Ga naar inhoud


Beste multisatschotel: Wie van de vier?


Gast SATONWETENDE

Aanbevolen berichten

Daarstraks in een winkel geweest en nu kon ik de schotels eens echt vergelijken. Wavefrontier T55 vind ik toch wel mooier en ook wel een heel stuk compacter dan de Triax 88. Aangezien die ook meer mogelijkheden heeft ga ik waarschijnlijk toch maar voor de Wavefrontier T55 gaan(en hopen dat de installatie lukt). Zal er eerst nog maar eens een paar nachtjes over slapen.

 

Ik heb volgende sites gevonden met uitleg om de T55 te installeren. Zijn dit goede links?

Hardwaretest

Duwgati

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 69
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

De multytenne is het eenvoudigste te installeren. Geen gedoe met switches e.d. en ruim voldoende kwa ontvangst die je niet kunt verkloten door de een LNB'tje iets verkeerd gemikt of een kabeltje fout die door vocht etc. volloopt...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb iemand ontmoet op het werk die een Archsat DJ70E heeft en die zou willen vervangen. Hij wil hem aan mij verkopen voor een voor een zacht prijsje. Hij zegt dat je 13/19/28 hier perfect mee kan ontvangen, maar volgens de specificaties kan je hier toch maar enkel satellieten in een hoek van 10° ontvangen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap die 10DEG niet: tussen Astra 19,2 en Hotbird 13 zit 6,2 graden verschil. Dat gaat gemakkelijk op een gewone schotel. Een van die LNB's zit midden voor de schotel. De andere zit er dan (grofweg) 6,2 graden naast. Dus kun je ook naar de andere kant nog zo'n 6,2 graden verder (bij satellieten van vergelijkbare sterkte, maar daar hebben we het hier wel over). Totaal ruim 12 graden. Dan moet een elliptische schotel toch wel wat meer ruimte bieden dan 10DEG?

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik dacht dat die 10 graden beide kanten op gaat. maw 19.2 plus 10, 19.2 min 10. Moet dus lukken, ook volgens de specs.

xtrend 6500 320G intern / dreambox 800se, 500G intern / dreambox 500hd / azbox elite hd / Skymaster 80cm quad lnb titanium, 19,2 oost / Triax 110 , quad inverto Inverto Black Ultra lnb, 23,5 oost, inverto Inverto Black Ultra lnb, 28,2 oost / No Name 125cm single lnb black ultra draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga voor een WaveField of Wavefrontier.

Het uitrichten is niet zo moeilijk, het is een zeer compacte (T55) en duurzame schotel en je hebt de vrijheid om er een hoop LNB's aan te hangen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf dus een Multytenne en een single kost tegen de € 110 en dan als je hem aan een mast zet nog € 12 voor de beugel en dan nog € 10 verzendkosten bij vooruitbetaling. Ik noem dat niet duur voor zo'n klein schoteltje hij is heel compleet met zelf een stukje zelf galvaniserende tape voor een nog betere afdichten naast de rubber mof voor de f-connector.

 

Kijk ook naar de thread (de tweede al) over de Multytenne en er is een groot probleem mee want het is absoluut geen status symbool want de buren zien hem niet hangen want zo klein is hij echt.

 

Groets, Marcel <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

DM7080 - DM8000 met twee Multytenne 45 twin en een Triax 78cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
voor een zacht prijsje. Hij zegt dat je 13/19/28 hier perfect mee kan ontvangen, maar volgens de specificaties kan je hier toch maar enkel satellieten in een hoek van 10° ontvangen.

 

waarom denk je dat ie weg gaat?

 

je hebt zelfs een sat4all busje komt zo, service...!

met wat goodwil (hulp de eerste keer) staat die t55 perfect te ontvangen

 

uh overigens dat gaat ook op voor archsat

 

 

maar laat je niet meteen vangen voor de tweedehands aanbieding als je budget een eerste aankoop ook mogelijk maakt.

 

hoeft niet : kan wel

je budget dat je wilt uitgeven is jouw keuze.

 

cheers

I Gona Love You - Micky More & Andy Tee remix

Jestofunk, Micky More & Andy Tee

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij wordt het weer tijd voor een sat4all dagje als ik alles zo lees.

 

 

@SATONWETENDE,

 

Ik vind het ook moeilijk en ben een beetje aan het testen.

 

Ik het een Bisat, maar die moet ik nog gaan plaatsen, het kan nog wel een maandje duren.

 

Ik heb hem 2de hands gekocht in Zandvoort (nog net niet aan zee) en de achterkant was flink roestig. Dit is een punt wat mij zwaar tegenvalt van Visiosat. Je kan de houder insmeren met kopervet, dat kan roest behoorlijk weren. Ik begrijp werkelijk niet waarom ze geen RVS of aluminium aan de achterkant gebruikt hebben, want voor de nieuwkoop prijs mag je toch wel wat verwachten.

