Ga naar inhoud


Canal Digitaal lokale zenders naar 23.5


HDvideo

Aanbevolen berichten

CanalDigitaal breidt aanbod van digitale themakanalen uit via ASTRA 23,5

 

Vanaf 1 september a.s. zijn de programma’s van de tien Regionale Publieke Omroepen alleen nog via de ASTRA 23,5 positie te ontvangen. Daarmee komt een einde aan de gelijktijdige uitzendingen via de ASTRA 19,2 positie. CanalDigitaal zal dit najaar ook met een nieuw themapakket via ASTRA 23,5 van start gaan.

 

Alle bestaande programma-paketten van CanalDigitaal zullen via ASTRA 19,2 blijven uitzenden.

Hiermee wordt ASTRA 23,5 de tweede satellietpositie voor de Nederlandse markt, in combinatie met ASTRA 19,2. Voor de gelijktijdige ontvangst van beide ASTRA-posities via bestaande 60 cm schotelantennes is een speciale ‘ontvangstkop’ ontwikkeld, de zogeheten DUO LNB.

 

Al bij de start van de satellietuitzendingen van de Regionale Omroepen via ASTRA 23,5 in november 2006, was aangekondigd dat de Regionale Omroepen voor een beperkte duur ook via de ASTRA 19,2 positie beschikbaar zouden zijn, in afwachting van onder meer de beschikbaarheid van genoemde DUO LNB.

 

Nu de DUO LNB in ruime mate in de markt beschikbaar is, hebben satellietbeheerder SES ASTRA en ROOS (het samenwerkingsverband van de Regionale Omroepen in Nederland) besloten de ASTRA 19,2 uitzendingen per 1 september te beeindigen en de Regionale Omroepen alleen nog via ASTRA 23,5 uit te zenden.

 

Nieuw aanbod van CanalDigitaal op ASTRA 23.5

Behalve de Regionale Omroepen, zullen vanaf dit najaar via CanalDigitaal, aanbieder van digitale satelliettelevisie en –radio in Nederland, een reeks nieuwe themakanalen op ASTRA 23,5 beschikbaar komen. Bij het bepalen van de selectie van deze zenders zal CanalDigitaal zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de Nederlandse schotelkijkers door middel van een publieksenquête. Op termijn zal CanalDigitaal ook een pakket HDTV-kanalen via ASTRA 23,5 aanbieden.

 

Informatiecampagne

ASTRA en CanalDigitaal zullen in samenwerking met de Regionale Omroepen en de satellietvakhandel een uitgebreide publiekscampagne voeren om bestaande schotelkijkers te informeren over de gecombineerde satellietontvangst van ASTRA 19,2 en ASTRA 23,5 en de verdere uitbreiding van het programma-aanbod op de ASTRA 23,5 positie.

 

bron: www.canaldigitaal.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...