Ga naar inhoud


Te laat om over te stappen van beroep?


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ben nu al tig jaren werkzaam bij een Particuliere Beveiligings Branche en vind het nu hoog tijd om wat anders te gaan doen. Ik zou heel graag iets in de ICT willen doen, maar aangezien ik nu al 29 ben ga ik mij wel afvragen of het uberhaupt zin heeft om een start te maken in de ICT. Er komt namelijk wel weer wat op je af op gebied van opleiding etc. In mijn geval vooral omdat ik er echt helemaal geen kaas van gegeten hebt, maar ondanks dat lijkt het me nog steeds leuk. Thuis is mijn pc/notebook ook al onmisbaar. Zou graag willen weten hoe jullie hierover denken. En zou tevens willen weten of er ICT'ers zijn die mij wat advies kunnen geven mbt de basis opleidingen. Ben zelf ook goed aan het rondkijken, maar door dat er zoveel aanboc aan opleidigen en cursussen zijn, raak ik het kwijt. Ik zou het onwijs waarderen als ik wat adviezen zou kunnen krijgen.

 

Mijn dank is groot!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Niemand zal jou geld betalen voor iets waar je geen kaas van hebt gegeten.

 

Weet je niets anders om te gaan doen ?

Ben zelf ook van baan veranderd rond die leeftijd, dus dat lijkt mij geen probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Niemand zal jou geld betalen voor iets waar je geen kaas van hebt gegeten.

Weet je niets anders om te gaan doen ?
Ben zelf ook van baan veranderd rond die leeftijd, dus dat lijkt mij geen probleem.


Ja ik snap dat er geen bedrijven zullen zijn die mij zomaar zullen aannemen, omdat ik niet de verreiste kennis heb. Maar goed je geeft zelf aan dat jij ook van baan bent veranderd op zo'n leeftijd en dat is natuurlijk al een plus punt. Ik wil niet langer zoeken om een opstap te maken naar wat anders, want anders kan ik blijven zoeken. Ik zelf ben ook iemand die zich 100% voor iets inzet en dat zal me hierin ook wel lukken. Wat ik nog wel wil weten is het feit waar de basis ligt van de ICT. Wil namelijk niet in het diepe worden gegooid. Wie zou me opweg kunnen helpen?

[color:"purlple"] I just can’t live without my Dreambox 7025 and 8000 HD. What an invention!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Simon166,

 

wat er veel aan kan doen is het niveau van je vroegere studies. Indien je bv vroeger reeds hogere studies in een andere richting hebt gedaan is dat toch nog een pluspunt.

 

Verder kan je niet zomaar zeggen "Ik wil ict-er worden". Het is een beroep waar enorm veel vertakkingen in bestaan. Je zal ook indien je cursussen gaat volgen deze moeten richten in de richting waar je heen wilt. Wil je bv computertechnicus worden, programma's schrijven, netwerkbeheer, database administrator,.... worden?

 

Kijk ook bv niet naar cursussen die je slechts 1 iets leren. bv visual basic. Je moet proberen voor je werk begint te zoeken een redelijke bagage mee te krijgen. Dus kijk vooral naar opleidingen die naar een beroep leiden zoals bv een opleiding webmaster. Dit weet ik uit ervaring van bijscholingen (ik geef die zelf).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt helemaal aan je eigen inzet. Als je "iets" in de ICT wilt gaan doen dan doe je dat toch gewoon.

Ik zou echter wel eerst bij mezelf te rade gaan.

1/wat kan ik.

2/wat wil ik.

3/ben ik bereid in mijzelf te investeren (eigen geld, eigen tijd).

 

Er zijn richtingen te veel in de ICT. Ook is er zeer veel zijdelinks gelieerd werk in de ICT. Zelf programmeer, installeer, en onderhoud ik bijvoorbeeld meet en regelsystemen in de tuinbouw in het buitenland. Dat begint bij de situatie bij een klant opnemen, hardware selecteren, aanbieding maken, programma schrijven, installeren, inregelen, uitleg geven aan de klant hoe het werkt en hoe te bedienen, en als laatste onderhoud van de installatie.

Dit is nogal een niche, zeer kleine markt, maar omdat ik dit al 16 jaar doe weet ik er ondertussen wel wat van. Omdat ik een totaal andere opleiding heb ben ik dus ook helemaal onderaan begonnen. Zeg maar met het schoonmaken van de toiletten.

Wat mij veel heeft geholpen is het investeren in mijzelf. Ongeacht de (soms hoge) kosten of de vele avonden ploeteren om je zaken eigen te maken. Ondertussen weet je wel wat en maakt niemand je de pis meer lauw.

 

Voorbeeld:

Een goede vriend van een collegae heeft door een ongeluk het gebruik van beide benen verloren. Hij zit dus in een rolstoel, zonder werk.

