Ga naar inhoud


7000, Library -> Live geen beeld


Gast martin_123

Aanbevolen berichten

Ook met versie 214.15 blijf ik het probleem houden dat wanneer ik een aantal opgenomen programma's bekeken heb (welke ook al gedocodeerd waren) dat wanneer ik terugschakel naar "live mode" ik dus geen beeld meer krijg. Alleen FTA werkt nog. Opvragen van kaartgegevens via het CI menu gaat ook niet meer, er blijft maar staan "wachten op CI". Standby in weer inschakelen is voldoende om weer beeld te krijgen. Tijdens het kijken van opgenomen programma's spoel ik reclame versneld door (zoals iedereen zou doen).

 

Iemand enig idee wat te doen, ben ik te ongeduldig (moet ik enige minuten wachten en komt er dan (misschien) beeld? Nog steeds meer mensen met dit zelfde probleem?

 

Alvast dank voor de reacties,

Martin

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit probleem zou met deze firmware niet moeten optreden.

Heb je na de upgrade een volledoge fabrieksreset en daarna een reboot gedaan? Dit soort problemen wijst in de richting dat dit nog moet gebeuren.

Denk eraan dat je daarmee al je instellingen kwijt bent. Vooral de antenne/instellingen zijn natuurlijk zeer belangrijk: opschrijven dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een gelijkaardig probleem heb ik ook.

Wanneer ik vanuit de library terugkeer naar 'live', dan heeft 't beeld regelmatig last van 'freezes'.

Ofwel heb ik na zo'n 2 minuten terug normaal beeld ofwel wordt 't beeld zwart. Enige oplossing: standby drukken & terug aanzetten.

 

Regelmatig programmeer ik enkele uitzendingen via de EPG. In de meeste gevallen worden de programma's goed opgenomen en zijn deze reeds gedecodeerd (laatste firmware) wanneer ik ze wil bekijken achteraf.

Soms heb ik echter ook dat de film volledig in 't zwart is (geen beeld en geen geluid). Als ik hiervoor beter een ander 'topic' open, laat gerust maar weten dan.

- VU+ Duo met OpenPli, TVV Basic+ abo --> Basic Light

- Triax 78 met multiblock 13-19,1-23-28,2

- Panasonic TX-P46G10 full HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren de fabrieksinstellingen terug gezet en daarna een reboot uitgevoerd. Echter daarna was er geen signaal meer op de scartuitgangen. De ontvanger reageerde wel op de afstandbediening, selecteren van het menu gaf dit netjes op het display aan echter op de tv helemaal niets, alleen een zwart scherm.

 

Nogmaals 2x een reboot uitgevoerd echter nog steeds geen beeld. Na het uittrekken van de netspanningsstekker en deze na een 10-tal seconden weer insteken was er gelukkig weer een signaal op de scartuitgang want de tv gaf weer beeld. Echter all instellingen (antenne, persoonlijke planner) waren nog gewoon aanwezig. Wel kwam er naar het terugzetten van de fabrieksinstellingen het opstartscherm met de rode letters en meldingen als ci-init e.d. Daarna was er ook nog gewoon beeld, na de reboot daarna plotseling niet meer.

 

Dus nog maar een keer proberen? (want ik neem aan dat er het 1 en ander mis is gegaan). En dan maar hopen dat er deze keer wel een signaal op de scartuitgang komt direct na de reboot.

 

Met vriendelijke groet,

Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even voor de duidelijkheid: een reboot betekent > 10 sec de spanning er af. Dat kan prima met de netschakelaar aan de achterzijde. Omdat er. nadat je de steker eruit hebt gehad, een ander resultaat is dan met je reboots daarvoor, heb ik de indruk dat die reboots niet goed zijn uitgevoerd.

Als ik jou was, zou ik het volgende ritueel uitvoeren:

1- Firmware-update naar de 1.4.....nogmaals uitvoeren (heb je dat met de suite via USB gedaan?);

2- fabrieksinstellingen terugzetten. Dat gaat wel eens niet goed: de volgende melding moet zijn "voer pincode in voor HDD-format". Die format is niet nodig (met Exit omzeilen), maar die melding moet wel komen. Komt die niet, dan nogmaals etc, net zolang tot dat goed gaat. Daarna reboot (doe maar 20 sec, dat kost niets). Na de reboot komt automatisch de "eerste installatie wizard": die doorloop je, waarna je je eigen instellingen kunt zetten.

Als je klaar bent: voer nogmaals een reboot uit. Het gebeurt wel eens, dat met bovenstaande procedure iets fout gaat: dat zie je, doordat dan na deze reboot er iets mis is met je instellingen. Als alles nu nog goed staat, mag je er van uitgaan dat het ook goed is. Ga nu kijken of je oorspronkelijke probleem is opgelost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reactie Rob.

 

1) Firmware update 1.4 had ik vanaf USB-stick gedaan. Ging goed en lekker snel.

2) De format melding heb ik niet gezien. Zal het vanavond proberen totdat de melding verschijnt. Mocht het niet lukken dan zal ik versie 1.4 van de firmware er nogmaals opzetten.

 

Met vriendelijke groet,

Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het terugzetten van de fabrieksinstellingen is bij de tweede poging wel gelukt. Nog geen opgenomen programma's gekeken dus weet nog niet of het geholpen heeft.

 

Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Ik heb mijn inverto bij de dealer na laten kijken en die hebben een kaartje opnieuw geinstalleerd? Resultaat. Beeldkwaliteit is omhooggegaan van 61% naar 81 % en geen problemen meer met schakelen van opgenomen beelden naar live beelden. Misschien een idee/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of het schakelen tussen library en live beeld nu wel vlekkeloos gaat weet ik niet omdat ik tot op heden nog geen opgenomen programma heb gekeken.

