Ga naar inhoud


USB Smart Card Reader voor Digitenne


hweijs

Aanbevolen berichten

Ik ben in het bezit van een PCTV Hybrid ExpressCard (van Pinnacle) en kan hierdoor via een laptop het digitale signaal uit de lucht halen. Ik kan dan alleen de Free-To-Air programma's ontvangen. De gecodeerde zenders (o.a. RTL4 en SBS6) wil ik ook ontvangen dmv een smartcard van Digitenne. Het ligt voor de hand om dit te doen dmv het aansluiten van een smartcardreader op de laptop. Is dit mogelijk en zoja waar is deze smartcardreader te koop. Er bestaat wel een USB Digitenne tuner (met ingebouwde smartcardreader) voor 169 euro (KPN-site) maar de tuner heb ik dus al. Ik zoek dus alleen een smartcardreader om deze gecodeerde zenders te kunnen ontvangen.

Pioneer DBR-S200NL

Philips DSX-6073

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Het ligt voor de hand om dit te doen dmv het aansluiten van een smartcardreader op de laptop.

 

Volgens mij had je bij het kopen van de kaart kunnen weten dat je software van Pinnacle geen smartcardreader ondersteunt.

Nu ken ik de kaart niet en weet ook niet welke driver hij gebruikt als het een gewone BDA driver is heb je kans dat hij met andere software draait, je zou dan Prog DVB kunnen proberen als software eerst dit bericht goed doorlezen.

Probeer dan eerst FTA kanalen aan de praat te krijgen door bij instellingen te kijken of er een driver in staat die werkt met je kaart, zo ja kun je verder anders houd het denk op.

 

Als de kaart werkend is kun je zoeken naar een kaartschrijver die in de Phoenix mode kan, helaas wordt het niet veel meer gebruikt maar een google met "SatCon Cardmouse"levert de geschikte op er zijn er wel meer zoals een Inifity Phoenix maar in de regel veel duurder.

Maar kijk eerst even of je de kaart met Prog-DVB werkend krijgt anders heeft het verder geen zin.

Er is wel meer leuke alternatieve software kijk dan op de site van Happysat. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...