Omdat hij destijds een enigszins technische opleiding heeft gehad waar je technisch tekening lezen moest kunnen is deze jongen begonnen met autocad en is nu bezig met solidworks. Hij had al een PC, en de software heeft hij van torrents afgehaald. Nu zit hij elke dag van 07:00 tot soms diep in de nacht te zwoegen om zich deze voor hem nieuwe dicipline eigen te maken. Stiekum wordt íe ondersteund door de cad tekenaars bij ons op de zaak. Die helpen hem door de allermoeilijkste stukken heen en geven hem opdrachten (die ze zelf vroeger in hun opleiding hebben gehad).

Dit bedoel ik dus met investeren in je zelf. Over een jaar is dit een cad tekenaar die niet snel met z'n bek vol tanden zal staan. Werk zal dus ook geen enkel probleem voor zo iemand zijn. Iemand die uit het niets (en zonder hulp of geld van CWI of andere "derden") gedegen cad tekenaar is geworden verdient (en krijgt) respect, ook van een baas.

 

Affijn, zo is er zoveel werk in de ICT.

-Software testen (zou het niemand willen aanraden)

-PLC's programmeren en in bedrijf stellen

-Software engineeren (moet je zeer analytisch en zeer wiskundig voor zijn, ook voor PLC programmeur trouwens)

-....

 

gaat u ff verder.

 

Belangrijkste dus:

-absoluut geen 9-5 mentaliteit. (doorgaan)

-zeer veel eigen inzet. (komt goed)

-creatief. (lossen we op)

-analitisch vermogen. (ff kijken waar het spaak loopt)

-wiskundig aangelegd. ( 1 en 1 is 2 en geen 11)

 

Dan kom je er zeker.

Succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werk al lang in de ICT. Zou niet echt zeggen dat dat je allerhoogste doel moet zijn, maar ja, die keus moet je zelf maken (of heb je al gemaakt).

 

Er worden op vele plaatsen nog wel instroom functies aangeboden (tegen bijbehorend salaris natuurlijk), maar die richten zich vooral op schoolverlaters. Ik zou het toch proberen, niet geschoten is altijd mis.

 

Maar, kijk toch ook nog eens naar andere opties...

ET10000
DM7020HD

Linux laptop en Linux zelfbouw NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan hier kort over zijn ben officieel ICTér maar doet dat werk niet <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> En het lijkt me niet lastig om hier een baan in te krijgen ook al weet je er niets vanaf het is veelal routine werk dus rete saai en had ik aan mijn studie geen bal.

 

Gewoon soliciteren terwijl je je oude baan nog hebt en je leeftijd? al ben je 40 dat maakt niks uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik werk nu 9 jaar in de ICT echter was mijn vooropleiding energietechniek (duur woord voor electriciën <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ). mijn hobby was destijds wat ouwenelen met PC's, coax-netwerkjes knopen met de buren, wat onderhoud op het kantoor waar mijn zus destijds werkte.

heb 2 jaar als electriciëen gewerkt en toen had ik het gezien. ben wezen solliciteren bij een telematica-bedrijf (netwerken aanleggen, o.a het Versatelgebouw in de Bijlmer). gezien mijn electro achtergrond was ik daar snel aangenomen en zodoende rolde ik professioneel wat in de ICT, al was het alleen maar infrastructuur aanleggen.

cursus datacom technicus van de baas "gekregen" echter ondertussen gewoon doorsolliciteren (hehehe, eigenbelang he <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) met als basis mijn destijds huidige baan en mijn hobby-matige achtergrond.

zodoende kon ik al na 2 maanden bij een automatiseerder aan den arbeid en daar werk ik nu nog. ik kan dus zeggen dat ik van mijn hobby, via een omweggetje, mijn werk heb gemaakt zonder dat het al te veel duiten heeft gekost.

ik moet wel zeggen dat ik toen iets jonger was, ik ben nu 32 <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

bovenstaande ook nog eens op MBO-niveau.

wil je tegenwoordig wat "leuks" doen in de ICT is het minimaal HBO. met MBO bereik je niet veel meer, de lat ligt een stuk hoger helaas.

wij adviseren onze stagaires ook allemaal om in hemelsnaam door te leren, anders wordt het alsnog niks (in de regio).

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werk er al 22 jaar en vind het er de laatste tijd niet leuker op worden.

 

Simon, om je voor een foute keuze te behoeden, wat vind je leuk, waar wordt je gelukkig van, wat doe je graag. Waarom denk je dat de ICT hét voor jou is? Het is tenslotte een beroep dat je nog niet (echt) kent. En dat je het leuk vind om achter je pc te hobby-en, is absoluut geen argument... Dat is geen ICT.

 

Ik heb eens de (hele goeie) tip gehad om gewoon eens de zaterdag krant open te slaan en eens te kijken bij welke vakatures ik een warm gevoel krijg. Is wel een hele goeie tip, vind ik achteraf.

