Ga naar inhoud


CDS huurt twee (extra) transponders op Astra 3


Gast thomas999

Aanbevolen berichten

Littlesat, bij CDS geldt die € 5,-- maar voor 3 maanden en daarna weer de volle poet oftewel € 42,50. Ik denk dus niet dat hij de Film/Sport 1 kanalen er bij heeft. Bij ons op Multikabel betaal je, als je alleen een dig. tv. abo hebt, € 15,75 (Analoog)+ € 1,95 (Dig. Basis) + € 9,95 (Totaal Pakket). Dit is in totaal € 27,65. Als je er dan nog het Film/Sport1 pakket bij neemt zit je op € 27,65 + € 19,95 = €47,60. Dat doet UPC echt niet voor € 30,-- weg.

Hiermee kom ik tot de conclusie dat de satelliet ontvangst dus € 5,10 goedkoper in de maand is.

En t.o.v. UPC zou het verschil dan € 3,45 zijn, er van uitgaande dat het Film/Sport1 pakket daar het zelfde kost.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Inderdaad moet je bij kabel wel altijd nog in het achterhoofd houden dat de algemene verwachting is dat men in de komende jaren ooit nog eens een prijsinhaalslag moeten gaan maken om eerdere investeringen voor aankoop van netwerken te vergoeden.

 

Daarnaast zullen ze naar verwachting ook in de komende jaren weer moeten investeren in nieuwere technieken, koper eruit bijvoorbeeld, om in de toekomst het aanbod op peil te kunnen houden.

 

Dat laatste dan niet echt primair voor digitale televisie maar meer om supersnel internet. De toekomst zal namelijk, en daar lijkt me echt geen ontkomen aan, voor digitale televisie in een combinatie van DVB-S/DVB-S/DVB-T voor het standaard aanbod aan de ene kant en IPTV voor het niche aanbod aan de andere kant liggen.

 

En dan zullen we met weemoed nog eens gaan terugdenken aan de huidige prijsstelling, al vinden sommigen hier nu al te hoog, van digitale televisie. In de toekomst zal het gewoon betalen gaan worden voor al het extra's dat je wilt gaan zien naast het standaard aanbod.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Misschien moet ik maar solliciteren. Ik kan prima 10 zenders met uitstekende beeldkwaliteit op één transponder kwijt.

5 kinderzenders overdag en 5 pornozenders 's nachts. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Wat betreft die mini, daar heb ik 10 lilliputters ingestopt. <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />


Kijk voor de grap eens hoeveel zenders er op de 11642 op Astra-2 zitten (oa True Movies); ik tel toch 12 zenders? (13 maar 2 delen een bandbreedte t.w. Animax en PopGirl).
Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, dat kan ook. Veel (alle?) van die zenders verlagen de horizontale resolutie. Het kost wat scherpte, maar het gaat blokvorming tegen.

 

Persoonlijk prefereer ik wat wazigheid boven blokjes. Ik vraag me af of KPN deze truck al toepast, zoniet, dan is dat hoog tijd..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verlagen van resolutie zal geen blokvorming tegenhouden, daar er dan per pixelblok meer beweging is(!) Het zichtbare bewijs hiervoor is dat je met breedbeeld 16/9 amorphe uitzendingen ziet dat je beter beeld hebt ondanks het ontbreken van zwarte balken.

 

Het is een meer complex balans als je denkt(!)

 

SKY-UK heeft jouw truuk ook gedaan. Ze hebben bijna alle zenders 544x576 en meestal een lagere ofwel vergelijkbare bitrate dan CDS gebruikt en af en toe maar een hogere. Ik geef je gelijk het resultaat (als je naar het aantal abbo's daar kijkt) is zeer goed.

 

CDS doet deze truuk ook al bij NGC, Halmark, Spice, TV Oranje, Dorcel... Ik snap alleen niet dat ze dat niete ook bij Discovery en Animal Planet doen (Scheelt weer wat voor de RTL-zenders). De bron via 5 oost heeft ook een resolutie van 544x576 en volgens mij maakt de upscaling van deze zenders naar 702x576 het alleen maar erger...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het beste resultaat zal het direct weergeven van de 'bron'. Doordat CDS 5gr. oost gebruikt als bron bij Discovery en NGC, is het beeld op astra 19,2 een stap minder. Wat mij opviel is dat een tijdje geleden NGC er een stuk mooier uitzag (resolutie 704*576), terwijl de bron 544*576 is. Dit is ook bij Discovery nog het geval.

 

Het beste resultaat is dus zo min mogelijk tussen stappen. En dan hebben themazenders als Discovery of NGC in de resolutie 544*576 een mooi beeld. Veel themazenders op de Astra 28,2 hebben idd ook een mooi plaatje.

 

Een mooie oplossing op de Astra 23,5 zal dus zijn. Alle zenders rechtstreeks opstralen. Weergeven in 544*576. En dan kunnen er wel een stuk of 12 zenders op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wist dat ik het in een verkeerde topic had geplaatst, bij deze in de goede:

 

 

Digitale themakanalen en HDTV ook via Astra

Het Luxemburgse satellietbedrijf Ses Astra en de Nederlandse digitale satelliettelevisie-aanbieder CanalDigitaal hebben een overeenkomst gesloten voor het gebruik van twee transponders op Astra 23,5 Oost voor de lancering van nieuwe digitale themakanalen en HDTV voor de Nederlandse en Vlaamse markt. Het nieuwe Astra 23,5 themapakket van CanalDigitaal zal dit najaar van start gaan.

 

 

Het nieuwe themapakket zal bestaan uit een mix van digitale kanalen van publieke en commerciële omroepen. Begin 2008 zal CanalDigitaal een reeks HDTV-kanalen via Astra 23,5 lanceren. In november 2006 namen de Nederlandse regionale publieke omroepen al het voortouw met de start van satellietuitzendingen via Astra 23,5 Oost. De verdere uitbreiding van het programma-aanbod op Astra 23,5 Oost met digitale themakanalen en HDTV-diensten van CanalDigitaal, betekent een versterking van Astra 23,5 Oost als nieuwe Direct-To-Home (DTH) positie voor de Nederlandstalige markt.

 

Het bestaande programma-aanbod van CanalDigitaal wat inmiddels al 750.000 aansluitingen heeft, zal via Astra 19,2 Oost worden blijven doorgegeven.

 

Bron: Radio.NL

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar. Wel een combikanaal... Zoals je ziet de folder is al voorbereid. Ook Discovery HD en NGC HD zal vermoedelijk wel komen. Meer content is er niet op Nederland gericht buiten de standaard HD1 en HD2 kanalen die nu al op 23.5 oost zitten.

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tuurlijk vragen ze daar extra geld voor. Dat gebeurt op de kabel ook (UPC)


Wat betreft Sport1/Film1 bij UPC: ik betaalde daar al 19,95 per maand voor vóórdat HDTV werd ingevoerd, en nu nog steeds. Mijn film1/sport1 abo is niet hoger geworden nu ik er 2 (HD) kanalen bij heb. Bij de andere kabelaars is dat volgens mij hetzelfde. Als je lid bent van Film1/Sport1 voor 19,95 per maand dan krijg je daar de HD kanalen "gratis" bij, of je nu wél of geen HDTV decoder hebt.

En dat was dus mijn vraag betreffende CDS; stel dat je bijvoorbeeld al Film1/Sport1 abonnee bent, gaan ze dan straks éxtra rekenen voor die 2 HD kanalen. Bij de kabelaars is dat namelijk niet het geval Littlesat.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...