Ga naar inhoud


Slecht ontvangst Discovery


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo all,

 

sinds een week kan ik Discovery niet meer goed ontvangen hier in Ede. Ik ben van bouqet 4 alle kanalen langs geweest, 24 56 enz sterke is 99% maar kwaliteit is rond uit waardeloos. Het vreemde is dat kanaal 33 smilde wel 99% kwaliteit sterkte is maar krijg hier niets op binnen? Alle andere zenders werken wel goed.

 

Mvg Erwin.

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoi Erwin,

 

ik woon ook in Ede (omg. Maandereng) en ontvang hier Discovery op ch. 24, met

sterkte 83% (Bouquet 4) ik gebruik als antenne een Camping Antenne, het is een Soundex - DAE 302 (Gain op UHF 20 tot 24 dB) een antenne met een versterker dus, hij staat nu hier vertikaal gepolariseerd ri. Zuidoost te kijken richting Wesel/Kleef. Welke zender ik nu pak eigenlijk is mij op dit moment ook niet helemaal duidelijk. Maar het is dus of Amersfoort of Lopik/Utrecht of Hilversum. De antenne staat bij mij binnenshuis op zolder op iets van 12 a 15m. hoogte. Voor wat betreft ch.24 is dat een beetje dan op de achterkant vd. antenne in mijn geval. Op ch.33 geeft de antenne een signaal van 88% maar de ontvanger kan er geen goede MUX uit opmaken. De gebruikte ontvanger is de Samsung Twintuner SMT 1100T. Met deze opstelling hoop ik wannneer Arnhem ook in de lucht komt het complete digitenne paket goed te ontvangen tezamen met Duitse Blok. Voor mij werkt ch.48 momenteel het beste met duits blok ch46 is minder heb jij ook die ervaring of kan jij meerdere duitse pakketen binnen krijgen?

 

grt.

 

Marc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marc,

 

ik heb een Funke buiten antenne. Maar kan geen Duitse zenders onvangen. Dit komt omdat ik op 1 hoog woon van een flat en andere flats het signaal blokkeren richting Duitsland.

 

Mvg Erwin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in Ede in de wijk Rietkampen (vlak bij de studio van Lukien) en heb momenteel ook grote moeite met het ontvangen van de multiplex waarin Discovery zit. Alleen als ik de antenne (een Verticaal opgestelde rasterantenne) naar het zuiden richting de zenders Nijmegen/Oss draai heb ik ze in voldoende sterkte om er wat van te maken of als ik de antenne in Noord-Westelijke richting draai ontvang ik ze goed via de zenders Amersfoort/Hilversum. Apeldoorn op de hoge kanalen is gewoonweg niet te doen hier.

 

Ik wacht ook met spanning het moment af dat Arnhem volledig in de lucht komt.

 

Wat de Duitsers betreft heb ik vooral problemen met kanaal 46 en 48 omdat mijn antenne verticaal staat en die twee kanalen horizontaal worden uitgezonden. De rest komt in voldoende kwaliteit door om er naar te kunnen kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ch.48 is Sender: Kleve(Bresserberg) H ERP 5kw. & Wesel(Büderich) V ERP 50kw.

dus ik denk dat het op ch.48 voor merendeel het verticale gepol. signaal bij ons in Ede het hardst binnenkomt. op ch.46 is dat net zo, Kleve(Bresserberg) H ERP 5kw. & Wesel(Büderich) V ERP 50kw ! is resp. WDR Bouquet 1 & WDR Bouquet 2 zie: http://www.ukwtv.de/sender-tabelle/index.html

Dus je antenne opstelling is op zich juist ! verticaal dus ! ik denk dat je ook net als mij verder de hoogte in moet met je antenne's dat is iets waar ik zelf ook mee zit <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> en een oplossing voor moet zien te verzinnen ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

In Veenendaal-West op de zolder met een naar het westen gerichte rasterantenne (vertikaal opgesteld) toch goede resultaten. Ontvangst op kanaal 24, welke lokatie is onduidelijk, kan Utrecht, Amersfoort of Hilversum zijn.

Ik gebruik wel een antenneversterker (34dB versterking).

 

disc.jpg

 

Grt, Matthijs

Gigablue UHD Trio 4k met OpenATV 7.1 / Octagon SF8008 met OpenATV 6.4

Imperial DABman i150, DAB+, FM, Internetradio

Visiosat Big Bisat / Triax 64cm met:
42 * 39 * 36 * 33 * 28.5 * 23.5 * 19.2 * 16 * 13 * 10 * 9 * 4.8 * 3 gr oost / 1 gr west

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo All,

 

vreemd genoeg sinds maandag heb ik weer 99% kwaliteits sterkte. Zou de KPN soms meekijken <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Mvg Erwin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...