 

Want ook ik ben op zoek, na 22 jaar vind ik het wel meer en veel meer dan genoeg geweest in deze wereld.

ET10000
DM7020HD

Linux laptop en Linux zelfbouw NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij ons zoeken ze

Projectmanager (industrieel of burgelijk ingenieur) Antwerpen, Ervaring in chemische of petrochemische sector is een pluspunt.

Teamleader (industrieel ingenieur)

Druk/stoom/opslag inspectie

Inspecteurs (HTO) Gent/Antwerpen/Luik/Spijkenisse

Oil/gas/chemicals laad en losoperaties volcontinu

Medewerker calibratie (bachelor met sterk technische inslag)

havengebied en worldwide opdrachten

Quality Assurance manager GCP

Universitair pharmacy

Investigator - Medische dokter

Onderzoeker klinische studies

 

Interesse of meer weten stuur een PM en vermeld je telefoonnummer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kortom rete saaie banen, ik heb de ICT wereld wel gezien van mij hoeft het niet meer, ik wil vrolijk naar mijn werk zoals ik nu gaat en ook weer vrolijk naar huis, als ik het over mocht doen ging mijn studie een geheel andere kant uit maar aangezien ik ook administratief leerde zit ik nu zeer goed met een vooral niet saaie job en de ICTérs lopen om me heen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Probleempje hier oplossen probleempje daar en het boring systeem beheer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ICT is echt veeeel meer dan alleen systeembeheer. Applicaties schrijven voor zeer specifieke toepassingen bv, ook ICT. Bijvoorbeeld het geautomatiseerd aansturen van machines in een productielijn, of complete productielijnen met wat voor computers dan ook. In bijna elke productiemachine zit tegenwoordig wel een computer. En zonder zachte waren en een hoop gecommuniceer met de buitenwereld doen die dingen niets.

Mooi werk, in samenspraak met een machinebouwer en klant een stukje software maken waar een halve fabriek op draait.

Dichter bij huis voor velen de supermarkt om de hoek. Hier is het tegenwoordig een en al computers en een brok software. Kassa's die aan een server zijn gekoppeld voor voorraad en bestelbeheer. Zelfs de weegschaal op de groenteafdeling is zo gekoppeld. Klanten worden "herkend" door middel van de klantenkaart, en speciale software registreert hun bestedingspatroon en productkeuze. Zo kan de super altijd "just in time" worden bevoorraad.

 

D'r is dus wel meer in de ICT te doen.

Systeembeheer is maar een kleine tak van sport binnen de ICT.

Raar dat iedereen bij het horen van de term ICT gelijk aan systeembeheer denkt.

 

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk wat je zegt is allemaal saai een stress wereld, waarvan systeem beheer nog relaxed te noemen valt, ik weet echt wel waar ik het over heb als ICTér en heb deze wereld gelukkig achter me gelaten. Ik dacht ook leuk dit is een wereld job maar nee dat was het dus niet, heb 10 verschillende banen in de ICT gehad en allemaal waren deze niet in mijn voldoening op een dag werk laat staan een week, dat het niet enkel systeem beheer is ok het is veel meer dan dat, maar het blijft stress werk saai en niet goed betaald want ik krijg nu veel meer dan toen ik in de ICT zat zeg maar gerust het dubbele.

 

Voor de ICT heb ik 18 jaar in de tuinbouw gezeten wat ook beter verdiende, dat zegt best wel wat lijkt mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Kortom rete saaie banen, ik heb de ICT wereld wel gezien van mij hoeft het niet meer, ik wil vrolijk naar mijn werk zoals ik nu gaat en ook weer vrolijk naar huis, als ik het over mocht doen ging mijn studie een geheel andere kant uit maar aangezien ik ook administratief leerde zit ik nu zeer goed met een vooral niet saaie job en de ICTérs lopen om me heen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Probleempje hier oplossen probleempje daar en het boring systeem beheer.


ICT sector saaie banen..??..als je dit soort opmerkingen maakt heb je volgens mij geen idee wat ICT inhoud.

Zelf heb ik (vele)jaren in de ICT sector mogen werken, zeer veelzijdig en een spannend beroep.
Mijn zoon is al 7 jaar software-engineer en nu werkzaam bij een van de grootste werkgevers op dit gebied, ik kan je verzekeren dat de projecten verre van saai zijn hoor Penthe..

Wel moet je minimaal een afgeronde HBO informatica of hoger hebben (of aantoonbaar gelijkwaardig denknivo) om op dit nivo te kunnen en mogen presteren..

Kortom, de sector is groter dan alleen de applicatiebeheerders waar jij het over hebt en zeker niet reprecentatief voor de ICT sector.

En wat betreft het salaris??...wat dacht je van 20k meer dan de minister-president.

Er zijn vele schalen in de ICT....dus weet waar je over praat.
digipaps

digipaps

 

"I'm not a complete idiot, some parts are missing"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...