC.

 

DiSecQ-switch heb je nodig als je tussen meerdere lnb's wil schakelen. (Er zijn er voor 2,4,8 en 10 lnb's). Bedoeling is dan (even uitgaande van die 78 cm Triax) verschillende lnb's op een zogeheten multifeed-houder te zetten. Switch is dus niet nodig zolang je maar met één lnb werkt.

 

Prijzen lijken me ok. Die schotel kan je tweedehands ook nog wel voor de helft van de prijs vinden of zo, maar ja, die moet dan maar net door iemand uit de buurt aangeboden worden...

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...