Ga naar inhoud


[Pioneer] Verschillen tussen Firmware.


Gast

Aanbevolen berichten

Wie kan mij vertellen wat de verschillen zijn tussen de Dynamit v4.25 en H2Deetoo V5, behalve dan de taal?. Heb ik met de H2Deetoo de zelfde funkties ter beschikking als bij Dynamit?. Ik gebruik nu de Dynamit V4.22 (Pioneer DBR S200F). Dit is inderdaad een Franse machine, maar succesvol gepatch met de Dynamit software (nu Engels menu ipv Frans, ook de zenderlijst al opnieuw erin gezet, werkt prima). Er zitten handige funkties in de Dynamit zoals welk programma/film er loopt en de programmagids bijv. Kan de Nederlandse software dit ook ?.<p>Alvast bedankt voor het antwoord. rolleyes.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites


De Dynamit en de H2DeeToo software loopt aardig gelijk op in functionaliteit. Versie 4.22 is de laatste versie met weekly EPG. Er zijn inmiddels nieuwere versies, maar die hebben te maken met het uitbreiden van coderingssystemen.

Hetzelfde geldt voor de H2DeeToo versies. V5 is compleet met weekly EPG. De volgende versies houden zich, net als bij Dynamit, bezig met de uitbreiding van decoderingsystemen.

Het leek er even op dat de H2DeeToo versie gevoeliger was voor attacks, maar testen lijken er op te wijzen dat dit in de eeprom zit. (EPG gevoeligheid).

Samengevat. Buiten de taal en 'look' zijn de versies qua functionaliteit vergelijkbaar als je de goede versies naast elkaar zet.<p>Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net Dynamit V4.25 gepatch. Moet alleen nog even kijken of ´t goed werkt. Kan ik zonder problemen wisselen tussen de H2DeeToo en Dynamit?. Ik wil toch eens kijken of de NL versie prettiger werkt op mijn Pioneer. In de Dynamit v4.22 zitten enkele Engelse typefoutjes in de week programmagids (via knop E). Aan wie kan ik dit doorgeven?.

Hoe zit het nu met de codeersystemen. Kan ik in de toekomst ook IRDETO gecodeerde zenders kijken op mijn Pioneer?.<p>Rob.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat van die typefoutjes klopt. In de 4.25 zitten die er dan ook niet meer in.

Je kunt gewoon wisselen tussen Dynamit en H2Deetoo. Alleen de kanalenlijsten en eeproms zijn niet uitwisselbaar.

Als je gewoon kanalen scant lukt het altijd. Als je kanalenlijsten bijhoud dan heb je 2 aprate kanalenlijsten met bijbehorende eeprom nodig.<p>En ja, het lijkt er op dat Irdeto er aan komt. Er zitten nog wat technische problemen richting smartcard als ik het goed begrepen heb. De 'CAM' is reeds aangepast. (De Pioneer heeft geen losse CAM, maar de CAM_soft is onderdeel van de firmware.)<p>Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Freeton. Daar heb je gelijk in. Maae ik heb inmiddels een nieuw pakketje gemaakt en die heb ik bij de Polen neergezet en is al een tijdje beschikbaar bij Crazy Ivan. (zie de links).

In dit nieuwe pakket zitten zowel de Dynamit als de H2Deetoo versie. Ik heb hierover gerapporteerd op dit board.

Er lopen testen met de eeprom versie voor H2DeeToo waarbij de epg uitgezet is (blijft wel werken) zodat de NL versie minder gevoelig wordt voor attacks. Het ziet er naar uit dat deze eepom inderdaad goed is.

Zo gauw ik dat compleet heb wordt deze weer bij Crazy Ivan neergezet.<p>Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu ga ik eens een hele domme vraag stellen,

Satori je zegt dat de EPG , ook de weekly EPG perfect werken, maar ik weet dus echt niet hoe ik in een pioneer EPG info voor één week kan vinden, de EPG toets (of E toets buj dynamit) geeft bij mij enkel ongeveer 24 uur info vooruit, geen week dus, mis ik iets of ben jij mis ???

Link naar reactie
Delen op andere sites

@fenzo,

Ik herken wat je zegt. Ook ik zie af en toe de info maar 1 dag vooruit met de 'E' toets. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het lijkt er op dat deze lijst wekelijks wordt aangemaakt en dat je kunt kijken tot het eind van de periode, die dan elek dag natuurlijk korter wordt.

Maar zoals ik al zei: Ik weet dit niet zeker.<p>Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,<p>Als je dan de EPG-bits in de eeprom anders zet, blijft dan je EPG werken en blokt hij attacks of blokt hij alleen nog maar attacks? confused.gif" border="0 ? Als je de eeprom niet aanpast, blokt hij dan geen attaks meer? confused.gif" border="0 <p>Nog iets: Die firmware van H2Deetoo v... werkt die voor philips en Pioneer of is daar een verschil in. Ik lees <img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" /> dat ook Philips gebruikers deze firmware hebben. Niet dat ik binnenkort de verkeerde firmware gebruik frown.gif" border="0 <p>Groeten smile.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is gebleken dat veel van de attacks via de EPG verlopen. (ER zijn nog zat andere methoden).

De EPG is aangezet door H2DeeToo en Dynamit en hoe ze dat gedaan hebben weet ik niet, maar zij hebben de bitjes in de eeprom niet nodig.

De attacks die binnenkomen volgen blijkbaar nog wel de 'oude' route en kunnen dus tegengehouden worden door deze bitjes uit te zetten.<p>Vwb de Philips en Pioneer firmware en versienummers. De firmware moet aan allerlei eisen van Canal+ voldoen om door hen als standaard geaccepteerd te worden. Of de leveranciers de handen in elkaar geslagen hebben of dat dat Canal+ de basis soft geleverd heeft weet ik niet, maar grote delen van de firmware lijken op elkaar. Niet alles, want dan zou je op gelijke wijze kunnen patchen.

Als je de kanalenlijsten bijvoorbeeld bekijkt dan zijn die op een paar zaken na identiek. en dat geldt ook voor de eeprom. De verschillen zijn echter wel zo groot dat ze niet uitwisselbaar zijn.

De consequentie is dat als je weet hoe je 1 firmware moet patchen dat het betrekkelijk weinig werk is om de andere firmwares ook te patchen. Let op: Ik zeg niet dat het simpel is. De verschillend mogen dan niet heel groot zijn, je moet ze wel allemaal kennen om te weten hoe je dit moet aanpakken. Het werk van Dynamit en H2DeeToo is dan ook hoog specialistisch. Dit zijn de echte experts.<p>Groeten

Satori

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt Satori voor je goede uitleg. Maar als ik dan even kort samenvat: Kun je het best die bitjes in de eeprom veranderen, waardoor de deco ongevoeliger wordt voor attacks en de EPG blijft werken <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <p>Groeten laugh.gif" border="0 <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> wink.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...