Ga naar inhoud


Roermond toren geen TV station meer m.i.v. as. vrijdag


Gast DX'r

Aanbevolen berichten


Zijn de televisietaken van Roermond niet overgenomen door Venlo? Ik weet niet of die zender in zuidelijke richting zo ver reikt als in noordelijke richting. Hier in Nijmegen kijk ik probleemloos naar L1.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet echt nodig denk ik, er is Venlo voor het noordelijke deel van het ontvangstgebied en Heerlen voor het zuidelijke deel. Die van Venlo straalt namelijk voldoende zuidwaards uit en die van Heerlen andersom.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Niet echt nodig denk ik, er is Venlo voor het noordelijke deel van het ontvangstgebied en Heerlen voor het zuidelijke deel. Die van Venlo straalt namelijk voldoende zuidwaards uit en die van Heerlen andersom.

Zijn toch aardig wat kilometers tussen Venlo en de lijn Maastricht/Heerlen. Eindhoven haalt dat ook niet. Ik denk dat je in Weert en Roermond geen ontvangst hebt indoor. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op vrijdag 3 augustus worden er in opdracht van KPN Broadcast Services werkzaamheden uitgevoerd aan de Televisietoren in Roermond.

 

De bovenste 20 meter van de toren, het rood-wit-rood gedeelte, wordt dan met behulp van een helikopter verwijderd. De in dit gedeelte aanwezige antennes hebben in de loop der jaren namelijk hun functie verloren.

 

 

 

Het antennegedeelte, met een gewicht van 8 ton, wordt in fases naar beneden getransporteerd door een helikopter van het Zwitserse bedrijf Helog Heliwiss dat op dit gebied veel ervaring heeft. Er wordt gebruik gemaakt van een Super Puma AS 332 C1-helikopter met een maximaal hijsvermogen van circa 4500 kg en een maximale voorwaartse snelheid van 290 km/u. Twee piloten besturen het toestel, dat maximaal 17 passagiers kan vervoeren. Naast hijswerk is een dergelijk toestel ook geschikt voor het blussen van branden, reddingswerk en transport.

 

 

 

De werkzaamheden duren de hele dag doch het aantal vliegbewegingen wordt beperkt tot drie of vier en deze zullen ongeveer 5 tot 7 minuten duren.

 

 

 

Gelet op de ervaringen elders in den lande, zullen de werkzaamheden waarschijnlijk nogal wat kijkers trekken. Deze kunnen de werkzaamheden vanaf een zogenaamde ‘spottersplek’ volgen. Deze spottersplek is het ECI-terrein aan de Bisschop Lindanussingel. Hier kan ook geparkeerd worden. Ook de media dienen van deze locatie gebruik te maken.

 

 

 

Om parkeeroverlast zoveel mogelijk te beperken zullen in de naaste omgeving van de Televisietoren enkele straten worden afgesloten, uitgezonderd voor bewoners (Roodververij, Gerichtsberg, Hambeek, op de Meuleberg).

 

 

 

Tijdens de vliegbewegingen, zoals gezegd drie of vier, wordt het verkeer op de Burgemeester Geuljanslaan tijdelijk stilgelegd.

 

Bron

 

Ik denk dat ikzelf ook ff ga kijken in rumunj <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> tamelijk dichtbij..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
als je goed kijkt op de hoofdpagina staat er dat er wel dvb-t antennes aan worden gehangen (mbv helikopter) Dus wel goede dvb-t ontvangst in roermond eo binnenkort


nou dat hoop ik dan maar, want ik woon zelf in roermond en wij hebben hier al een tijdje geen ontvangst van ned. 1, 2 en 3 meer zonder kabelantenne.
anders zou dat dus betekenen dat ook scholen perse een abonnement op de kabel moeten nemen om school-tv te kunnen kijken of oude mensen die alleen af en toe tv kijken voor het belangrijke nieuws. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

maar ik woon zelf niet zo gek ver van de tv toren hier vandaan dus kan lekker uit mn raam hangen vrijdag om de werkzaamheden met die helikopter te kunnen volgen. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

als ik dat zo lees zou je dat maar eens even moeten filmen leuke filmpjes voor you dinges mischien gaat het wel mis dan kan je er mischien nog een paar knaken aan verdienen bij de nos of zo.

Gr. Herman
TV Samsung 42 ++ Sat.ontv: SAB ultimate HD super plus
Antenne: multytenne Technisat digital ++  Astra 1B~2C, Astra 2A~2D, Astra 3A, Hotbird 1~5
============================================

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net was op L1 TV het weghalen van de UHF antenne te zien. Er werd gezegd dat de Digitale antenne zonder helikopter zou worden geplaatst en dat de totale hoogte nog eens met vijf meter zou afnemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...