Ga naar inhoud


[Comwell MC45] Geen ontvangst Astra 3


Gast Diemietrie

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds een jaar een schotel met duokop voor tv en satellietinternet. Ik woon in het buitengebied en gewoon ADSL is hier niet beschikbaar. De duokop heeft vier uitgangen: een voor internet en de andere voor de verschillende tv's. Internet verloopt via de Astra 3 (23.5), de tv via Astra 1.

 

Nu de regionale zenders niet meer via de Astra 1 te ontvangen zijn, wilde ik de zenders van de Astra 3 binnenhalen op mijn Comwell-ontvanger. Deze geeft echter aan de satelliet niet te ontvangen (in het scherm 'Zenders zoeken' is de balk die de ontvangst weergeeft leeg, net als bij andere satellieten die niet ontvangen worden) en zoeken levert dan ook geen zenders op. Dat is erg vreemd, want internet verloopt wel via deze satelliet. Er lijkt me dus geen probleem met de installatie of uitrichting van de schotel/kop.

 

Daarom denk ik dat het probleem bij de ontvanger zit. Wat zou dat kunnen zijn, en hoe is het evt. op te lossen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Euhm... het disc menu? <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> Sorry, ik ben een leek.

 

Elke ontvanger heeft een eigen kabel van de lnb naar de ontvanger. Met de ontvangst van de Astra 1 is verder niets mis, dus aan de kwaliteit van de kabel ligt het niet denk ik.

 

Kan het zijn dat de gegevens van de Astra 3 bijv. niet goed zijn ingeprogrammeerd in de ontvanger?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaat de kabel van je astra3 niet rechtstreeks naar je modem? Zoja, diseq switch plaatsten zodat je ontvanger kan omschakelen van astra1 naar astra3.

Toshiba 46RV555D

Pioneer VS-922 + Wharfedale
DM8000 S-C-T OpenATV 4.1
Archsat 85 triple Astra plus Hotbird en een draaibare Triax 88cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eén kabel gaat rechtstreeks van de lnb naar het internetmodem, de andere kabels gaan rechtstreeks van de lnb naar de satellietontvangers.

 

Bedoel je dat het modem de ontvangst van Astra 3 op de satellietontvangers blokkeert?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet ook niet bij zenders zoeken gaan kijken, maar gewoon de TP lijst kiezen. De Comwell gebruikt altijd de eerste transponder in je lijst, en deze is over het algemeen niet meer bruikbaar.

 

Kies dus gewoon tp lijst (gele knop) en ga de regionale tp frequentie toevoegen.

 

Je zal zien dat je dan wel signaal krijgt.

 

Je kan natuurlijk ook alle transponders wissen van de Astra3 en dan in ieder geval als eerste de frequentie van de regionalen invoegen, deze komt dan boven aan in de lijst en zal dan altijd als referentie gebruikt worden.

 

Succes.

Topfield PVR 4000 + Xcam + SG2100 rotor + 105cm Dish + MTI Blueline 0.3 LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor merk en typenummer heeft je LNB, dan kan ik even naar de specs kijken. Zo is me niet duidelijk wat er mee mogelijk is. Kun je wel andere zenders op Astra3 ontvangen?

Toshiba 46RV555D

Pioneer VS-922 + Wharfedale
DM8000 S-C-T OpenATV 4.1
Archsat 85 triple Astra plus Hotbird en een draaibare Triax 88cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, ik kan helemaal geen zenders ontvangen op de Astra 3. Joh@n, jouw oplossing werkt helaas niet: ook op die transponder ontvangt hij niets. De ontvanger geeft aan dat hij de satelliet helemaal niet ontvangt (in het menu Zender zoeken zijn de balkjes Signaal en Kwaliteit leeg).

 

De LNB heb ik destijds bij het installatiepakket voor satellietinternet gekregen. Het is er een van Astra zelf. Waar kan ik het typenummer vinden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Adriano: Alles wat op de LNB staat is Astra Duo LNB WNC. Hij heeft vier uitgangen en is bedoeld voor Astra 19.2 en Astra 23.5. Kun je daar wat mee?

 

Vreemd is trouwens, als je in het menu Zenders zoeken van de ontvanger kijkt, dat hij bij de Astra 2-satelliet wel Signaal en Kwaliteit aangeeft, terwijl ik helemaal geen kop heb voor de Astra 2. Als ik dan Zenders zoeken activeer, haalt 'ie de zenders van de Astra 1-satelliet binnen. Ik heb zo'n vermoeden dat de voorinstellingen in de ontvanger gewoon niet kloppen. Zou dat kunnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je disqC nu al ingesteld of nog steeds niet???

 

Alle ontvangers zijn zo dom dat ze niet weten welke sateliet het is waar ze op staan, als er een transponder is waar de freqentie iets lijkt op de Astra 1 zal hij met Astra 2 denken dat hij daar signaal heeft.

 

IN het menu bij schotel instelling kijken naar disq en zet je Astra 1 op 1 of A net wat in je menu staat selecteer dan Astra 3 en zet die op 2 of B.

En zorg dat de transponder er in staat dus de 11914 H 27500 3/4 en probeer het dan nog eens. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukt! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Hartstikke bedankt! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Voor het geval er ooit nog iemand met hetzelfde probleem zit: de Astra 1 instellen op diseqc 1.0 Committed 1 en Astra 3 op diseqc 1.0 Committed 2. En dan inderdaad de juiste transponders zoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...