Ga naar inhoud


DVB-T ontvangst in Ermelo


Gast eymey

Aanbevolen berichten

Goedemorgen iedereen. Ik ben even benieuwd of er hier ook mensen zijn die in Ermelo wonen en hier ervaring met DVB-T ontvangst hebben.

 

Mijn vriendin heeft interesse in Digitenne en volgens mij zou het hier ook prima te ontvangen moeten zijn, zeker als je in aanmerking neemt dat KPN nu zegt dat op Doetinchem na het netwerk landelijk dekkend is.

 

Ze heeft haar huiskamer ongeveer op het zuiden en een raam met enkele beglazing, maar wel met andere huizen die 'in de weg' staan (op ong. 10 meter afstand). Ik heb laast een ontvanger die ik over heb en een KPN binnenantenne mee genomen om te testen wat er mogelijk was. Helaas kan ik geen enkel kanaal goed genoeg krijgen om er iets mee te kunnen.

 

Ik had even niet de middelen om de antenne naar een andere plek in het huis te verplaatsen (ik reis met de trein naar haar toe, dus beperkte transport capaciteit <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> ). Ik zal binnenkort toch nog eens proberen om een buitenantenne met wat meer kabel mee te nemen.

 

In ieder geval: Hebben er mensen uberhaupt hier ontvangst met een gewone binnenantenne voor het raam, ergnes in Ermelo? Of wordt het toch werken met een buitenantenne. Het zou me overigens niks verbazen, want alles wat door de Ether komt hier is slecht: KPN mobiel, Vodafone en meeste FM radiozenders zijn alleen buiten sterk genoeg om stabiel te zijn.

 

In Putten en Harderwijk heb ik met allemaal betere resultaten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Afgelopen april was ik in Ermelo (Dennenheul), en ik had ook mijn zak-TV'tje bij me. Op het ingebouwde sprietje van het apparaat kon ik helemaal niets ontvangen. Misschien als ik er een externe antenne op zou aansluiten, dat er dan iets doorkwam. Hier thuis en ook in Krefeld (waar ik van tijd tot tijd kom) heb ik op het interne sprietje wel degelijk ontvangst. Het lijkt er ook naar mijn idee op dat Ermelo in een luwtegebied van de zenders ligt. Dakantennebezitters zullen naar mijn vermoeden wel goede ontvangst hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...