Ga naar inhoud


[500] signal to noise ratio


woestijnplant

Aanbevolen berichten

ik heb geen beeld(dm500), als ik een transponder scan doe zit snr op max 65 (image is pli). de dm500 vervangt een simple fta ontvanger welke bvn op astra goed weergeeft. als ik een digisat pro er tussen plaats heb ik met de fta een waarde van +/- 68. met de dreambox zakt dit naar 45. is het normaal dat de dream mijn signaal verzwakt, staat de schotel niet goed gericht, of zie ik iets over het hoofd?

alvast bedankt

 

ps welk is de minimum snr waarde om beeld te krijgen op de dreambox

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ga er maar vanuit dat je buitenopstelling niet goed genoeg is.

Denk aan schotel iets verwaaid, Slechte LNB of f-connectors c.q. coax kabels. Een dreambox heeft gewoon een goed signaal nodig, andere ontvangers zijn daar wat minder kieskeurig in.

 

SNR van 45% zegt voor de dreambox dat er geen signaal is. Boven de 60 a 65 % krijg je beeld, maar dat kan nog blokken. Je moet minimaal een snr kunnen verkrijgen van 80 a 95%. Dat is wel afhankelijk van de schotel grootte.

 

P.S. Welkom op sat4all!! <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Met vriendelijke groet, paardengek

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar reactie
Delen op andere sites

dank je,

dat mijn installatie misschien niet ideaal is begrijp ik (zal eens met een andere schotel proberen) maar dat ik met een digitale satfinder zonder iets aan de installatie te veranderen een vééél lagere waarde krijg lijkt me een beetje vreemd. heeft de ontvanger dan ook invloed op het ontvangen signaal? ik ga er van uit zoals je zegt dat schotel, lnb en kabels voor het goede signaal zorgen en niet dat de ontvanger in zulke mate het signaal verzwakt dat geen beeld meer mogelijk is

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok, ik heb een nieuwe triax schotel en monoblock gekocht. dit werkt nu perfect, ik heb een onvergetelijke newbie fout gemaakt <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

door mijn lnb te vervangen door een monoblock, wat je moet uitrichten op hotbird had ik direkt terug signaal. ik had dus niet bvn op astra maar op hotbird en zat er dus compleet naast. geen wonder dat ik geen lock kon krijgen op astra.

alvast bedankt voor alle reacties

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...