 

 

Mijn keuze komt straks te liggen tussen de Big Bisat en de T55. Beide hebben ze voor en nadelen, maar de beperkte grote en het de verschillende posities is toch wel makkelijk.

 

Hoe duur de Big Bisat gaat kosten weet ik niet, is de schotel al op de markt?

 

Ik heb de oude versie van de Bisat, dus met 1 schoef. Als ik daar 4 quad LNB's in ga hangen houd ik mijn hart vast. Met de 2 schoefs uitvoering heb ik geen ervaring.

 

Ik heb begrepen dat de T55 een speciale voet of een bepaalde maat pijp nodig heeft, anders zou het niet goed passen, of heb ik dat mis?

 

 

De keuze blijft moeilijk, maar RVS boutjes, moertjes, schoefjes en gegalvaniseerde onderdelen gaan niet zo goed bij elkaar aldus de lokale ijzerboer.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wacht even:

Je hebt een Bisat gekocht, uit Zandvoort. Moet nog geplaatst worden. Kan nog wel een maandje duren las ik.

Toch wil je straks kiezen tussen de Big Sat en de T55, hoewel je niet kunt kiezen omdat je niet weet wat de Big Sat gaat kosten.. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, het verhaal klinkt een beetje raar, dat geef ik toe.

 

Ik heb nu een noname schotel die slecht is. <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Ik wilde een Bisat(dus geen Big Bisat) testen en kwam toevallig een 2de hands zeer goedkope aanbieding tegen. Het viel achteraf wat tegen aan de achterkant waardoor ik de schotel ben gaan schoonmaken.(boutjes, moertjes, schoefjes, plaatjes en vooral 2 beugels ontroesten) <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Ik heb het deze maand even geen spullen om hem te plaatsen i.v.m. dat iemand het gereedschap nodig heeft om op vakantie te gaan.(klussen aan de sleurhut) <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Zover ik weet is de Big Bisat nog niet op de markt, dus testen zijn er nog niet en kopen kan ook nog niet. <img src="/forums/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

 

De Bisat lijkt veel op de Big Bisat met dat verschil dat de LNB's naar eigen inzicht verschoven kunnen worden. Daar komt bij dat de Big Bisat aan beide zijkanten extra versteviging heeft waardoor de LNB's op 3 punten i.p.v. 1 punt in bedwang worden gehouden. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

De Multytenne is ook een mooi ding, maar heeft als nadeel dat de LNB's niet verschoven kunnen worden. Een ander nadeel is dat de afwatering niet helemaal klopt. Wat ik begrepen heb is dat de schoeven in een gaten aan de bovenkant zitten waardoor er water in de gaten blijft staan en mogelijk kunnen gaan doorlekken.(kan je dichtkitten, maar dat is ook niet de bedoeling) Ze hadden de gaten volgens mij beter aan de onderkant kunnen maken, maar ik ben geen fabrikant. Een derde nadeel is dat er geen quad uitvoering van is. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

Ik heb de Bisat als testschotel gekocht om te kijken of het de zenders aan kan wat ik wil.(onder het motto ken het net of ken het net <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> ) Ik woon op de beganegrond van een flat met aan de zijkant een andere flat.

 

Ik heb veel gelzen over de Bisat, dus ook over het mogelijke doorhangen en de versie met 1 en 2 schoeven waarmee de LNB-stang aan de schotel vast zit.

 

Ik hoop mijn verhaal iets te hebben verduidelijkt.

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeer duidelijk nu.

Die Multytenne heeft ook als nadeel het kleine oppervlak van de schotel. Ik vroeg mij al eerder af of dit campingformaat niet kon worden opgeschaald naar zo'n 75cm. Dan loop ik meteen door naar de winkel. En ik maar denken dat Visiosat niet kon roesten omdat ze van 'kunststof' zijn. Maar dat was zeker een spelfout..

 

Groet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kunststof roest niet, maar het achtergedeelte is niet van kunststof. Ik kan er alleen met mijn hoofd niet bij waarom de achterkant niet van Roestvrijstaal of aluminium gemaakt is. Voor die prijs mag je toch wel wat verwachten. Wat ik zie is gegalvaniseerdstaal met een laagje emaille, dat had wel wat beter gemogen.

 

Multytenne zal het in het buitenland wel doen denk ik, maar weerreserve heb je dan niet meer. Juist op het moment dat het buiten regent en je niets anders kan doen dan even van de "belspeldames" te genieten is het beeld weg. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...