 

Echter er is nu wel een ander probleem: de hdd en ventilator gaan nooit meer uit. Spanningsloos (echt de netstekker eruit) maken helpt niet, na de spanning er weer op gaan hdd en ventilator weer aan en nooit meer uit. Dit is zelfs het geval voordat je het apparaat uit standby haalt na de spanning er weer op begint alles weer te draaien.

 

Ik denk aan een decodering welke niet lukt (heb dit nog niet gecontroleerd in de library). Als dit niet het geval is weer een keer de fabrieksinstellingen erin zetten (of zelfs de firmware nog een keer updaten?)

 

Groeten,

Martin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
...... Als dit niet het geval is weer een keer de fabrieksinstellingen erin zetten (of zelfs de firmware nog een keer updaten?


Ja. Als problemen echt niet oplosbaar zijn, en daar ziet het bij jou wel naar uit, is dat vaak de oplossing.
Nog meer zekerheid geeft Het Geheime Recept (terug naar de 1.2..160, fabrieksreset, reboot, upgrade naar...., fabrieksreset, reboot en instellingen weer goed zetten). Dat is een heel werk, maar geeft de meeste kans op een goed resultaat.
Het lijkt of er soms, na meerdere upgrades "residuen"van vorige firmwareversies en/of instellingen achter blijven. Met bovenstaande werkwijze ben je die kwijt, zo heeft de praktijk geleerd.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelfs het geheime recept bied in deze geen soelaas. Het decoderen lukt om 1 of andere reden niet. Als ik auto decoderen uitzet is het apparaat netjes stil. Met auto decoderen aan, staat die de volgende ochtend nog steeds aan en heeft niets gedecodeerd. Ik heb de oudste gecodeerde opname weggegooid (in de hoop dat het daar aan lag) maar dat helpt niet. Alle opnamen zijn van deze maand en al reeds aan het begin van de maand heb ik een update gehad dus dat kan het volgens mij ook niet zijn.

 

Wat ik nu alleen nog kan bedenken is een format van de harddisk maar daar zit ik eigenlijk niet op te wachten. Of alles voor het eind van de maand kijken maar of dat gaat lukken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tsja....zelfde probleem hier (af en toe). Is eigenlijk geen probleem meer maar een vast gegeven........oplossing: onbekend


Stabiliteit Public beta 1.4.214.15

--------------------------------------------------------------------------------

Ik gebruik genoemde laatste release Public beta 1.4.214.15 nu ongeveer een maand, met wisselend resultaat. Op zich is het in potentie een goede verbetering t.o.v. de voorgaande. So far, so good!

Echter...
Het meest frusterende aan deze versie is voor mij de instabiliteit, zo lijkt alles goed te werken, maar net als je tervreden achterover wilt gaan leunen, werkt er weer iets niet als verwacht!

Met name het regelmatig verloren gaan van de ontvangst KWALITEIT leidt tot veel ongenoegen.

Voorbeeld:
Stel je hebt naar een opgenomen film zitten kijken > schakelt terug naar 'normaal' tv kijken > soms verschijnt het doorgestreepte schoteltje dan! Gevolg: geen beeld
Als je dan kijkt naar het antenne signaal, dan is er wel signaal STERKTE, maar geen KWALITEIT!
Terug switchen naar de uitgangspositie levert (soms) weer gewoon beeld, soms ook niet, dan moet er een reboot aan te pas komen.
Er zit geen logica of consequent gedrag in, en dat is heel vervelend, je moet maar afwachten wat er gebeurt als je eens wat heen en weer schakelt tussen de verschillende mogelijkheden, soms gaat het goed, soms gaat het fout.

Opmerking:
Het niet correct terug komen in de ontvangst mode is m.i.z. dé reden van een aantal gemelde problemen!

Ik hoop van ganzerharte dat de nog verwachte upgrades (wanneer kunnen we deze nu eens verwachten?) eens wat meer stabiliteit bieden, meer functionaliteit verwacht ik al niet meer, ik zou tevreden zijn met een bugfree en STABIEL product met de huidige funtionaliteit, of is dit nu teveel gevraagd...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een nieuwe maand dus maar een format van de hdd gedaan met als resultaat dat automatisch decoderen nu weer correct werkt <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik gebruik genoemde laatste release Public beta 1.4.214.15 nu ongeveer een maand, met wisselend resultaat. ....
Echter...
Het meest frusterende aan deze versie is voor mij de instabiliteit, zo lijkt alles goed te werken, maar net als je tevreden achterover wilt gaan leunen, werkt er weer iets niet als verwacht!

Met name het regelmatig verloren gaan van de ontvangst KWALITEIT leidt tot veel ongenoegen.

Voorbeeld:
Stel je hebt naar een opgenomen film zitten kijken > schakelt terug naar 'normaal' tv kijken > soms verschijnt het doorgestreepte schoteltje dan! Gevolg: geen beeld
Als je dan kijkt naar het antenne signaal, dan is er wel signaal STERKTE, maar geen KWALITEIT!
Terug switchen naar de uitgangspositie levert (soms) weer gewoon beeld, soms ook niet, dan moet er een reboot aan te pas komen.
Er zit geen logica of consequent gedrag in, en dat is heel vervelend, je moet maar afwachten wat er gebeurt als je eens wat heen en weer schakelt tussen de verschillende mogelijkheden, soms gaat het goed, soms gaat het fout.

Dit is nu juist één van de dingen die in de OTA-versie is opgelost.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...