Ga naar inhoud


BVN op Aruba eigenlijk BVB


sathopper

Aanbevolen berichten

Ik zit momenteel op Aruba en hier zetten ze BVN op het kabelnet. Wat mij opviel is dat ik alleen maar belgische uitzendingen zie. Van de week zag ik wel een NL film voorbij komen weet alleen niet van welke omroep want ik heb hem niet afgekeken. Nedelands nieuws is er niet te zien zoals BVN in NL op de schotel. Een zwak aftreksel dus helaas want van de 50 kanalen hier op de CAI is alleen CNN en USA een beetje interessant. De rest is bagger <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />.

Teletext zoals bekend bestaat hier niet heb je dus ook niets aan <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Het NTSC beeld is ook op elke TV (plasma,TFTen CRT) ook bagger. Wel appart want als ik een NTSC film of serie thuis kijk ziet dat er beter uit.

 

BVB = beste van Belgie

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik was natuurlijk benieuwd en heb even op de site van BVN gekeken, maar ik denk gewoon dat je op het verkeerde moment hebt gekeken. Vanwege de actulaiteit wordt het Nederlandse nieuws idd alleen 's avonds (lokale tijd) uitgezonden.

 

Voor de geïnteresseerden bijgevoegd de TV-gids voor de Caraïben van vandaag (is alleen met een omweg te komen op hun site).

1385504-20070629_aruba.pdf

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

te ontvangen zonder kabel.

Er staat nl 1 zender op ''Hooiberg'' en die zend uit in band 3,net iets boven Kan 7.

Het systeem is slecht dat NTSC,de naam zegt het al.

NEVER

THE

SAME

COLOUR

Je mist 100 beeldlijnen,vandaar dat het ook altijd wazig is.

Maargoed,zeg maar zo,beter iets dan niets <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb op verschillende momenten van de dag gekeken maar alleen maar belgische spelletjes en nieuws te zien. Ik zit hier tot zondag dus ik zal het met de gids erbij nog eens gaan bekijken.

 

Nog even over het NTSC verhaal,zelfs op kleine CRT tv's kun je hier de beeldlijnen met gemak tellen. Ik heb thuis een behoorlijk aantal echte orginele NTSC DVD's en die zien er toch op mijn breedbeeld apparaat echt wel goed uit. Mogelijk ligt het hier aan de toestellen. Scart hebben ze echt nog nooit van gehoord. S-VHS zie je soms maar daar kun je niets mee. Beeld rechtstreeks van een DVB ontvanger heb ik hier nog niet gezien er wordt hier nog erg veel analoog gekeken. Leuk is wel de hoge elevatie van de sats in vergelijking met NL (geen gezicht met die ofset schotels).

 

Je ziet hier wel veel C-Band prime focus schotels die staan weg te rotten in de zoute zeelucht(jammer). Soms zijn ze nog in gebruik bij de hotels.

 

Kan helaas BVN niet uit de lucht halen om het beeld te checken hier staat alleen maar een kabel TV. Appart is wel hier zitten toch zeker 50 zenders analoog op de CAI best redelijke kwaliteit terwijl ze bij ons maar amper 25 zenders storingsvrij op de CAI kunnen krijgen.

 

Zal nog wel even een paar leuke (trieste) foto's maken <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

 

er zit er al één bij als bijlage.

 

Vanmorgen inderdaad NL programma's de programmering voor locale tijd hier is dus anders. s'avonds is alleen maar belgisch.

post-1896-1318259274,2213_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Vanmorgen inderdaad NL programma's de programmering voor locale tijd hier is dus anders. s'avonds is alleen maar belgisch.


Als ik naar de gids (voor de Antillen, lokale tijd) kijk zegt die wat anders.. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

en daarnaast is er nog internet. NTSC heeft ook nog voordelen hoor en dat is de hogere frame-rate per seconden.

BVN geeft ook Nederlands nieuws en studio sport. Ook actualiteiten zoals NOVA dus je zult echt op een verkeerd moment gekeken hebben.

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Oh.... oh..Svetik gaat hier vast op reageren

Ik heb het gezien hoor..!

Ga er niet meer op reageren. Tegen dit starre volksgeloof kan ik toch niet op.

Jeanne 'd Arc hebben ze ook op de brandstapel gegooid omdat ze d'r niet wilden geloven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben er in curacao mee bezig geweest..

BVN is via telstar 10 te onvangen.(90cm funke)

 

(trouwens daar met dreambox ..(evocam) heel dishnetworks open AU. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />)

op 119 en 110 graden (1.80 schotel)

één ding is zeker, maar ik ben vergeten wat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens vrienden van mij, wonenende op St. Maarten, één van de bovenwindse Antillen, is BVN gewoon te ontvangen met elke digitale ontvanger, en een 90 cm schoteltje. Via de scart op een NTSC (volgens mij zeiden de mensen vroeger op St. Maarten: Never Twice the Same Color!) is best een goed beeld,in ieder geval stukken beter dan het signaal van de kabelt.v.'s!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok ik ben retour afzender. Op de valreep nog een mooie foto van een draaibare Prime focus gemaakt (zie bijlage. Deze ziet er nog aardig uit. Bij de meeste is het reflecterende materiaal (gaas ed) aan flarden.

 

De laatste 2 dagen meer nederlandse programmering op BVN gezien tussen 24.00 en 10.00 s'morgens dus valt achteraf wel mee. s'avonds alleen maar Belgisch geneuzel.

post-1896-1318259274,2481_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik zit hier momenteel in Chicago, en het beeld van de analoge kabel is niet beter of slechter dan de analoge kabel in Vlaanderen. Absoluut geen kleurverandering (zoals zo veel over geluld wordt), het is merkbaar minder scherp dan PAL, maar je mag gewoon niet zo dichtbij zitten als bij een PAL-toestel. Da's het enige merkbare verschil. Anders zie je de lijnen echt heel duidelijk.

En, zoals iemand al zei, de huidskleuren zien er véél beter uit dan in PAL.

Philips DSR 7121, Multytenne Single en TV-Vlaanderen toppakket

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...