Ga naar inhoud


'Grootnieuws Radio' start zaterdag op 1008 AM


Elwin

Aanbevolen berichten

'Grootnieuws Radio' start zaterdag op 1008 AM

De middengolffrequentie 1008AM van Talpa, waarop momenteel nog Radio 10 Gold te horen is, wordt zaterdag overgenomen door GrootNieuwsMedia BV. Door de verkoop van de AM-licentie zal Radio 10 Gold stoppen op de AM en alleen nog via de kabel verder gaan. Daarnaast blijft Radio 10 Gold ook nog uitzenden via de satelliet, Digitenne en internet.

 

 

'Grootnieuws Radio' start officieel in december

De nieuwe eigenaar, GrootNieuwsMedia BV, wil in december officieel met 'Grootnieuws Radio' van start gaan via de middengolfzender AM1008. Tot die tijd zal het nieuwe radiostation non-stop muziek uitzenden vanuit een studio in Veenendaal. Eigenaar van ‘Grootnieuws Radio’ is ‘Dorpsbode BV’ dat weer in handen is van F. de Groot, tevens eigenaar van drukkerij De Groot uit Goudriaan. Volgens woordvoerder Arjen de Heer zal ‘Grootnieuws Radio’ op de AM1008 blijven uitzenden met 200kW waardoor het radiostation in bijna heel Nederland te ontvangen is. ‘Grootnieuws Radio’ krijgt vooralsnog geen kabelfrequentie.

 

Toekomst

GrootNieuwsMedia BV wil een radiostation realiseren, met veel aandacht voor nieuws dat in christelijke kring relevant wordt geacht. “Hierbij moet gedacht worden aan nieuws uit binnen- en buitenland, zakelijk nieuws en natuurlijk een speciale focus op kerkelijk nieuws. Daarnaast komen er veel opiniërende, informatieve en muzikale programma’s.” Men richt zich op alle gelovigen, zonder zich exclusief te verbinden aan enige denominatie. "In onze programmering kunt u christenen, messiasbelijdende Joden, Rooms Katholieken en protestantse christenen verwachten. De kern waarin we elkaar zullen vinden bij GrootNieuwsMedia is het geloof in Jezus Christus".

 

Zendtijd te huur

GrootNieuwsMedia BV wil zendtijd verhuren aan diverse organisaties uit zijn achterban. Deze organisaties zoeken volgens het station vaak naar mogelijkheden om de binding met hun leden / donateurs uit te breiden. Men is van mening dat het beschikken over eigen zendtijd hiertoe een uitstekend middel is. GrootNieuwsMedia BV wil met uitzenden op de radio bereiken, dat het goede bericht van Jezus Christus op de Nederlandse radio te horen blijft. [

 

Bron: Radio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Helaas zullen ze aan mij geen luisteraar hebben !!!!

- 1) radio interesseert me al niet meer !!

- 2) Hun onderwerp zegt mij al genoeg !!

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga zeker niet luisteren naar deze zender! Oh my God! <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

Radio 10 Gold luisterde ik ook al niet op AM, alleen via internet en kabel. Dus missen zal ik hem niet. Ben trouwens wel benieuwd wat dat doet met het marktaandeel van Radio 10 Gold. Het is deze maand nog gelijk gebleven met vorige maand...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Radio 10 Gold nam afscheid van de tien-nul-acht

 

Radio 10 Gold heeft afgelopen vrijdagavond definitief afscheid genomen van haar middengolffrequentie tien-nul-acht, ofwel AM 1008. Na 15 jaar kwam daarmee een einde aan het etheravontuur van de oudste commerciële radiozender van Nederland. En ondanks dat Radio 10 Gold eigenlijk al enkele maanden afscheid had genomen van de middengolffrequentie, was er afgelopen vrijdagavond toch een speciaal afscheidsprogramma te horen. Als men via de ether luisterde althans, want op de kabel was de reguliere non-stop programmering te beluisteren.

 

 

Via de middengolf kondigde René Verkerk kort na 23 uur het allerlaatste uur van Radio 10 Gold op de AM tien-nul-acht aan, waarna het om 23.50 uur tijd was om definitief afscheid te nemen. Verkerk bedankte de luisteraars voor het vele jaren luisteren en dat Radio 10 Gold gewoon via de kabel te beluisteren blijft. Ook werd Groot Nieuwsradio succes gewenst met de frequentie. Daarna werd de één na laatste plaat ingestart en dat was dezelfde plaat waarmee het middengolfavontuur van Radio 10 Gold begon: (Saturday) ‘Night Fever’ van de Bee Gees. De laatste plaat was van Andrew Gold met ‘Thank you for being a friend’.

 

Na een kort fillertje werd het stil op de AM 1008 en na enkele omschakelingen werd om klokslag middernacht de middengolf uitgeschakeld. Hierdoor was zelfs nog eventjes MDR Info, dat vanuit midden Duitsland via de naburige frequentie 1017 AM uitzend, te ontvangen.

 

Om 0.04 uur ging de zender weer aan en ging Groot Nieuwsradio van start met haar testuitzendingen.

 

Etheravontuur

Het etheravontuur van Radio 10 Gold begon in 1992, toen de zender een drietal kleine FM-frequenties in Noord-Nederland kreeg toegewezen. In 1994 werden deze frequenties ingeruild voor de AM 675, dat in heel Nederland en ver daarbuiten te ontvangen was. Vier jaar later kreeg het station ook nog eens de beschikking over de FM-frequentie 103.0 FM in Noord en Midden Nederland.

 

Bij de frequentieveiling in 2003 ging het echter mis en wist het station, dat inmiddels was omgedoopt in Radio 10 FM, geen FM-pakket te bemachtigen en raakte het ook de AM 675 kwijt. Radio 10 FM week daarop uit op de zwakkere middengolffrequentie 1395 AM, waarna de naam weer werd verandert in Radio 10 Gold. Een jaar later verhuisde de zender naar de sterkere 1008 AM.

 

In maart van dit jaar werd bekend dat eigenaar Talpa het mes ging zetten in het verlieslijdende Radio 10 Gold. Een groot aantal deejays werd op straat gezet en de ‘dure’ middengolffrequentie ging in de verkoop. Radio 10 Gold is nu nog te beluisteren via de kabel, internet, digitenne en satelliet.

 

Luister hier naar een compilatie van het laatste uur van Radio 10 Gold op AM 1008.

 

Bron: Radio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zonde .........

 

 

Alternatief is de 1395 AM : Big L

 

 

Wie weet eigenlijk wat er gaat gebeuren met de 675 AM ?

 

Op dit moment zend Arrow daar een soort non-stop schaduwprogramma uit.

 

 

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (Digitenne via DVB-T2 en FTA-zenders via DVB-S2X en streams) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...