Ga naar inhoud


Nokia media master 9500 XX:XX* op display


radioalbatros

Aanbevolen berichten

De Nokia mediamaster 9500 had rara kuren dus ik dacht effen met BDM interface een keer alles er opnieuw inzetten. Heb een BDM inteface gemaakt en aangesloten volgens de beschrijving op hoofdprint onder het modem. Maar als ik dan de 9500 onder spanning zet gebeurt er niks ook display komt niks op ook geen leds.

Haal ik dan de BDM weer los en start dan de 9500 weer op geeft die C+2.5 en daarna XX:XX* . Kan er nu helemaal niks meer mee beginnen. Wat moet ik doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb je al een reset uitgevoerd ? (Nokia 9500 uit stopkontakt dan up en down knop ingedrukt houden. Steek dan de stekker er terug in daarna knoppen loslaten)

 

Indien dat niet helpt kan je op deze link eens kijken. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de BDM-interface moet gebruiken.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk programma heb je gebruikt en weet je zeker dat de BDM-interface naar behoren werkt? Ik lees niet dat je de jumper hebt geplaatst.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben alweer de hele avond aan het klooien en nog steeds geen resultaat.De nodige links en files nog maar weer eens doorgelezen. Ben er inmiddels wel achter dat de bootloader al B200uns is in deze 9500. Dus dan zou ik in principe het moeten afkunnen met verbinding te maken via de seriele poort.

Heb mijn oude 486 eens weer aan gesloten waar nog windows 98 op stond. Ik heb op deze pc geprobeert via dvbedit voor win 98 verbinding te krijgen met de 9500. Via een ander pc met XP en dan met Dvbedit61 versie : Mediamaster didn't responce on the serial port. Heb de seriele poort instelling 9600 19200 38400 zowel in de pc als in dvbedit aangepast maar telkens de zelfde foutmelding.

Weet iemand wat de seriele poort instelling standaard is voor 9500 met C+25 software? Omdat deze nu niet meer doorstart kan ik ook niks uitlezen in de menu's. Nulmodem kabel moet goed zijn zie bijlage. Is er iemand die me verder kan helpen? Baal er verschrikkelijk van omdat deze ook nog niet van mij is en de mensen hem niet zolang willen missen. Als het voor mezelf was heb ik wel tijd om dagen lang te klooien. Leer je weer van maar nu ....

1392704-NulmodemkabeltbvNokiamediamaster.doc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens met het programma Transbox Pro. Als het alleen voor de firmware is gebruik je best Transboxdemo. De demoversie maakt gemakkelijker verbinding via de seriële poort maar deze kan de bootloader niet installeren.

Voor verbinding met BDM is er ook TransBDM.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het werkt weer. Met mm-dbox-diagnostic was het enige programma dat verbinding kreeg met 9500. Firmware default ensetting default gedaan en toen kwam weer op het display Welcome te staan en toen kon je alles weer instellen via afstandsbediening. Heb nog geprobeert om de zenderlijst er met pc in te zetten maar dit lukt nog steeds niet via nul modem kabel?

Maar hij doet het weer. Als bijlage dat diagnostic programma.

1392788-mm_dbox_diagnostic.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mediamaster didn't responce on the serial port. Heb de seriele poort instelling 9600 19200 38400 zowel in de pc als in dvbedit aangepast maar telkens de zelfde foutmelding.

 

 

Lijkt er op dat je de verkeerde kabel hebt. Serieel ipv 0 modem.

You know when you've been shagged.

I like receivers who give me pleasure.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mojo

Ik heb de aansluitgegevens van de gebruikte kabel in bijlage van reactie 13-07-2007 22.17 uur staan. Volgens mij moet dat goed zijn.

 

Weet niet wat er met dit apparaat is maar bij scannen van zenders heeft die ned 1,2,3 wel gevonden maar geeft nu weer: Geen (of slecht) signaal.

Sluit ik op dezelfde schotelaansluiting een Nokia Dbox heb ik een knetter hard signaal op de nederlandse zenders. De rest van de nederlandse zenders rtl4,5,6 sbs6 net 5 veronica bvn kan die ook allemaal niet vinden. De regionalen wel weer.

Ik voer wel de juiste transponder frequentie in van de ned zenders maar vind ze niet wel van allerlei andere zenders maar niet die ik hebben moet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
Mooi zo

Ben blij dat het je gelukt is.
Nu behoor je tot de specialisten


hoe meer zielen hoe meer ..... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


Afgemeten aan het aantal postings hier , is het een uitstervend ras <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Het verschil tussen theorie en praktijk is mijn uitdaging .
Octagon SF8008 4K   Edision Primo IP S2  Dr.HD F16  

1.8 m ChannelMaster Offset in tuin 53º E - 45º W Jaeger SMR 1224 Usals met 5 Lnb wisselaar 2x Ka - Ku - C band Lin / Circ

1.2 m Echostar Offset  aan schuur  53º E    34.5 W   Twoteck Twinrotor met 3 Lnb wisselaar Ku - Ku low - Ka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...