Ga naar inhoud


Zoutzuur op plastic


mietde

Aanbevolen berichten

Wil/ga een ladder kopen en de particuliere verkoper zegt dat de kunstof delen aan de zijkanten van de sporten lichte vlekjes vertonen omdat ze in aanraking zijn gekomen met een zoutzuuroplossing.

Het zou dus alleen een optische kwestie betreffen.

Ervan uitgaande dat er speciale kunstof tanks zijn voor zoutzuuroplossingen en de kunstofdelen van de trap zeker wel van een hoge kwaliteit zijn lijkt het me dat het niet zo'n kwaad kan.

Daarentegen gaat het niet om een speelgoedauto maar om een ladder en als ik op een meter of 4 hoog sta dan moeten ook op de lange termijn de kunstof delen wel hun oorspronkelijke vorm en stevigheid behouden.

 

Kan ik ervan uitgaan dat het alleen een cosmetische "aandoening" betreft of is de kans toch groot dat het kunstof ook in de "kern" verrot is?

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als er enkel verkleurings vlekjes zichtbaar zijn zou ik mij geen zorgen maken.

Let op indien het een aluminium ladder betreft, kijk dan even of er contactsporen zijn met het metaal. Zoutzuur tast wel metalen aan. Natuurlijk mag je het niet overdrijven, het is niet zo dat de ladder in een bad zoutzuur heeft gelegen. Indien je op het aluminium geen korrelige structuur ziet is alles ok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ik zou bij een ladder geen risiko nemen want hoe kan je zien of er geen zoutzuur onder het plastic is gekomen. En het lijkt me erg pijnlijk als je boven op de ladder erachter komt dat er toch iets mis is.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zoutzuur tast geen alminium aan en ook geen plastik

ik werk er wekelijks mee

alminium word wel aangetast door caustic soda <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoutzuur (HCl) tast wel degelijk aluminium aan. En de plastiek voor HCl in te verpakken is Cautex, dus niet het gewone plastiek. En ik werk ook veel met HCl, in labo en op tankscheepvaart.

Link naar reactie
Delen op andere sites

er worden hier gekke verhalen verteld <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />, ten eerste dat zoutzuur de reden voor verkleuring zouden zijn , dat kan maar gaat hier dan niet om de plastic maar om de kleurstof en misschien de weekmakers in het plastic. maar kan evengoed komen door de zon !! in principe kan zoutzuur het plastic niet weeker maken zou geweldig zijn , los je eindelijk het mileu probleem op met zure regen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />, trouwens over welke sterkte hcl praten we , lijkt me sterk dat een 30% oplossing gebruikt wordt <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />, verder hcl kan de al2o3 oplossen( aloxide) krijg je dus in principe al+++ wat weer met zuurstof reageert tot al2o3 je ziet dus even mooi blank al , naoh reageert dus ook zo maar dan zie je het direct aloh3 wat niet stabiel is wordt al2o3. en nooit alumium oppoetsen he <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

maar kortom is de trap wel van al , niet gewoon yzer ?? en de verkleuring is dus volgens mij meer zon dat oplosmiddel dat de oorzaak is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na de trap gekocht te hebben bleek er een soort van kalk of zo op de plastic covers te zitten.

Één cover was kapot en de aluminium las ziet er gewoon perfect uit.

De verkoper vertelde dat het zoutzuur was maar dat was het zeker niet.

 

Alle onderdelen van de trap zijn gewoon los te koop, dus ook de plastic trede covers.

 

Enige wat jammer is is dat het een 4x4 ladder betreft en dat ik eigenlijk een 4x5 wil.

 

Wat er nu feitelijk op gemorst is is dus helemaal de vraag, zoutzuur was het wat mij betreft iig niet of het moet een wel heel lichte oplossing geweest zijn.

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeker weten dat hcl aluminium aantast.

Als je hcl op aluminium gooit/lekt dan kun je erop wachten tot er een gat invalt.(begint te schuimen en weg is het)

Wij maken per dag op het werk meer dan 150 ton hcl 30%.

Voor ons is het een bijproduct want eigenlijk is het eerst 100% hcl gas dan onzuiver 36 % hcl, en dan na schoongemaakt te zijn 30 % zeer zuivere hcl.

 

Moi Brombeer. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...