Ga naar inhoud


USR8054 achter DV-201AMR


Ibmar

Aanbevolen berichten

Aangezien mijn Versatel/TELE2 router (DV-201AMR) maar 2 poorten heeft wil ik een 2e router (USR8054) op deze router aansluiten en tevens WIFI met WPA gebruiken.

Kan iemand mij op weg helpen om deze configuratie te installeren. Ik weet niet welke aansluitingen ik moet gebruiken.

 

Alvast dank

MVG Ibmar

Link naar reactie
Delen op andere sites


als het Tele2 modem voorzien is van een WAN aansluiting kan je de USR daarop aansluiten. zorg er wel voor dat de USR in een andere IP-reeks zit als dat Tele2 modem.

Je kan de USR ook als AP inzetten, dan moet je het routinggedeelte uitschakelen op de USR en hem op een switchpoort van die DV aansluiten.

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ome merDe bedankt voor de snelle reactie.

 

Als ik goed begrijpt moet ik de wan zijde van mijn USR8054 op een switchpoort van de TELE2 router aansluiten. Moet ik een bepaalde poort forwarden op de TELE2 of de USR8054?

 

Alvast mijn dank.

MVG Ibmar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf een USR8054 en deze staat weer op een Telefonica router via WAN, aangezien de USR een zeer goede firewall heeft en de Telefonica router niet hebben we dit als volgt aangepakt, we hebben de Telefonica router static ip gegeven laten we zeggen 192.168.1.1 en de USR 192.168.1.254 met de gateway op 192.168.1.1 zet je ze beiden aan werkt dit per direct en provider DNS wordt per direct door gegeven aan de USR die een firewall draait en natuurlijk ook een wifi acces point is.

 

Werkt prima dus in zelfde ip range dankzei nat.

 

Dus het kan ook anders, dat wilde ik er even mee aangeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Je kan de USR ook als AP inzetten, dan moet je het routinggedeelte uitschakelen op de USR en hem op een switchpoort van die DV aansluiten.

Het uitschakelen van de DHCP server van de USR is eventueel ook voldoende als je AP modus niet kunt vinden: zolang je maar niets op de wan poort aansluit
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
we hebben de Telefonica router static ip gegeven laten we zeggen 192.168.1.1 en de USR 192.168.1.254 met de gateway op 192.168.1.1 zet je ze beiden aan werkt dit per direct en provider DNS wordt per direct door gegeven aan de USR die een firewall draait en natuurlijk ook een wifi acces point is.

Werkt prima dus in zelfde ip range dankzei nat.

Dus het kan ook anders, dat wilde ik er even mee aangeven.

Je moet als je dan wilt portforwarden wel op beide apparaten dit instellen, of alle poorten van de 201amr laten doorsturen naar de usr.
Persoonlijk vind ik het plaatsen van 2 routers achter elkaar onnodig en ben ik meer voor de oplossing van merde.
Voor beide netwerken hetzelfde netwerkadres gebruiken is ook niet zo verstandig: hoe log je dan nog in op de amr201?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Persoonlijk vind ik het plaatsen van 2 routers achter elkaar onnodig en ben ik meer voor de oplossing van merde.

 

Ehh ja en als de wereld perfect was waren wij er niet <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Telefonica modem router wordt in je strot geduwd en heeft geen vuurmuur tenzij je alle poorjes 1 voor 1 gaat configgen, ik heb wel wat beters te doen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Dus voor mij geldt dat antwoord on nodig niet want het kan simpler, en volgens mij is dat tele2 ding net zo rot als de telefonica.

 

Maarja soms denk ik hier dan ook dat er moeilijk gedaan moet worden terwijl het makkelijk kan. En verstandig is altijd wat het beste uit de bus komt voor jezelf in mijn geval dus een router achter een router omdat aangeboden rot spul is en mijn vertrouwde router geen modem heeft, het is het 1 of het ander of continu investeren wat natuurlijk belachelijk is, en wat ik aangaf werkt prima mijn methode schakelt de router van telefonica zowiezo uit en maakt het een dood normaal ADSL modem (ehh dit ook weer niet zo opvatten dat dit weer niet zo is, de router functies van de telefonica modem komen niet meer aan de orde).

 

En merde is gewoon een friese eigenwijze rot net zoals ik <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat dat tele2 ding volgens jou een rotding is is leuk, maar hoe je het ook wendt of keert; alles wordt uiteindelijk alsnog door dat rotding geregeld wat hij is niet uit te schakelen. Er is alleen een potentiele probleemveroorzaker bijgekomen: een extra router.

Leg me daarnaast ook maar eens uit wat voor een speciale functies jij van je usr vuurmuur gebruikt, want ik sta altijd open voor goede argumenten. Iedere router is namelijk van nature een firewall voor inkomend verkeer...

 

Het netwerkadres van je usr gelijkmaken aan het netwerkadres van je telefonica modem is trouwens iets wat je juist moet proberen te vermijden... De usr zal je namelijk geen toegang geven tot het netwerkgedeelte van de telefonica router.. Dat zal ook de reden zijn dat jij denkt dat je telefonica router uitgeschakeld is.(is dus niet zo, is alleen onbereikbaar geworden).

De usr denkt namelijk: goh, de 192.168.1.1 zou in dit netwerk moeten liggen want mijn netwerkadres is 192.168.1.x . Ik ga het dus niet via die gateway proberen die alle andere netwerkadressen zou kunnen bevatten, dus er kan geen verbinding worden worden gemaakt want 192.168.1.1 bevindt zich niet op mijn switch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@maze en penthe.

 

Dank voor jullie inbreng en discussie om mij te helpen.

In eerste instantie zoals ik al eerder opmerkte heb ik op de tele2 maar 2 switch poorten plus wifi met wep versleuteling. Aangezien ik nog een andere router beschikt (usr8054) wilde ik deze gebruiken achter de tele2 als ap met wpa en als switch met de 4 poorten.

Aangezien mijn kennis niet zo ver reikt om het te configureren wilde ik vragen om mij te helpen in jip en janneke taal deze te installeren.

Om eerlijk te zeggen gaat het nu al bij mij boven mijn pet.

Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik wardeer jullie inbreng zeer maar helaas ben ik maar een leek.

 

Alvast mijn dank hiervoor.

MVG Ibmar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan zowel de telefonica als de usr bereiken, dus ziet niet wat het probleem is, en het lijkt mij niet dat hardware denkt maar doet.

 

Ik wil ook eigenlijk geen discussie met je aangaan want hier werkt alles prima naar behoren en zie geen enkel probleem in ons netwerk.

 

Maarja hier heeft de topic starter niks aan, het moet juist bij hem werken bij mij werkt het zoals aangegeven en ik kan ze beiden bereiken. en gaf als opmerking toch mee dat het ook anders kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het komt er op neer dat je zowel merdes als penthes oplossing kunt proberen.

Merdes oplossing heeft mijn voorkeur, omdat er op dat moment slechts één keer gerouteerd wordt(nettere oplossing) en het net zo makkelijk in te stellen is..

 

Waar ik het met penthe niet mee eens ben is:

-mijn methode schakelt de router van telefonica zowiezo uit

-Telefonica router static ip gegeven laten we zeggen 192.168.1.1 en de USR 192.168.1.254 met de gateway op 192.168.1.1

 

Daar gaan de laatste berichten over, en ik ben bang dat als niemand anders met kennis van zaken zijn mening hierover geeft we er niet uit gaan komen..

Het gaat mij er ook helemaal niet om dat ik graag een discussie aan wil gaan; het gaat erom dat er dingen worden geadviseerd die naar mijn mening niet verstandig zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...