Ga naar inhoud


Letterbox DVD omzetten naar anamorph


Aanbevolen berichten

Ik heb hier 2 schitterende films in mijn collectie, Leon en Boondock Saints, maar helaas zijn deze op DVD uitgegeven in letterbox formaat. Nu wil ik die omzetten naar anamorphe beeldformaat (beeldkwaliteit zal niet verbeteren maar ik vind het fijner om niet met mijn tv te hoeven inzoomen).

Heb de DVD (leon in dit geval) geript naar mijn harde schijf, de eerste .vob file van de hoofdfilm kon ik direct met tmpgenc omzetten naar een anamorphe mpeg-2 file. De 2de vob file kon ik niet openen met tmpgenc (beveiliging waarschijnlijk). Geprobeerd met virtualdub om te zetten naar een avi maar dan liep het geluid niet synchroom. Ge-demuxed naar een m2v en ac3 file maar de ac3 file gaat ook niet open met tmpgenc.

 

Is er 1 simpele stappenreeks die ik moet volgen? wat kan ik het beste doen zodat alle vob bestanden gewoon geladen kunnen worden in tmpgenc en ik ze kan converteren? of een goede ac3 convertor waardoor het geluid even lang loopt als het beeld. Als de vraag al eens is gesteld mijn excuses voor dit topic dan, maar met de search kon ik niet direct iets vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


oké, het is gelukt om de film om te zetten naar anamorphe mpeg-2 bestanden (oplossing was de vob bestanden appart te demuxen en in het demux programma inschakelen om naar .wav om te zetten)

 

Nu kan ik hem omzetten naar dvd bestanden met "tmpgenc dvd author" maar ik zou nu ook graag nederlandse subtitles toevoegen die niet op de originele DVD stonden (engelse import dvd). Ik heb subtitles gedownload in .srt formaat, om die bij een divx film op een cd'tje te branden is heel makkelijk, maar hoe voeg je die toe aan een DVD? (wou het originele bericht bewerken en de topic titel aanpassen zoals op alle andere forums werkt, maar hier mag dat blijkbaar niet meer een bepaalde tijd nadat het bericht is geplaatst <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...